Prvá časť príručky orientácie  v priestore internetov, kde sa vyskytuje kysucká krčma.

Amerikanofil
Pre kysuckú krčmu opak rusofila. Realita? Ruština mozog pozdvihuje, angličitina degeneruje, Putin je jediný, kto urobí poriadok vo svete, Rusko je nositeľ tradičných hodnôt. Že ste nevideli podobné príspevky na americkú nôtu? Kandiduje nejaký proamerický fanatik na štýl Pavliša? Je na internete osoba podobná Chelemendikovi, ktorá zdieľa americky pozitívne naladené správy, u ktorého je na 99% isté, že to, čo zdieľa, je do očí bijúca pičovina? Amerikanofil má teda rovnakú pravdivostnú hodnotu ako to, že MMS je liekom.

Americká propaganda
Akoby povedali chlapci od "Prečo amerikanofilom hrabe?", americká propaganda je tsunami a ruská voda je len letmá sprcha. Preto na našich fejsbúkoch neexistuje skupina "Obama, náš prezident", zato "Vladimír Putin, náš prezident" má 4000 členov. "Milujeme Rusko" má členov 25000, skupina "Milujeme Ameriku" má  členov 25. Keď sa z Ruska pustili do mimovládok, miestna úderka sa chytila ako buzerant na riť a Rotschildovcov a židobankstrov vystriedal Soros.

Pravdoláskar
Pravdoláskar by podľa analýzy mal byť človek, ktorý je extrémne liberálny, a teda by bol za zlegitimizovanie zoofilov, pedofilov a chcel by im aj povoliť adopcie. Je maximálne politicky korektný, takže si myslí, že Oscara si nezaslúži DiCaprio, ale ktokoľvek, kto má čiernu pleť. Podporuje feminizmus, a čo sa týka letných festivalov, chodí len na fašistické snemy.   

Socialista
Najprv človeku napadne Smer, ale dnešný diabolský, kapitalistický krvavý režim a 50000 eurová kaucia dala tomuto slovu nový rozmer. Keď si totálny idiot, môžeš sa nazvať všelijako, ale o chvíľu bude v móde nálepkovať sa práve týmto slovom. Prečo? Lebo mladí kandidujúci socialisti, jediní skutoční socialisti, tvrdia, že v Jáchymove sa normálne pracovalo. Pod pojmom normálna práca rozumej ťažbu rádioaktívneho uránu od rána do večera, chabé prídely jedla a ako v každej normálnej práci, predčasná výpoveď alebo opustenie pracoviska bude vyriešené zastrelením.
Gulag je samozrejme ostrovček kapitalizmu. Test, či si mladý a nádejný socialista? Nájdi desať rozdielov medzi gulagom a Kiou. Ak si nenašiel žiadny, gratulujem, dotiahneš to minimálne na bakalára a môžeš s červenou vlajkou behať po uliciach a tvrdiť, že veľké podniky treba znárodniť, a na riadení by sa mali podieľať všetci zamestanci. Ak si nevieš predstaviť, ako by tvoj spolužiak, ktorý to dotiahol najviac po základnú školu a doteraz nevie veľkú násobilku, spolurozhodoval o začatí výroby nového produktu v Samsungu a jeho experimentálnemu nasadeniu na trh, asi máš smolu, lebo nemôžeš kandidovať do Vzdoru.

Národniar, nacionalista
Novodobý národniar sa určite nerovná nacista, na to pozor. Síce strana národniarov je plná indivíduí, čo tvrdia, že Hitler bol mierotvorca a za všetko môžu Židia. Podobnosť s nacistami čisto náhodná. Sú to mladí a slušní chlapci, ktorí tak zabezpečili štadióny, že  tam rodičia nevezmú malé dieťa, veď čo keby z nudy nahlas rušilo ostatných divákov. Týmto slušným chlapcom ide o to, aby si poriadne vyzeral, tak keď máš vlasy ako baba, môžeš dostať jednu otcovskú, nech sa ostriháš.
Po vzore otca urobia poriadok aj so ženami. Čo má sviňa v Mariatchi nalievať mladistvým, nedajbože ešte predávať drogy. Slušný človek volá políciu, ale ešte slušnejší nečaká a jedno prijebanie na ženskú tvár je menšia rana, ako bôľ duše v policajnej vyšetrovacej cele. Aj v Oblude dostali za vyučenú. Ženu ani kvetom neudrieš, ale kanadami áno.
Akoby, preboha, títo slušní chlapci mohli byť nacisti, keď milujú kebab, a dokonca si niektorí otvorili aj stánky, kde ho predávajú, aby vyvážili trh s predajom slovenských halušiek. Títo chlapci milujú len Slovensko, aj keď polovica z nich má na fejsbukoch ozdoby mien ako Thor a Odin a myslia si, že sú Vikingovia, ale snáď by ste od chlapcov nechceli, aby sa hrali na nejakých bačov a oštiepkárov, preboha.
A chlapci sú aj kresťania, za Boha a národ. Ježiš a Boh odpustia všetkým, okrem imigrantov, Cigáňov, Židov, homosexuálov, černochov.
Tak, nacionalista rovná sa slušný človek a na záver hádanka do diskusie. Ak niekto nie je nacista, alebo fašista, prečo mu vadia  antifašisti, a prečo namiesto Haha antifa neskanduje napríklad Haha Greenpeace?