Pred nedávnom sme spomínali nový potenciálny štandard diskových nosičov. Napriek tomu, že milujeme všetko, kde sa nachádza slovo holo, sme GE vytkli, že ich nový holografický disk je v dnešnej dobe USB kľúčov a mrakov zbytočnejší, ako pravda vo výroku politika. V dobe písania spomínaného článku sa pohybovala veľkosť USB okolo 128 GB, to sa však v dohľadnej dobe zmení.

 


Tchaj-wanská firma Transcend totiž ukázala ultra tenký USB kľúčik, ktorý plánujú vydať s minimálnou veľkosťou 16GB. Vrchná hranica je však zaujímavejšia, firma tvrdí, že do rovnakej veľkosti vedia napratať až závratných 2TB dát. Prečo sa táto správa objavuje tak prekvapivo a hlavne prečo vo vrecku ešte nenosíme tento zázrak? Výhovorka je jasná, táto pamätihodnosť je založená na USB 3 technológii (pri USB 2 by vám narástla brada, kým by ste túto hlbočinu pornom naplnili) a tento štandard nie je zatiaľ poriadne usadený.  Radšej si teda ešte počkáme, aby sa nám do rúk nedostala nedopečená jablčná štrúdľa.



Dátum dostupnosti ani cena teda ešte nie sú známe, ale iveme si predstaviť, že táto technológia zmení mobilnú technológiu navždy (žiadne trapné 16GB iPhony), veď koľko takýchto vecičiek by sa do notebooku dalo nacpať namiesto klasického HDD?

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=p7Fp_kLmSIM#!


Zdroj