Justice je geniálny a univerzálny názov pre francúzske electro duo. Nacionalistickí Francúzi sú spokojní a s nimi aj celý svet, pričom každý tento názov vyslovuje inak a myslí si, že správne.

 

Dvaja kamaráti Gaspard Augé a Xavier de Rosnay sú z obyčajných francúzskych dedín, kde žaby dávajú dobrú noc, ale svojou hudbou už urobili hlbokú dieru do sveta, podobne ako ich konkurenti Daft Punk. Kto by to bol povedal, keď majú rovnakého manažéra? V ich hudbe sa dá počuť všetko. Od electro, disco, funk, rock, až po metal. No a ak spojíte dve dobré veci dokopy, zákonite musí vzniknúť niečo dobré. Niečo ako rezeň s haluškami.

 

Na začiatku ich slávy bol týpek zvaný Simian, ale potom si Justice povedali, že to vedia lepšie. A keďže Simian bol rezeň a Justice halušky, vznikla bomba, ktorú si všimlo vydavateľstvo Ed Banger Records a odvtedy im to sype. Keď v roku 2007 vyšiel ich album s týmto krížikom † na obale, francúzska katolícka cirkev uvažovala o zmene loga, pretože väčšinu mladých pri pohľade na kríž napadlo slovo - Justice!

 

Získali nomináciu na Grammy za najlepší electro album a popredné miesta v svetových hitparádach. Odvtedy sa chlapci flákali, koncertovali, robili remixy alebo odhadzovali lopatami davy fanyniek. Až minulý rok vydali ďalší album Audio, Video, Disco so singlom Civilisation a vydali sa na turné, ku ktorému patria obrovské blikajúce repráky Marshall a samozrejme veľký kríž. Presne ten ma hypnotizoval na ich poslednom koncerte vo Viedni, ktorý bol vypredaný, keďže nabudúce tak skoro nebude.

 

 

Clockwork Orange na francúzsky spôsob


Pic by Pitchfork.com