Toto je príbeh z dávnych čias. Z čias mýtov a legiend, keď boli starí bohovia malicherní a krutí a zoslali na ľudstvo penicilín, očkovacie vakcíny, chemoterapiu, inzulín a mnoho ďalších diablových sekrétov. Len jeden web sa odvážil vzoprieť ich moci. Bádateľ! Bádateľ mal silu dovtedy nevídanú. Silu, ktorú mohla premôcť len moc zdravého rozumu. Putoval po internetoch a zápasil s nástrahami modernej medicíny, všemocnej kráľovnej obskúrnych vied. Ale kdekoľvek sa zjavila fabulovaná vedecká štúdia, kdekoľvek trpeli zdravotnými problémami nevinní, vždy tam bol Bádateľ.

 

Zabudnite na Fleminga, Kocha, Pasteura či iných homeopatov vyrábajúcich instantné placebo. Na scénu za tónov Mozartovej piatej symfónie prichádza nový altruistický superhrdina a nie je ním nik iný, ako ultramoderný doktor MacGiver, ktorého zamkneš v kúpeľni a on sa pomocou sava, wc gélu a toaletnej kefy vylieči z rakoviny. Zdroj blízky Šuvadovej dokonca tvrdí, že niekde ďaleko v paralelnom vesmíre Mengele spisuje rigoróznu prácu na tému Bádateľ, Hippokrates skladá Bádateľovu prísahu a Nobelovi udeľujú Bádateľovu cenu za  mier.

 

Bájne panaceum už viac nie je utópiou! Utečenci, homosexualita či rakovina, na všetky tieto choroby existuje liek, ktorý však pred svetom ukrývajú americké sionistické farmaceutické firmy, ktoré by kvôli dvom kopejkám očiernili aj cícerovú nátierku. Bádateľko však nezaspal na vavrínoch a vyslal análnu sondu do najtajnejších zákutí internetu, odkiaľ vypátral, že napríklad tú rakovinu dokáže zahubiť konopný olej, cesnak, vlašské orechy, naklíčené semená pšenice, sušené slivky, hroznové jadierka, horký melón, zázvor, med, klinčeky, broskyne, olivový olej, hliva, bobule, kapustová zelenina, čierne korenie, melón, púpava, sója, biozelenina, zelený čaj, javorový sirup, sóda bikarbóna.. mám pokračovať? Dobre, no prejdem na exotiku, lebo čo je ukryté hlboko v Amazonskom dažďovom pralese a odporúča to Horst Fuchs, to má zázračnejšie účinky ako Mačingovej diéta. Kurkuma, palina ročná, graviola, kombucha, kokosový olej či papaya obsahujú látky, ktoré zničia nádor rýchlejšie ako stihne Gašparovič vysvetliť, čo znamená skratka OSN. Čo sa ale podpultových informácii týka, tak na koncíliu konšpirátorov vraj uznali za rakovinobijca aj semeno Borisa Kollára, panenský moč odobraný pedofilom za splnu mesiaca, zlatú žilu jednorožca a Coelhov citát vytetovaný nad miestom, ktoré je rakovinou postihnuté.

 

Ľudia nie sú ovce (teda okrem mužov, lebo tí sú všetci rovnakí), a tak neuveria tomu, že ich životy zachraňujú nejakí felčiarski šarlatáni v bielych plášťoch s titulmi z lekárskych univerzít, žijúci z darov na dofinancovanie. Každý, kto nemá profilovku na flagbooku zaodetú do farieb francúzskej trikolóry predsa vie, že všetky lieky, ktoré za posledné desaťročia zachránili milióny životov, sú syntetickým zlom, ktoré musí byť nahradené prírodnou alternatívou z e-shopu bádateľa. Ten za symbolický bagateľ predáva aj brožúrky, v ktorých sa píše o tom, ktorá žranica nás pošle do gastropekla a ktorá z nás vytvorí repliku Bukovského. V tomto modernom biosvete, kde je in zdravo sa stravovať, je to veľmi šikovný ťah, pretože ľudia majú bez presných návodov napríklad problém diferencovať, či je mastný emulgátorový smažáčik podávaný so škrobovými hranolkami ufritovanými v oleji zo Škody 120 na železničnej stanici zdravší s bielou alebo cereálnou žemľou.

 

Do kategórie najväčšie kokollároviny zdieľané Bádateľom na sociopatických sieťach nominujem tieto fabuloviny:

 

1. Očkovanie spôsobuje autizmus. Občas počas výluky vesmíru a zvláštnej konštelácie hviezd nastane taký jav, že peklo z chybne repasovanej čiernej diery vyvrhne dvoch ľudí bez chrbtových kostí, ktorým sa pretnú životné intervaly. Tým teraz výnimočne nemyslím Rozborila s Jakubcom, ale bohatého právnika špecializujúceho sa na žaloby o zanedbaní lekárskej starostlivosti a lekára bez (morálnych) hraníc. Tento lekár (financovaný právnikom) si vybral 12 autentických autistických detí, vytvoril štúdiu, zmanipuloval dáta, sfalšoval výsledky, poprosil Kollára (áno, nemám ho rád, ale to len preto, lebo mu závidím), nech to dá zdieľať a demagógiou naočkoval celý svet. Mnohé zo stáda modrých koníkov, ktoré nevedelo o jeho novej patentovanej zdraviu nezávadnej vakcíne, odmietlo svoje deti zaočkovať a niektoré z nich potom zomreli na bežné choroby. Nuž, aspoň že u protinožcov vedia, ako bojovať za životy nevinných detí a krkavčím rodičom, ktorí svoje deti odmietnu zaočkovať, nevyplatia sociálnu podporu. Tu, tutu ešte nezištne prikladám pár blogov vyvracajúcich celú túto fata morganu.

