Každý raz v živote dospejeme do bodu, kedy si vytvoríme jedného alebo viacerých nepriateľov. Môžeme sa akokoľvek snažiť, byť milí, féroví, slušní k ľuďom. Napriek tomu sa vždy nájde nejaký smrad, ktorému máte chuť rozkopať hlavu, ale keďže ste pacifista a intelektuál, často na to nemáte psychické ani fyzické predpoklady. Takí ľudia si zaslúžia jediné – pomstu. A aká pomsta je najlepšia? Dobre vychladená a realizovaná z bezpečnej vzdialenosti.

Ponúkame niekoľko tipov ako ľuďom čo vám vadia efektívne znepríjemniť život.

Naša rada: Nepoužívajte ich. Odmietame byť zodpovední za to, že si niekto zistí, že ste to urobili vy a dobije vás ako všivavého psa.

  1. Inzeráty

V dnešnej dobe internetu je podať inzerát veľmi jednoduché. Jedným z najefektívnejších spôsobov ako niekomu naozaj otráviť život je teda podať mu zopár milých inzerátikov do rôznych rubrík. Podajte mu inzerát na predaj auta za o polovicu menšiu ako je trhová cena – nezabudnite pridať detaily o nízkom počte najazdených kilometrov, skvelom stave a prvom majiteľovi. Obeť by tiež mohla predávať byt, mobilný telefón či elektroniku, to všetko za super výhodné ceny. Skúsení lovci a prehliadači inzerátov si ho už nájdu. Ak chcete byť naozaj hardcore, podajte mu inzeráty na erotické služby a ak ste už úplne zvrátení, použite v nich slová „latex, bičík a análny fisting“. Tento spôsob funguje skvele ak s daným človekom sedíte v kancelárii, pretože si budete môcť zblízka užiť neustále vyzváňanie jeho telefónu a najprv začudované a neskôr hysterické reakcie vášho subjektu.

  1. Služby

Mnoho firiem poskytujúcich služby funguje odjakživa na telefonickú objednávku. Ak chcete niekomu urobiť zo života naozaj peklo, využite to. Vyberte si jedno pekne sobotné doobedie, prípadne utorkový podvečer – skrátka čas, kedy bude vaša obeť určite doma a objednajte mu na domácu adresu rôzne služby. Vezmite si do rúk telefón, Zlaté stránky a objednajte na jednu hodinu vymeranie plastových okien, bezpečnostných dverí alebo parkiet. Pridajte tepovanie kobercov, upratovacie služby, opravára práčky, chladničky či kúrenia. Ak sa chcete ešte lepšie zabaviť, objednávajte služby, ktoré používajú veľké autá – sťahovákov, hovnocucy, žeriavy či stroje na vŕtanie studní. V prípade že to vyzerá nádejne, zavolajte aj televíziu a povedzte im, že o tej a tej hodine sa budú na tej a tej ulici diať zaujímavé veci...

  1. SPAM – mail a pošta

Neznášate tú všetku nevyžiadanú poštu čo vám chodí do mailovej aj obyčajnej poštovej schránky? To my všetci. A čo takto vybaviť, aby vašej obeti chodilo zbytočných mailov a obálok ešte desaťkrát viac? Stačí jej adresu prihlásiť na zasielanie všetkých možných newsletterov – začnite internetovými portálmi, denníkmi, slovenskými aj zahraničnými. Pokračujte telekomunikačnými a internetovými operátormi – tí milujú svojich potenciálnych zákazníkov informovať o nových službách – niekedy aj viackrát do týždňa. (Ideálne je ak máte prístup k e-amilu obete - často krát bude treba účasť v newsletteroch potvrdiť.) To isté sa dá urobiť aj s bežnou poštou – obchodné reťazce vám budú s radosťou zasielať svoje katalógy, členské karty či letáky so zľavami. Vaša obeť strávi mesiace tým, že sa bude pokúšať zo všetkých miest po jednom odhlásiť.

  1. Poisťováci

Oslovujú vás stále poisťovací agenti, AVON ladies či investiční makléri? Super! Zdvorilo ich odmietnite a nadiktujte im telefónne číslo a najlepšie aj adresu „priateľa, ktorý o ich služby bude mať určite záujem“. Ak žiadnych agentov práve nemáte vo svojom okolí buďte kreatívni – prelustrujte stránky poisťovní a kozmetických firiem predávajúcich cez obchodných zástupcov a zavolajte im (najlepšie z práce), že máte záujem o viac informácii. Koho telefónne číslo im máte nadiktovať už dobre viete.

  1. Zrušte mu všetko

Moderné a rýchle spôsoby zneužívania simkariet, internet bankingu a kreditných kariet so sebou priniesli potrebu moderných a rýchlych spôsobov ako tieto služby a produkty zablokovať. Ak máte dostatok informácii o svojom nepriateľovi, podarí sa vám zablokovať mu kreditné aj debetné karty, zrušiť mu predplatné časopisov, internetového pripojenia a možno aj mobilných služieb. Treba sa len na panikársky telefonát na technickú podporu dobre pripraviť a mať aspoň základné údaje. 

  1. Mobil je váš kamarát

Okrem toho, že sa dá z mobilu poslať SMSka frajerke, že sa s ňou rozchádzate, šéfovi, že dávate výpoveď a mame dotyčného že ju už nľúbi, dá sa využiť aj na iné triky. Medzi ti zábavnejšie je poslať aspoň 100 kontaktom SMS s textom: „Dones mi čo najskôr tie dokumenty, súrne ich potrebujem, už sa na to pýtali fízli!“, ale to niekedy nestačí. Celkom zábavné býva vymeniť v zozname číslo frajerky s mamou, šéfa s najlepším kamarátom a zubárky s milenkou. V tomto prípade je tiež dobré byť nablízku, aby ste si vedeli reakcie dotyčného užiť.