Tak ste sa predsa len rozhodli skoncovať so slobodou a chystáte sa zamiesiť na prvého dediča Vášho rodinného impéria? Alebo ste už nebodaj zamiesili?

(Prípadne o “miesení” s konkrétnym hmatateľným výsledkom nechcete zatiaľ ani počuť, tak vás frajerka ukecala aspoň na čivavu?)

Či už tak, alebo onak - budete potrebovať meno. Krstné meno pre svojho potomka (alebo tú čivavu). Na prvý pohľad skvelá zábava. Zábava, ktorá však časom môže veľmi ľahko prejsť do stavu totálnej frustrácie! Bacha na to - nie je to až také ľahké a “enjoyable” ako sa zdá!

Veľmi originálne to svojho času poriešili predkovia Pabla Picassa. Asi mali kreativitu v rodine. Alebo sa len nevedeli dohodnúť? Nuž, ak sa pri veľkej rodinnej večeri v Španielsku zíde celá rozvetvená família vrátane všetkých babiek, dedkov, strýkov a tiet až do neviemkoľkého kolena a hlavnou témou je meno pre budúceho kreatívneho génia, môže to dopadnúť akokoľvek. V prípade Pabla Picassa to dopadlo následovne:

Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso

Verte, alebo nie, toto je skutočne celé oficiálne meno Pabla Picassa. Chvalabohu, že nebol až natoľko výstredný, aby ho používal v plnom znení. Inak by na jeho obrazoch veľa miesta neostalo a študenti dejín umenia by pred skúškou nadávali ako pohani.

Momentálne je v Španielsku najobľúbenejším chlapčenským menom Daniel, dievčenským Lucía. A ako sme na tom my? A bratia Česi? A susedia Maďaróni?

Najpoužívanejšie dievčenské mená v jednotlivých krajinách Európy:

mena_baby

 

 

Najpoužívanejšie chlapčenské mená v jednotlivých krajinách Európy:

mena_hosi