2. Pitie vody ráno hneď po zobudení. Princíp tejto zázračnej metódy spočíva v tom, že pacient s lobotómiou mozgu každé ráno hneď po prebudení vypije sedmičku čistej vodky vody (nie, nie je povolená ani Coca Cola Zero). A samozrejme nie na ex, ako to praktizujeme my východniari, ale 4x po 1,75 dcl. Následne je potrebné 45 minút nepapať (nie, nie sú povolené ani vajíčka s vyprážanou slaninou) a po pár dňoch v zrkadle neuvidíte zlaté obézne prasiatko. Hlava XXII nastáva hlavne cez víkendy, kedy človek vstáva po preflámovanej noci až poobede, no na to soudruzi z NDR zrejme nemysleli. Ak ale túto očistu dodržiavate so všetkou čestnosťou, máte šancu zbaviť sa okrem vyššie spomínanej obezity aj mnohých ďalších neduhov, ako napríklad tráviacich problémov a zápchy do 10 dní, vysokého krvného tlaku a cukrovky do 30 dní a rakoviny do akciových 180 dní. Jediné, čo však táto metóda za akýkoľvek čas nedokáže, je vymyť ten bordel, čo majú ľudia veriaci tejto chujovine v hlavách (niečo pre nich). Každá storočná babka v hlavných správach Vám predsa povie, že receptom na dlhovekosť je pohárik domácej pálenky vypitý každé ráno.

3. Všeliek Savo. Poznáte ten príbeh o Obelixovi, ktorý ako dieťa spadol do Panoramixovho kúzelného odvaru a odvtedy mal nadprirodzené schopnosti? No tak ja si predstavujem, že sa jedného letného dňa rozhodol exzamestnanec firmy LR Health&Beauty a zároveň chronický hypochonder vyčistiť svojim deťom minibazén, no nešťastnou náhodou doň spadol spoločne s desaťlitrovým savo čističom, z ktorého sa poriadne napil. Na ďalší deň vstal a cítil sa byť vitálnejším ako nikdy predtým, a tak dostal skvelý nápad. Savo premenoval na MMS/CDS a týmto všeliekom liečil AIDS, prasaciu chrípku a samozrejme aj rakovinu, kým pacienti nezačali protestovať, napríklad tak, že zomreli. Vynálezcovi tohto preparátu, ktorý si založil vlastnú cirkev a tituluje samého seba ako „biskup“, sa ale musí uznať zmysel pre humor, keďže tento jeho chemický projekt nazval Project Green Life.

 

Ďalšími kandidátmi na ocenenie zlatý hoax, ktoré vyhlasuje každoročne Tibike Rostas, sú teórie o prekyslení organizmu, o mikrovlnkách, ktoré vytvárajú z jedál Fukušimu, o liečbe sklerózy multiplex vitamínom D a mnohé ďalšie Ezopove štúdie podložené historkami z časopisu Skutočné príbehy.

Proti ľudskej hlúposti neexistuje žiadna profylaxia. Potvrdzuje to 100% vedeckých štúdii, ktoré som si teraz vymyslel. Niet žiadnych pochýb o tom, že sa epidémia oligofrénie šíri rýchlejšie ako reťazové maily, čoho najjagavejším príkladom je práve badatel.net. Kedysi som si naivne myslel, že čitateľov takýchto brakov je menej ako somálskych vegánov, no viac ako 28000 fanúšikov na facebooku uštedrilo kopanec do mojim predpojatým názorom a predpotopnému zmýšľaniu. Ako dokonca prevádzkovateľ tohto webičinca (zrejme Jožko Pátrovič) uvádza, tak túto mátožnú stránku číta 5.000.000 ľudí v 196 krajinách sveta a ja mám priateľku, športové auto, super zaplatenú prácu, ktorá ma baví a nebývam u rodičov. Ako som z komentárov na ich fanstránke vyčítal, tak hypochondrickí geriatrici a gramatickí krováci sú hlavnými šíriteľmi týchto chimér, keďže súdny iČlovek si dokáže za minútu na internete zistiť, či to napísal, alebo nenapísal Reeves prípadne Lasica. Napriek tomu, že existujú takíto ľudia bez morálnych hodnôt, ktorí hazardujú s cudzím zdravím, tak stále verím, že niekde tam hore na nás dáva pozor Krišna spoločne s Aštarom Šeranom a jeho vesmírnou flotilou, ktorí sa dúfam nezajebávajú niekde na nejakej intergalaktickej swingers párty, tak ako je u nich zvykom.