Z chronologického hľadiska vlastne poprvé, no ten druhý (a zatiaľ posledný) prípad som už spomenul onehdy v diskusii. Zn. Hrozienková

Kedysi ešte za treťohôr, tesne po výške, sa mi pritrafilo prvé zamestnanie, a to hneď v riečke pri Trnave. Okrem iných dobrodruhov sa tu občas zastavil aj ex-spolužiak Markýz (podľa vlastnej definície „vždy s tvrdým“). Excelentný študent a hrdý majiteľ niekoľkých ozajstných a viacerých fantómových úchyliek odkiaľsi z najvýchodnejšieho východu. No a práve v jeho spoločnosti som okúsil chuť zakázaného ovocia.

Ktosi z nás prišiel na to, že takto ďaleko od domova by sme sa mohli urvať z reťaze a navštíviť vykričaný dom. Jeden piatok sme sa tam teda vybrali... chvíľku postáli pred dverami, hanblivo vyzývajúc jeden druhého, aby zazvonil... a potom sme si išli dať do krčmy poldeci na posmelenie. Proste geroji, patril nám svet. Na druhýkrát sme sa zase okúňali, až kým napokon Markýz nezazvonil a neušiel za roh. Otvorila gorilka, pustila ma dnu a vzápätí sa za mojím širokým chrbtom priplichtil aj Markýz.

Vnútri vládlo príjemné šero, v ktorom bolo vidieť nasvietený parket uprostred a boxy so stolmi. Obsadený bol len jeden box, pri ktorom uprostred skupinky kamarátov sedel vtedy mediálne relatívne známy chlapík, takže sme sa s Markýzom hneď cítili v dobrej spoločnosti a občas spiklenecky pokukovali po tom, s ktorou kočkou sa „rybie füllé“ práve zabáva.

Sadli sme si k stolu, objednali to najlacnejšie na ponukovom liste (dvakrát malý topvar, cena plus-mínus ako za súdok plzne) a hanblivo pozorovali dievčatá v plavkách striedajúce sa na parkete. Každú chvíľu nás prišiel otravovať čašník s otázkou, čo si páni vybrali zo špeciálneho menu. Ja som sa chcel len kukať na parket a potom sa odplaziť, no Markýz ma ukecal, aby sme si z menu vybrali možnosť „pozvať slečnu na drink“. Za týmto prozaickým názvom sa skrýva to, že si k nám za určitý poplatok prisadne deva, presne vymedzený čas bude pri nás popíjať drink a my s ňou budeme môcť veľmi zmysluplne konverzovať na akúkoľvek pálčivú tému (rozumej čumieť jej na kozy). A tak aj bolo. Slušne vyvinutá dievčina v plavkách si prisadla a mohol som si užívať duchaplnú debatu medzi Markýzom a ňou. Po chvíli som otočil hlavu a sledoval ďalšie čísla na parkete. Keď som hlavu otočil späť, aby som Markýzovi čosi povedal... zrazu som zistil, že mám plné ústa dekoltáže – slečna si totiž medzitým vyzliekla vrchný diel plaviek a natočila sa ku mne. Ani netuším, čo tí dvaja stvárali, kým som sledoval predstavenie na parkete, pretože keď slečna odišla, Markýz mi s vypúlenými očami zašepkal do ucha, citujem „Ta ja pišknul do gaťkoch!

No a vyvrcholenie večera na seba nenechalo dlho čakať – Markýz sa totiž rozhodol, že okamžite potrebuje „striptíz na stole“. Žiaľ, zatvrdil svoje uši pred mojím odhováraním, kývol na najbližšiu holku, ktorá sa práve vlnila v rytmoch hudby, zaplatil a už sa to celé dialo – asi 30-kilová holka v plavkách, s mierami asi tak 65 – 70 – 70, sa nám vyštverala na stôl a začala sa tam kymácať. Žiadne iné slovo nevystihuje tie pohyby. S absolútne znudeným výrazom na tvári, ani raz na nás nepozrúc, si krútila svoje a postupne odložila jeden a potom aj druhý diel plaviek. Pôsobilo to na mňa rovnako eroticky, ako keby som sledoval 67-ročnú upratovačku pri zmývaní podlahy. Nemohol som sa dočkať toho, kedy sa pieseň skončí, zlezie to zo stola, pozbiera plavky a pôjde do preč. Podotýkam, že za celý čas to na nás ani raz nepozrelo, žiadny laškovný pohľad, žmurknutie, nič. Proste si pokrútila holou riťou nad dvomi nímandmi a bolo. Muselo jej byť jasné, že z nás žiadne „pozvanie na izbu“ či „masáž vo dvojici“ nekouká. Chvalabohu, že žiaľbohu, tak pre ňu, ako i pre nás.

Dostali sme presne to, o čo sme si koledovali. Zistili sme, že realita nemá s dokumentárnymi filmami nič spoločné. Žiadna Stiflerova máma nezačala zvodne koketovať s dvomi mladými fešákmi, len pár štetiek tretej kategórie predviedlo dvom neopereným dedinským chumajom, ako to vo svete vzrušujúceho biznisu chodí. Určite je tu namieste otázka, čo sme vlastne čakali. Nuž, asi novú skúsenosť – a tej sa nám naozaj dostalo.