Klientsky najobľúbenejšia banka „zober úver, ne drogu“ minule niekde vypľula, že naša priemerná mesačná mzda je zopárkrát (pričom zopár je väčšie ako všetko) nižšia ako priemer EÚ. Preto sa pár chytrých hláv zišlo a nie je náhoda, že to bolo cestou na Kamzík (čerstvý vzduch sa evidentne preceňuje), aby si povedali: ,,Peňáze? Pch, make it rain."

 

Čo ti jebe, YES. Máme tu štýlovú ,SHIFT+DELETE šou, kde znudené „blaváčky“, (ďalej len vytupené cezpoľné kreatúry, ktoré nevedia ani len názov mesta, v ktorom vybazošovali podnájom) vyhadzujú prachy za všelijaké pičoviny. Doslova. Kdejaká maniačka by však mohla namietať, že predsa ide o cudzie lóve. Sorry, my bad.

 

Položme si jednoduchú, ale kľúčovú otázku, ktorá padla v pondelok skoro ráno na brainwashstormingovej porade v Ojojójke - „A koho by ste vytreli vy?“ Úplne vážne. Ako by vkusne zanôtila Aretha Franklin: „You better think (think).“ Dôchodcovia sú už predsa roky podchytení Emilkom, decká sú v pohode, foter naháňa vyššie spomenutú blaváčku mzdu. Koho? Nestresuj, rečnícka otázka. No extehuľky, vysokoškolské štipendistky s citom pre módu, čo rozum ani intrák nepobrali, manželky z povolania, fešn color executive baristky z databáz upsvar.sk und so weiter. Šak ponuka si automaticky vytvára dopyt, že?

 

Dobre, všetci sa upokojíme. Čo? (skríkol mesiac na skaly) je krajšie ako bezhlavo míňať minimálnu mzdu? (Dvacka mi tam skáče, lebo to málokedy stihnú rozjebať celé, tak nemudruj :*). No predsa bezhlavo míňať cudziu minimálnu mzdu. No predsa bezhlavo míňať cudziu minimálnu mzdu. No predsa bezhlavo míňať cudziu minimálnu mzdu. (skaly trikrát neviemužčo)

 

„Výsledný aufit sa mi ale lubi“

 

Tak sa žienky s bipolárnou afektívnou poruchou prihlasujú alebo si ich sama hnojka čekuje v katastri, neviem. Je to veľmi jednoduché. Stačí ti aj požičaný kamrlík s bratislavským PSČ, keďže sa chodí práve do presklených terárií (zdravím Kuka) hlavného mesta. Dobre, párkrát si to vyplakali aj kulisy vo Voderadoch (out v lete, v zime, furt), ale budget na komparzistov a režijné náklady stačil enem na týždeň. Fňuk.

 

„Ja som si tento deň užila a mohlo by to byť aj moje zamestnanie“

 

Kreatúra teda dostane štyri kilá, aby mohla dve hodiny stresovať a šopingovať, čo jej sily stačia, ale pozor, dámy a pánové, tady končí veškerá legrace. Handry jej totiž ostávajú. Super, poviete si! Hej, no akurát sa vám doma v posteli rozťahujú tri prasiatka, ktoré si úplne pokojne obliekajú cudzie veci a najebávajú sa z huberta v cudzej kutici. Ale šak točí ma telka, tak čo budem.

 

„Tieto topánky mi prídu veľmi premotivované“

 

Fakultatívnym doplnkom každej maníčky je jej „pomocníčka“ (tak ja névjem, ale keď sa ti to tak lúbi). Také tie najlepšie kámky, čo v jednom inkubátore vyrastali, ale stenu u Brychtovej by nedali preč ani v priamom prenose. Ale ak si eskalátory milujúca zavodnená McPríšera, otrok sa vždy zíde. Len jej na konci nezabudni kúpiť ponožky, lebo veď pán dal Dobbymu ponožku, Dobby je voľný.

 

„Aj hef nafing tu vir“

 

Nezabúdajme, že zlaťáky môže ochechula vrážať len do aufitu. Tu vidím priestor pre možné zmeny, pretože podaktorým by bolo dobré vytvoriť sub-budget napríklad do golemu, optiky alebo aspoň kníhkupectva. No ako by povedal stajlista, nechajme sa prekvapiť. Jéžiš. Stajlista. Veď aj ten tam je. To je asi skutočné povolanie bývalých náhradníkov východniarskej adaptácie filmu Brokeback Mountain. Ťažko povedať, koľko ich tam je, ale keď nemajú zrovna krámy, môžeš vyhrať aj ich cenu! A to už neni málo.

 

 

Ó, konzúmo mío!