Január je podľa britských vedcov najdepresívnejším mesiacom v roku. Asi za to môže zúfalstvo z nesplnených novoročných predsavzatí, spojené s uvedomením si neúprosného plynutia času. Rok ubehol a my sme znova hovno dokázali, okrem toho, že sme starší, tlstejší a škaredší. Nie nadarmo sa hovorí „je lepšie sedieť v jaguári ako kľačať v januári“. Ale hlavu hore, ešte pár januárov, a potom zdochnete a zožerú vás červy. A okrem toho, je tu mnohosrd.

 

Zahraničie

Charlieho masaker – poučenie z krízového vývoja

 

Na prestrelku v satirickom magazíne sme si už názor urobili všetci, a niektorí aj viackrát. Čo sme sa ale z celej tragédie dozvedeli? Čo si má prostý človek ako ja z toho zobrať? Čo na to Hvorecký? A Okamura? To je jedno, ja som si zapamätal toto:

  • že sa tom zvezú všetky obmedzené konšpirátorské hovná a budú napríklad tvrdiť, že je to celé úúúplne inak, lebo ich kamaráta strýka kolegu synovca pes robí na strelnici a povedal, že takto zastrelený policajt nevyzerá, to sa dalo čakať, ale...
  • že z toho začne mrdať aj pomerne inteligentným ľuďom a že zrazu zistíme, že fráza „je suis charlie“ ako púhe vyjadrenie sústrasti blízkym obetí a odsúdenia terorizmu, je príliš komplexný konštrukt na pochopenie, to som teda nečakal; následne sme sa teda začali pretekať, kto je charlie viac, kto menej a niektorí dokonca tvrdili, že vôbec nie sú...
  • zistili sme, že moslimovia sa delia na tých dobrých a na tých zlých, a keď tí zlí urobia niečo bakané, tak už im nemôžeme hovoriť moslimovia, ale použijeme nejaký moderný eufemizmus, ako napríklad extrémisti, teroristi alebo radikálni islamisti (wtf?) a keď poukážeme na to, že niekto môže byť zároveň moslimom aj teroristom, tak v tom prípade sme aj my extrémisti, rasisti, xenofóbovia a najmä určite NIE SME Charlie, lebo...
  • Islam je predsa náboženstvo mieru (najmä voči moslimom), a preto to nemohli byť moslimovia (zrejme podľa ideologického teorému, že žiadny kresťan nekradne, lebo to zakazuje desatoro) a navyše všetky islamské autority útok odsúdili (ja som inak videl asi stokrát Fica rečniť o tom, ako odsudzuje korupciu... len hovorím).
  • odsúdiť násilie v Paríži je pokrytecké, pretože v Nigérii zomrelo ešte oveľa viac ľudí... a na Ukrajine... a Blízkom Východe... a vlastne všade...
  • sloboda slova je dôležitá, ale mala by mať svoje hranice a satira by nemala nikoho urážať, heh... a týmto sa dostávame k najväčšiemu hajlajtu, a síce...
  • niekoľkokrát sa im vyhrážali a oni si aj tak nedali povedať, takže si za to môžu sami.

A ták. Ľuďom jebe, keď je dobre, aj keď je zle.

 

 

Biznis

Marketing, level: UPC

 

Život je pes a málokto dostane toľko istôt, koľko nám sľubuje súdruch predseda. V skutočnosti sú isté iba dane, smrť, a v prípade, že váš cripple-play provider je UPC, tak aj to, že sa vás táto spoločnosť skôr, alebo neskôr pokúsi osrať. Napríklad, keď vám v rámci promo akcie „Vianočný ojeb“ pošlú spam v štýle ostatných super akciových ponúk ako „TV Lux konečne v HD!“ alebo „Nový kanál! Snooker TV! Objavte čaro 173. najpopulárnejšieho športu na svete!“, ktoré mažete po prečítaní subjectu. Až na to, že tento spam vám ponúka „Balík plus“ s tým, že keď ho po 6 týždňoch, čo ho máte zadarmo, výslovne neodhlásite, tak vám zostane a budete zaň cálovať, aj keď ani neviete, čo v tom balíku vlastne je, lebo aj tak sa pri prepínaní nikdy nedostanete nad predvoľbu 30, keďže ďalej už ten ich severokórejský set top box začne dymiť.

