Máš rád Coldplay, Shaniu Twain, alebo Lady Gaga? Ja viem (dúfam), že nie. Ale bacha na to koho si cpe do uší tvoja budúca/nová/stará frajerka v čase, keď jej tam akurát nič nepcháš ty. Hudobný vkus totiž hovorí veľa o osobnostných vlastnostiach a dokonca predurčuje aj kompatibilitu s inou osobou.

Londýnski psychológovia David Hargreaves a Adrian North hovoria, že pokiaľ sa partnerom vzájomne protiví hudobný vkus, je veľmi vysoká pravdepodobnosť, že im to nebude klapať v posteli ani vo vzťahu. Na druhú stranu sa to ale dá aj využiť. Stačí pre zmenu (iba na chvíľu) počúvať čo nám to tá čajočka o sebe hovorí. Ak sa jej páči rock, bude spoločensky uvedomelá a pravdepodobne rebelka. V prípade popu zase môžeš čakať konformistku, ktorá veľmi dobre vie kde jej miesto. Ženy milujúce blues, jazz, klasickú hudbu a folk sú zase veľmi liberálne a otvorené novým zážitkom. Úplne najhoršie sú asi milovníčky dychoviek a country. Ženy, ktoré túto hudbu počúvajú sú menej príťažlivé, ale to si všimneš hádam aj sám.

Na druhú stranu je zaujímave, že pre ženy sú atraktívnejší chlapy, ktorí počúvajú heavy metal, zatiaľ čo muži milujúci klasiku na atraktivite strácajú. Je to jasné?

Zdroj:
https://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/228040-hudebni-vkus-ovlivnuje-vztah-i-sex-nejhure-jsou-na-tom-milovnici-country.html