„Slezte z toho lustru, Donalde, vidím vás!“ Zavriem oči, prestanem vnímať komédiu a predstavujem si skutočného drsňáka s koltami proklatě nízko. V byte mi síce nevisia zloduchovia z lustra, dokonca z neho nevisím ani ja, aj keď v rámci sexuálnych hier je táto poloha v latexovom oblečení a s análnym kolíkom odporúčaná ako topka, ale vždy som chcela mať po svojom boku silného na pohľad drsného muža, s ktorým sa nebudem ničoho báť a viem, že moje predstavy nie sú neobvyklé. V odborno-laických knihách o sexualite sa dočítate, že jej hlavnou úlohou je vytvorenie dvojice s reprodukčne najúspešnejším partnerom a preto hľadáme urastených silných junákov, aj keď dnes je u alfa samca sila demonštrovaná často silou peňazí a úspechom v zamestnaní. Nakoniec, za peniaze si aj slabší samec nakúpi svalnatých goríl, koľko sa mu zachce. 

Môj  predstaviteľ drsného muža to vyhral, keď sme pri stanovaní stratili nosné tyče zo starého stanu po rodičoch, on vzal z auta sekeru a poďho do hustého porastu pri kempe, odkiaľ sa vrátil s hrubými konármi a postavil mi (nielen) stan. Vtedy som sa prestala báť všetkých nástrah dobrodružného života a keď som potom ležala v stane, do ktorého sa dostal kus voňavého lesa a ráno som mala v nohe kus triesky, povedala som si, že tohto drevorubača chcem mať pri sebe už nastálo.

Hľadanie správneho drsňáka má však háčik. Existuje niečo, čo môže siláka poslať do ahoj a tým je vzťah k deťom. OscarB s pravidlami kočíkovania, pri ktorých slintalo množstvo daily femaliek potvrdil výsledok môjho dlhoročného sledovania, že keď príde na deti, silným drsným chlapom, ktorí ich považujú za neželaný uvrieskaný produkt perfektnej trtkačky, klesajú preferencie u žien rýchlejšie ako ich stan po nej. Podvedome vraj totiž hľadáme otcov pre svoje deti. Netušila som, že to tak veľmi funguje, kým som to v drsných podmienkach špitálu nezažila a neocenila.

Keď som priviedla na svet naše dieťa, personál dobehol s kyslíkom. Dúfala som, že je pre mňa, lebo po tom šoku, keď som čakala zdravé dieťa a odrazu sa to rozplynulo ako prvá výplata v kasíne, to bolo na kyslík. Dali ho však bábätku a k tomu mu pribalili ako bonus hromadu hadičiek a pípajúcich prístrojov, s ktorými by sa za iných okolností dieťa pekne zabavilo, ale toto dieťa hralo celkom inú hru ako ostatné. 

Keď prišiel do špitálu zarastený a nevyspatý môj predstaviteľ drsňáka, urobil to, čo dodnes mám zaradené v tajnom priečinku ako najkrajšiu chvíľu nášho vzťahu (tam, kde som si myslela, že bude požiadanie o ruku kľačiac s ružou v ruke a briliantovým prsteňom v zuboch a nič také nebolo, možno preto, že brilianty na sekeru, aj keď ju mal naostrenú, nedávajú). Po krátkej inštruktáži od sestričiek podišiel k dieťaťu, odpojil ho na chvíľu z prístrojov monitorujúcich jeho vitálne funkcie a vzal si ho do náručia. Potom si rozopol košeľu a privinul si svoju princeznú na holý hrudník, priamo na bijúce srdce. Sestričky sa na chvíľu prestali hrať na otrlé profíčky a oči im zaplavilo dojatie. (Tvorcov telenoviel prosím v prípade použitia tejto sentimentálnej scény o povolenie, nakoľko na to má môj drsňák autorské právo).

Láskyplný vzťah k deťom je to, čo nás dostane a odpustíme chlapovi, že miesto svalov má na bruchu inú, mäkšiu hmotu. Veď čo je krajšie, ako keď miešate v hrnci maglajz podľa receptu z minibazáru, kde ho označili miliardou smajlíkov a tlieskajúcich ručičiek a vy by ste to svinstvo hodili najradšej o zem, pračka maká, aj umývačka riadu maká, v detskej izbe sa jaší váš drsňák s deckom a popritom bodrým hlasom kričí, kedy bude večera, lebo obaja sú už hladní?! Už vám aj napadne, že ja tu varím, žehlím, perem, že sa na to nevyserem, ale nevyseriete, lebo toto je to rodinné šťastie, kurňa.

No a úplne že fasa je, keď má muž ešte aj zmysel pre humor, lebo potom ani tie tragické veci nevyzerajú tak tragicky. Jeden môj známy má priateľku bez ruky. Vidíte, ako rýchle som sa dostala k rukám a naplnila tak skutkovú podstatu nadpisu. Ale späť k žene, ktorá má jednu ruku umelú a jej priateľ rozpráva, aké je to výhodné. Nedávno si chladil na dovolenke pivo vo fontáne a ono mu odplávalo ďalej. Skočiť uprostred mesta do fontány bolo nemožné a tak mu padlo vhod, keď si priateľka odopla umelú ruku, vzala ju do zdravej a načiahla sa s ňou za pivkom. Nedá sa nemilovať ženu, ktorá si natiahne ruku ako Saxana a zachráni váš poklad! A ešte aká zábava je to, keď sa zoznamujú s nejakými nafúkancami, čo si strojene podávajú ruky, ona im podá tú umelú a odíde, kým oni zdesene vykrikujú. Keď ju raz požiada o ruku, dá si pozor, aby mu nesľúbila tú umelú.

Časom som dospela k presvedčeniu, že drsných chlapov preverujú drsné podmienky života, niekedy až časom prídete na to, že máte doma skvelého drsňáka. A tak obdivujem chlapov, čo okrem činky zdvihnú do náručia dieťa a najviac sa teším, keď mi vedia ešte aj zdvihnúť náladu. Lebo keď je ženská nasraná, býva to často dosť drsné...