A je to tu, aj ženy patria do vreca. Niektoré by som rada videla aj vo viacerých, a to nielen teoreticky – robia totiž hanbu nášmu pokoleniu a preto vzniká toľko priam mýtických stereotypov, že sa inteligentné ženy boja byť krásnymi. Ale pre to tu teraz nie sme. Na dôkaz môjho vyhlásenia, kde sa dištancujem od feminizmu, prichádza druhá typologizácia zoznamkových aktivistov, a to ženského pohlavia. Budem rada, ak ma milý čitateľ zoznámi aj s inými typmi, nateraz však podľa mojich skúseností existuje toľkoto kategórií.

 

Zúfalka

Najnepríjemnejší typ zo všetkých možných typov. Odkopnutá miliónkrát. Ľahká korisť. Minimálne tridsiatka na krku a vážne vzťahy sa scvrknú na maximálne jeden za život – aj to bol chlapec odvedľa, ktorý dovtedy ešte nebol vo svete na skusy.

Zúfalka nie je zlý človek, v podstate ti je schopná splniť každé želanie, a to skôr, ako ho vyslovíš, ale tá jej prehnaná starostlivosť ti skôr či neskôr začne liezť na nervy. Ovšem pokiaľ nie si  fňukač, s touto kategóriou dokážeš totiž vytvoriť úspešný pár papučkovej kultúry, ak konečne pochopíš, že na viac nemáš. Je to žena, na ktorú sa väčšina nepozerá ako na ženu, nie je výrazná, skôr šedá myš či tichá stojaca voda (teda neobmýva žiadne brehy).

Samozrejme, na zoznamke sa vie prejaviť, povedať, čo chceš počuť, chyba je iba v tom, že sa zahľadí do teba po prvej milej vete a keď sa nebodaj dostanete aj na rande, nechá sa pretiahnuť aj na verejných toaletách a počas toho sníva o vašej svadbe a pokojnom, šťastnom živote až do smrti. Na nete ju spoznáš tak, že ona kontaktuje teba, nesmelo, no precítene, máš chuť ju pohladkať po vlasoch a upokojiť, kým svojou vtieravosťou nedosiahne to, že by si jej najradšej skočil okolo krku a zahrdúsil ju. Chlapi, chlapci a muži, ak si chcete len užiť, síce sa Vám to podarí, ale nie je to dobrá voľba vzhľadom na to, ako tieto ženy nechápu odmietnutie.

 

Pokušiteľka

Nebezpečné to žieňa. Ako Nietszche povedal, muž potrebuje nebezpečenstvo a hru, preto miluje ženu, najnebezpečnejšiu hru. Ak sa k tomu pridá fakt, že táto žena je nedosiahnuteľná, je nám všetkým jasné, že sa s ňou neradno zahrávať.

Je to totiž vydatá žena, naoko v usporiadanej rodine a tvári sa ako skvelá, milujúca manželka.  Prečo je teda registrovaná na internetovej zoznamke? Odpoveďou je nuda. Buď sa vydala mladá a teraz si uvedomuje, aké by mohla mať možnosti, nebyť zvyšných tukových vánkušikov po pôrodoch alebo muž je ďaleko a nevenuje sa jej, ona pracovať nemusí a zachcelo sa jej trocha laškovania.

Na nete vystupuje hodne sebavedome, veď aj má prečo, nie je to žena na zahodenie. Rada flirtuje a téma sexu pre ňu nie je tabu, skôr k nej rozhovory smeruje. Miestami sa niekoľko dní ani neukáže, lebo ju prepadli výčitky druhého, rodinne založeného ja alebo sa naloguje len na pár minút – medzi praním a varením či 10 min pred tým, ako muž príde z práce. Miluje totiž adrenalín a ten živí aj jej schopnosť zostať normálna napriek neskutočne unudenému životu.