 

Takúto kreatívnu formu uzatvorenia zmluvy a vzniku právneho vzťahu by nevymysleli ani v cestovnej kancelárii Esprit, organizujúcej celodenné zájazdy pre seniorov, spojené s chutným obedom a predvádzaním exkluzívnych produktov pre domácnosť, ktoré je možné zakúpiť si aj na splátky. Blbé pre nich je akurát to, že som si to všimol a pri telefonáte na hotline to vrátili do pôvodného stavu ešte skôr, než som im stihol vynadať do zlodejských zmrdov. V každom prípade vám odporúčam skontrolovať si faktúru a UPC odkazujem, že týmto som aktivoval spoločnosti UPC akciový balík „Promo články plus“, pričom tento prvý je úplne zadarmo a každý ďalší bude spoplatnený výhodnou cenou iba 3 500,- EUR. V prípade, že spoločnosť UPC nemá o tento produktový balík záujem, nech ma kontaktuje telefonicky do troch hodín od zverejnenia tohto článku.

 

Z domova

Jeden tím, jedna vášeň, jednä lóvä

 

Už iba štyri roky sa vyspíme a znova si Slováci užijú, to čo majú najradšej, a síce vykrikovanie pomerne zjavného tvrdenia „my sme tu doma“ a „gól“ alebo skôr sklamaného „ooooohhhh“, sprevádzaného smutným sklonením hlavy a premiestnením pohľadu z veľkoplošnej obrazovky do zeme. Keďže sa žiadnej inej krajine nechce zajebávať s majstrovstvami sveta v hokejoch, tak sa Svetová Súťaž V Krasokorčuľovaní S Palicami 2019 bude zase diať na Slovensku. A to je super správa, lebo je to síce malý krok pre slovenský šport, ale veľký skok pre klientelizmus. Veď tie potemkinovské plagáty z MS 2011 na Hlavnej šťanici a v podchode na Trnavskom sa už pomaly odliepajú a čo je ešte lepšie, tak Širokého hotel stoporený vedľa Zimáku sa dodatočne podarilo legalizovať a skolaudovať a načim stavať niečo ďalšie. Takže predpokladám, že do roku 2019 sa príde na to, že súčasný staro-nový štadión (neviem, ako sa teraz presne volá, keďže sa to mení častejšie ako vláda v Taliansku... tak dajme tomu, že Libresse Aréna alebo Štadión Jozefa Golonku, PhD.) už nevyhovuje stále sa zvyšujúcim nárokom slovenských hokejistov a fanúšikov a bude treba postaviť nový, lepší a hlavne drahší. Veď sledovanie brilantných výkonov našich chlapcov, potom, ako po strhujúcej remíze s Japonskom v C skupine, ich v osemfinále rozbijú Kazaši, musí mať nejakú úroveň. A to už tam na svojich tátošoch, ozdobených frcgumami so slovenským znakom na späťákoch, snáď pôjdeme po tom novom obchvate za 4 giga euro, čo je vraj iba dvakrát viac, za koľko by sa to postavilo u Šniclákov. Veď my na to máme!

 

 Z domova

Prvé občianske referendum sa blíži

 

Už iba nejaké dva týždne a celá táto hrôza sa skončí, no zatiaľ ešte musíme strpieť diverznú akciu na odpútanie pozornosti od všetkého ostatného spojeného s predvolebnou kampaňou  novej, zatiaľ neohlásenej kresťansko-demokratickej politickej strany. A keďže už sa k tomu, či a ako sa zúčastní referenda, vyjadril každý, okrem mňa, považujem za svoju morálnu povinnosť prezradiť vám, či uprednostním tradície a rodinu pred živorením pod lubrikantom zadrbanou cyklámenovou latexovou čižmou homosexualistického marazmu.

 

Prvá otázka:

Súhlasíte s tým, že ste proti tomu, aby ktokoľvek mohol súhlasiť so súhlasom nazývať iné spolužitie osôb manželstvom, okrem jedného alebo viacerých zväzkov, najmä, avšak nie výlučne medzi jedným mužom a jednou ženou, za predpokladu, že k nemu došlo vzájomným súhlasom, voči ktorému nikto nenamietal vopred vyjadreným, výslovným alebo konkludentným,  nesúhlasom?

 

Odpoveď:

Aha...

 

Druhá otázka:

Súhlasíte s tým, že ste proti tomu, aby fúzaté židolesby z Majdanu kradli spred kostola tradičným rodinám deti a predávali ich na bazoši bohatým moslimským buzerantom za krvavé petrošekely z drogových operácií CIA?

 

Odpoveď:

Áno...?

 

Tretia otázka:

Majú sa deti učiť jebať v škole alebo až po vyučovaní?

 

Odpoveď:

Nie.