Ak aj vy pravidelne nadávate na nutnosť večne navliekať a zvliekať ten mizerný kúsok gumy (a aj tak tŕpnuť, kedy tá sviňa praskne), konečne vám svitla nová nádej. A len toť v Indii!

 

Alebo frcáky nepoužívate a ste v tom, že hormonálna antikoncepcia pre ženy je dokonalou protipočínacou metódou? V skutočnosti sú následky brania pilúl dosť závažné: okrem iného sa napríklad zistilo, že hormóny v tabletkách ovplyvňujú aj to, akého partnera si žena vyberá. Hormonálna antikoncepcia ju totiž núti cítiť sa, akoby bola neustále tehotná a v takých časoch ju priťahujú jemní, femínnejší muži - asi aby si mala s kým pokecať o farbe výbavičky. Keď však žena tabletky vysadí, opäť sa pozerá po mačovitých, maskulínnych typoch.

 

Takže ak si tá vaša dá s pilulami pauzu a vzápätí sa s vami rozíde, vedzte, že len nasleduje volanie prírody po samcovitejšom samcovi. 

 

Ale naspäť k prevratnej inovácii na poli mužskej antikoncepcie: už v tretej fáze testov je experimentálna metóda "RISUG", ktorá nahradí nepríjemne definitívnu vasektómiu menej invazívnou, ale najmä reverzibilnou procedúrou. 

 

Prebieha tak, že do semenovodu sa napustí netoxický polymér, ktorý spermie po ceste von chemicky "zneškodní". Na rozdiel od tradičného podviazania môže semeno voľne vychádzať von, takže sa netvoria nepríjemné granuláty.

 

Autor nápadu už skúša novinku na pacientoch a úspešnosť je zatiaľ - podržte sa - stopercentná. Dokonca sa neobjavujú žiadne vážnejšie vedľajšie účinky. Momentálne je metóda dostupná iba pre občanov Indie, ale veď tam ju aj docela potrebujú.

 

Keďže však informácia neušla médiám, rôzne strany už lobujú za čo najrýchlejšie rozšírenie na svetové trhy. 

 

Už žiadne šieste dieťa do petržalského tri plus jedna, už žiadne vydieračky k sobášu, lebo sa "šmyklo". Čochvíľa si budú môcť aj slovenskí chlapci odbehnúť na kontraceptívny zákrok cez obedovú pauzu, a keď sa rozhodnú zakladať rodinu, jednoducho si dajú hmotu zo semenovodov opäť vysať. A už nikdy, nikdy žiadne mordovanie sa s tým hnusným latexovým sáčkom. Trikrát hurá modernej medicíne!

 

Aj keď je pravda, že koncerny ako Durex ešte v tejto veci nepovedali posledné slovo. Sme zvedaví, s čím prídu, aby sa udržali nad hladinou a neskončili ako požičovne VHS.