Je to kruté, ale je to tak. Klasifikácia alebo pre jednoduchších škatuľkovanie, je nesmierne neľudská vec, ale žiaľ, každého z nás môžu hodiť do nejakého vreca. Niektorých aj do viacerých, no našťastie len teoreticky. Tento článok vzniká pomocou vedeckých metód a dlhoročných laických skúseností, poznačených  zbytkami vedomostí z vysokoškolskej psychológie, čo je nám vlastne aj tak na nič. Aj keď sa tu totiž nájdeš, sám sa do vreca nehodíš!

 

Lokálna celebrita

Vyskytuje sa na zoznamke len veľmi zriedkavo. Je to totiž fešák, ktorého v meste a v priľahlých dedinách každý pozná, vezie sa na dobrých fárach, holduje športu a nechýba ani na jednej diskotéke, nádherne navoňaný a pijúci výlučne whiskey. Real ho spoznáme tak, že je spravidla obklopený kópiami „akoby ich jedna mater mala“, pričom sa nedá identifikovať, ktorý z nich je prvý CTRL+C.

 

Dôvody jeho návštevy spomínaných  stránok sú dvojaké a u niektorých jedincov je spoločná sila oboch dôvodov hnacou silou, prečo sa aj po registrácii nalogovať.  Dôvod číslo jeden: na posledných troch diskotékach sa nenašla žiadna obeť vhodná na pokukovanie a následné urobenie „čo najhlbšieho dojmu“ v priľahlých kríkoch. Dôvod číslo dva: unudený nadbiehaním stále rovnakých žien a počúvaním tých istých lichôtok je presvedčený o tom, že potrebuje rozšíriť svoje obzory. Je to pre neho jednoduchšie, pretože pri poslednej návšteve diskobaru v najbližšom krajskom meste zistil, že lokálna celebrita je celebritou vskutku iba lokálne.

 

Nuž a ako ho spoznáme na zoznamke? Fotky bez trička, fotky pri svojom aute, fotky kváziumelecké. A samozrejme ešte fotky pri vykonávaní nejakého športu, kde najlepšie vynikne jeho sval, na ktorý je právom hrdý. Kontaktuje pritom iba ženy, ktoré by mu podľa neho celé mesto závidelo, krásny muž totiž potrebuje krásny doplnok.

 

Fňukač.

Mám ich nerada. Teda ich mám rada, lebo mi je ich ľúto a slabších treba chrániť, ale ak napíše, musím sa obrniť obrovskou trpezlivosťou a prečítať nejakú tú patopsychológiu, aby som mohla podať pomocnú ruku. A podávať ju celý deň, pretože on celý deň sedí tam a čaká na odpoveď a ľutuje sa a dúfa a fantazíruje.

 

Real je tento chlap v podstate nikto, preto si to vynahrádza hojným počtom verejne známych osôb, ktorých známosť si získal bohvieako a udržal tak, ako si udržuje pozornosť žien na zoznamke. Ľútosť. V živote mal buď žiadny vzťah alebo jeden dlhoročný, ktorý trval niekedy od konca ZŠ po dobu, kým inak lojálna partnerka nezistila, že má na viac a nepotrebuje mať doma chlapa – nemehlo.

 

Vo virtuálnom svete takýto jedinec píše najkrajším ženám, takmer vždy mu aj odpíšu, lebo... nech nemusím zas pripomínať, že im ho je ľúto, lebo aj mne ich bude ľúto ešte viac... Začiatok konverzácie môže byť príjemný, milý alebo i vtipný, no potom sa fňukač ýchlo odhalí. Stačí sa opýtať na vzťahy, ktoré mal a ihneď začne fňukať. Sebaľútosť sa strieda s hnevom voči svojej bývalej (ak nemal vzťah, voči všetkým ženám, ktoré kedy chcel). Na jednej strane pritom chce, aby si ho práve ty, výborný „poslucháč“ zmenila a bola jeho anjelom, na druhej ešte stále chorobne túži po bývalke.

 

Skúšač.

Na skúšača si treba dať veľmi veľký pozor, ľahko si ho totiž môžeme zmýliť s tým normálnym. Je ich pritom veľa, najviac. Sú medzi nimi ale rozdiely, preto ak raz skúšača odhalíš, nemusí ti to vyjsť aj nabudúce. V skutočnom živote ich veľmi nerozoznáš, najmä kvôli ich mnohorakosti. Čo sa ale týka zoznamiek, ich princíp je jednoduchý – skúšajú, ktorá sa poddá, a to na písanie, stretnutie, vzťah či príležitostný sex. Často je im v podstate aj jedno, čo sa z toho skúšania vyvinie, berú takmer všetkoPoužívajú  frázy v copy-past móde, profily nečítajú a za hodinu sú schopní rozoslať stovky správ – hodia udicu a čakajú, kedy ktorá zaberie. Ich najlepšou vlastnosťou je trpezlivosť a len čo im ukážeš sklon k stretnutiu, copypastujú aj pozvanie na kávu (kafčo, kávejku), čajík, večeru minimálne dvakrát do dňa.

 

Smutný klaun

Máš chuť ich objať, ak ich odhalíš, čo je tiež ťažké, lebo sú to „srandisti“. Nejaká hnusná mrcha im však tak ublížila, že sa boja každej inej ženy a na zoznamke hľadajú spásu. Neradi však ukazujú svoju zraniteľnosť, kým v tebe nezaznamenajú náznak normálnosti. Ako ich rozpoznať? Napíšu ti niečo originálne, niečo milé alebo vtipné, čo ťa zaujme. Je pritom jedno, že to môže byť klišé, sú tak milí alebo zábavní, že im nevieš povedať nie a rada sa vrhneš do konverzácie. S pozvaním sú však opatrní, lebo v ich smutnej duši ešte stále pretrváva pocit sklamania, hoci navonok ukazujú opak.

 

Ten normálny

Nie som feministka, tento článok nevznikal kvôli ponižovaniu muža ako takého. Som len žena, ktorá rada pozoruje a potom hodnotí. A tak musím uznať, že na zoznamkách je aj táto temer nezáživná, ale o to vzácnejšia kategória. Kategória normálnych chlapov, ktorí raz budú dobrými  manželmi a ockami, majú jasné vízie do budúcna, ale tiež sa ešte vedia zabaviť. Sympatickí a nenamyslení. Pekní, no nie tupí. Takí normálni.

 

Komunikácia je s nimi pestrá, dá sa s nimi o hocičom, ak aj ty zvládaš túto neľahkú úlohu. Zbytočne ti nelichotia, nevolajú von, počúvajú ťa a vedia aj reagovať. Máš pocit, že sa poznáte už dlho a nebojíš sa im zveriť aj svoje najstrašnejšie tajomstvo. Ale nerob to, sú normálni a túžia po normálnom živote s normálnou ženou.

 

 Je ich strašne málo, žiaľ, rovnako ako podobných žien.  Ale ak na neho natrafíš, môžeš byť spokojná, škoda len, že skúšači sa na nich môžu podobať a pri lokálnych celebritách zasa hrozí, že si ich s tým normálnym zmýliš, len aby si sa raz mohla dotknúť tej perfektnej hrude.