Tursion TS-102 bol vypredaný rýchlejšie, ako tuzemský Um po prídeli sociálnych dávok. A prečo nie, veď je to o čosi viac, ako len projektor do vrecka. Baterka síce vydrží len osemdesiat minút a tak si na stanovačke Pána prsteňov nepozriete, ale ostatné vlastnosti sú celkom atraktívne.


Keď sa pozrieme, na špecifikácie tohoto trpaslíka, začne nám čoraz viac pripadať ako malý počítač s integrovaným projektorom. Poháňa ho totiž dvoj jadrový procesor a každé jadro beží úctyhodných 624MHz, interná pamäť 8GB sa dá rozšíriť pomocou microSD a sľubná je aj možnosť pripojiť si projektor na WiFi. Aby ste mohli ovládať projektor priamo, má dokonca dotykový panel, ktorým dokonale ovládnete operačný systém Android 2.1, ak vám teda nestačia tlačítka alebo diaľkové ovládanie.


Vďaka Androidu zvláda samostatne napríklad aj Office, Skype, mp3, sieťové hry či elektronické knižky.


Ak sa vám táto kombinácia páči, iste by ste radi dali €330 za počítač-projektor, ktorý zvláda 100-palcové premietanie o rozlíšení 800x600, napriek tomu, že LEDky zvládnu maximálne 20 lumenov a reproduktory jeden a pol wattu, musíte teda premietaciu miestnosť riadne zatemniť a uši nastražiť.

 

Zdroj

Amazon