Podnikať na Slovensku nie je vždy med z pŕs Scarlett Johansson lízať. Tu je môj príbeh:

Predtým, než vznikla moja firma v roku 2012, všetci ma od podnikania odhovárali. Ako v každej inej sfére života (nielen podnikaní), na ktoré sa chystáme, natrafíme na známych a kamarátov, ktorí vedia vždy všetko lepšie ako vy. Hlavne v krčme po desiatom pive má každý založené 4 sro-čky, vymyslené názvy, slogany, logá, reklamné spoty s ceckatou pipkou a po pive štrnástom už iba konsolidujú prachy v daňovom raji.

 

To bol aj náš prípad a až teraz, s odstupom času, som si uvedomil, že skutočný kamarát neradí, ale aktívne pomáha a podporuje. Každý, kto zažil tento proces na vlastnej koži chápe, o čom hovorím. Každé naše rozhodnutie ovplyvňujú dve základné emócie – túžba a strach. A keďže moje obľúbené motto je „peňáze a strach som nikdy nemal“, založil som si firmu GAUDIN MONK a začal vyrábať kožené, ručne spracované a šité doplnky, určené hlavne pre chlapov.

 

Veľa známych si klopkalo na čelo a argumentovali, že z blízkeho a ďalekého východu sem prúdia mraky podobného tovaru a ja nebudem mať šancu im konkurovať. A v istom zmysle mali pravdu. Cenou im konkurovať nemôžeme a ani nechceme, rovnako ako bojovať proti nim kvantitou tovaru. Rozhodli sme sa pre skutočne kvalitnú, ručnú a poctivú robotu a od začiatku sme vedeli, že cenovo sa budeme pohybovať vyššie ako konkurencia. Tým sme sa síce pustili proti aktuálnemu trendu, no verili sme, že nájdeme a oslovíme ľudí, ktorí majú záujem práve o tento typ výrobkov.

 

Naším cieľom bolo vytvoriť niečo, čo by sa dalo nazvať drsná elegancia a dať značke jasné poslanie, filozofiu, hodnotu a charakter. Preto ako názov pre značku sme zvolili meno predposledného z templárskych veľmajstrov, ktorým bol Thibaud Gaudin. Šľachtic pôvodom z Francúzska bol vzdelaný, uvedomelý, sebavedomý, rozhodný, pokorný a ako mních aj disciplinovaný. Vo svojej dobe bol rešpektovaný a uznávaný, volali ho Gaudin Mních (Gaudin Monk).

 

Naša výrobná dielňa sa nachádza na Morave a ako už bolo spomenuté, všetky výrobky sa vyrábajú ručne. Niektoré tašky vyrábame aj desiatky hodín, takže kvalita výroby je nesporná, o čom svedčí aj video priamo z procesu našej výroby.

 

 

A keďže čitateľov portálu DM nemám za idiotov, pokojne priznám, že toto je PR článok. Aby ste sa však nesťažovali, že som vám ukradol minútu zo života, spolu s DM sme pripravili súťaž o tri výrobky Thibaud Gaudin a následne aj o zľavové poukazy na ich nákup. Stay tuned!