Milá pokušiteľka, pozor, toto nebezpečenstvo hry sa môže obrátiť aj proti tebe. Kým ty šialene flirtuješ so slobodnými, nič netušiacimi mužmi, do tvojho podvedomia sa vkráda aj pochybnosť, či áno pred oltárom bolo vyslovené správnemu mužovi.  A potom jeden z tých, s ktorými sa hrajkáš, sa ti začne dostávať pod kožu, vnímaš ho ako vyslobodenie zo stereotypu, ako svojho vysneného a čoraz viac prepadáš nádeji, že predsa on je ten pravý...

 

Zlatokopka 1.0

Dievča premilené, pekne začínaš. Na internete si vieš obzrieť fotky prípadných obetí a rozhodovať sa medzi najkrajšími. Teda medzi vlastníkmi najkrajších áut. To je totiž ukazovateľom, nakoľko prachatý ten ktorý muž asi je a tebe to nateraz stačí. Veď začínaš.

Tieto mladé žabky sú krásne a na internete majú samé luxusné duckface selfie fotky s výstrihom až po spodný výstrih – myslím, že iné poznávacie znamenia už človek na ich identifikáciu nepotrebuje.

Cieľom zlatokopky 1.0 ani nie je dostať sa do vzťahu s nejakým pracháčom, ale dostať sa do spoločnosti takýchto ľudí. Dať o sebe vedieť, ukázať sa pred svetom bohatších, dostať sa do povedomia vlastníkov bavorákov a audín (kým nezistia, že po svete sa gúľajú aj porsche a ferrarri). Vhupnúť do tohto sveta luxusu, nechať sa vykozmetikovať a obliecť, investovať depozitá iných do svojho upgradu zlatokopky 2.0.

 

Karieristka

Karieristky sú fajn. Sú to ženy inteligentné, možno aj pohľadné, majú všetko, čo správna žena má mať, hádam okrem času. A preto veria internetovým zoznamkám – bez väčšej námahy a zbytočného utrácania času za dokonalý makeup dokážu pomocou analýzy a štatistiky vyhodnotiť vhodných partnerov aj počas cigaretky, kávičky a sedenia na toalete (áno, aj ony musia), ťukaním do svojho úžasného smartphonu.

Chlapi, myslím, že toto sú ideálne ženy, a to či sa chcete len pobaviť alebo aj ženiť. Na stretnutia sa vyzbroja primárne rozumom a city ťahajú do veci až neskôr, keď už biologické hodiny intenzívne bijú do hlavy. Ak si chcete len pošpásovať (hoci pre Vás je to v konečnom dôsledku strata), nie je to zlá voľba, skôr naopak. Máte to šťastie a ste jedným z vyvolených, na ktorých si nájdu čas, nie je vylúčené, že sex príde na prvom alebo druhom rande. Aj ten totiž musí byť podrobený dôkladnej analýze s výsledkom bude - nebude fungovať. Nuž a ak sa chcete ženiť, chmatnite po takejto žene -  za jeden, dva týždenné nákupy v potravinách získate času na týždenný poker i futbal, či iný šport v krčme. Čo na tom, že nohavice má ona...

 

Kávičkárka

Ani kávičkárky nie sú zlé. Sú takým zlatým stredom, možno aj medzi karieristkou a jemnou formou zlatokopky. Hľadajú totiž ideál, ktorý už vo svojom živote nastavený majú a súčiastka, alias chlap, musí tip-top zapadnúť do tohto dokonale fungujúceho stroja. Preto po pár vymenených správach neváhajú ísť na kávu, dokonca  viackrát týždenne s viacerými adeptmi. Rande potom funguje v podstate ako pracovný pohovor, je na tebe, či postúpiš do ďalšieho kola. Prvý dojem? Check. Životopis? Check. Ďalšie kolo zaručené.

Sú to v podstate normálne ženy, ktoré chcú viesť normálny život. Nie je ťažké na ne natrafiť na nete, dávno už totiž stratili svoju naivitu našepkávajúcu, že pán dokonalý ich osloví na verejnosti. Sú to také pohoďáčky a ak vyhráš pohovor, máš istotu dobrej pozície, len nič nepokaz.