Masturbovať je normálne. Aj nemasturbovať je normálne. Aj mať pochybnosti o tom, či je to normálne je normálne.

Čo už nie je úplne normálne je závislosť na sebaukájaní. Ako nakoniec každá iná závislosť. Ak sa uvoľňovanie endorfínov do organizmu spojených s masturbáciou stane nevyhnutnou súčasťou vášho každodenného života, ak ju využívate ako únik z reality a začína ovplyvňovať váš pracovný alebo osobný život - je z vás závislák.
A ak dávate prednosť autostimulácii pred milovaním s vlastnou partnerkou, ste definitívne v kaši. Buď ste masturbačný feťák závislý na endorfínoch, alebo je tá vaša fakt extrémna šeredná. V oboch prípadoch vás už zachráni iba jedna vec. Rýchly internet.
Na druhú stranu - 4 z desiatich žien otvorene priznávajú, že preferujú masturbáciu pred samotným sexom. Takže pre ženy evidentne platia iné kritériá a pravidlá. Ale na to sme si už zvykli.

mastDM001


Čo sa porna týka, na základe hotelových štatistík sa zistilo, že priemerný čas sledovania pornografického filmu je približne 12 minút. V tomto prípade však hovoríme o filme, ktorý sa nedá pretočiť, nedá sa skipnúť scéna, nedá sa skočiť priamo do akcie. Musíte si proste odsedieť aj kus deja. Ak sa to tak dá nazvať. Ale v hotelovej izbe sa nemáte kam ponáhľať, nikto vás nenachytá v strede akcie. Na rozdiel od 41% ľudí, ktorí také štastie nemali a boli už prichytení s vlastným náradím v ruke, prípadne vibrátorom niekde inde.


Vibrátor používa až 53% žien. Ak práve nie je poruke, najčastejšie používanou pomôckou (nie na to určenou) je údajne sviečka. Stále lepšie ako prehnojená zelenina. Vagína a oko sú jedinými samočistiacimi orgánmi, ale aj samočistiaca schopnosť má svoje hranice.

45% mužov už použilo vibrátor pri sexuálnych hrátkach - väčšina z nich so ženou počas predohry alebo priamo počas súlože. A dokonca 17% mužov priznalo, že použilo vibrátor pre svoju vlastnú sólo-stimuláciu. Sto ľudí, sto chutí.

mastDM003

 

Čo je však skutočne desivé - údajne až 30% “samovrážd” mladých mužov medzi 12 až 20 rokmi má na svedomí auto-erotické zadusenie. Tejto smutnej cifre sa až veriť nechce. A hlavne - čo je fasa na nedostatku kyslika? Vysvetlí mi to niekto? Lebo skúšať určite nebudem.

 

Múdra kniha hovorí, že “masturbácia je autostimulácia pohlavných orgánov za účelom dosiahnutia sexuálneho vzrušenia a potešenia, zvyčajne vedúceho až k orgazmu”. 

Disclaimer: Autostimulácia nemá nič spoločné s Maserati. Ani s Ferrari. Jedine tak s Lolo. (Ferrari)  Aj keď - na sto pro existuje aj niekoľko hard-core automobilových fetišistov. Sexuálnej fantázii sa medze nekladú a určite je lepšie “ujíždět” na super mašine ako na susedovej ovci. A taká naleštená 911-ka môže vyzerať sto krát lepšie ako zmaľovaná 18-ka.

Prevažná väčšina chalanov začína s masturbáciou pomerne skoro, častokrát ešte pred pubertou. Dievky s tým začínajú zvyčajne neskôr a vo väčšine prípadov sa s masturbáciou oboznámia najskôr teoreticky. Niečo si prečítajú. Prípadne majú osvietených rodičov. Alebo ešte osvietenejších súrodencov. Alebo najosvietenejšie spolužiačky.
V osemnástke už pravidelne masturbuje 80% mladých mužov a 59% slečien.

mastDM002


V 1. storočí sa prikazovalo klérikom, ktorý mali vlhký sen odspievať 7 žalmov okamžite po “nehode” a ďaľších 30 hneď ráno po prebudení. Úžasná rada. By ma zaujímalo, u koľkých z nich sa potom automaticky vyvinul Pavlovov reflex - avšak v opačnom garde. Sa potom môžeme čudovať, prečo tie žalmy nôtia tak precítene.


Čo sa zvieracej ríše týka - tak napríklad opice majú tendenciu masturbovať po prehratej bitke. A dikobrazie samice boli viackrát pozorované pri masturbácii drevenou paličkou. Au.

Alebo o klokaních samcoch je údajne známe, že si navzájom poskytujú blow-job.
Au, au.

Asi som happy, že som človek.


Inak, viete koľko amíkov masturbuje práve v tomto okamihu?
Podľa jedného výskumu v US je to v každom momente približne 800 tisíc ľudí!!! Viete si to vôbec predstaviť? Radšej ani nie. Jedna vec je však istá - 800 tisíc jedincov v USA sa mometálne oddáva sexu s jediným človekom, ktorého skutočne úprimne milujú.