Ani vám sa dakedy Depeche Mode nepáčil? Samá elektronika a na diskotéke ste sa nevedeli rozhodnúť, či tancovať v kruhu alebo oplodňovák s babou okolo krku, ak bola niektorá ochotná nablízku? Okrem toho skalní depešáci pri prvých taktoch nabehli na parket a vlnili sa, ako baba z filmu Exorcist pri vyháňaní diabla, a tak dokázali svojím pogom zaplniť celý parket.

 

Dnes už pri ich skladbách neprelaďujem rádio a máme tu aj zopár skupín, ktoré robia ich skladby celkom znesiteľnými. Ťahavé základy a zbory taktiež dotvárajú priaznivý efekt a na svete je celkom slušný cover Policy of Truth od srbskej skupiny Nevergreen.

 

Nevergreen ale nerobia len covery starých pesničiek, aj keď na každom albume sa nachádza aspoň jeden, čo je za skoro dvadsať rokov existencie kapely celkom pekná zbierka. Prespievali napríklad Frozen od Madonny, Wonderful Life od Blacka, ako aj ďalší Depeche Mode cover Strangelove.

 

Prvý album s názvom Game Over vydali v roku 1994 a odvtedy stihli vydať ďalších desať.  Za ten čas veľmi nezmenili ani štýl svojej hudby, ani celkové znenie, čo je slušný výkon, vzhľadom na to, že niektoré skupiny a interpreti stihli za rovnakú dobu vyskúšať všetky aktuálne trendy. Stále sa držia doom metalu so sprievodom elektroniky v pozadí a ženský vokál Valentiny Simon pri refrénoch vylepšuje kontrast speváka Boba Macuru.

 

Prvé albumy boli naspievané po maďarsky a po anglicky mali len zopár skladieb. Od roku 2004 vydávajú albumy dvojjazyčne – maďarsky a anglicky.

 

Dajme si niečo z ich posledného albumu Karmageddon. Napriek tomu, že skladba má názov Rise, Messiah, nejde o pesničku, ktorá by sa stala hitom v kostoloch, aj napriek jasne klerikálnemu názvu.