O korporátnom svete sa na dennej mužene popísalo až až.

 

Predstavte si teraz situáciu. Ste zamestnaní a nepracujete pre korporáciu. Dokonca chodíte do práce radi a práca vás baví. Ľudia sú mladí, svojho šéfa oslovujete krstným menom, alebo jeho nickname-om a čas vám v práci rýchlo uteká. Že nemožné a utópia?

 

Ono sa však aj tak dá fungovať!

 

Napr. Keď pracujete v úspešnom startupe.

 

Aké to teda je?

 

Nie ste korporátna ovca

Nepracujete v presklenej budove s klímou vypeckovanou na 21 stupňov bez ohľadu na to, či je von (pre Niekta: vonku) 30 stupňov, alebo 10 stupňov. Nemáte svoj chlievik, do ktorého ste zastrčený.

 

Pracujete!

Potrebujete pracovať. Startup chce žiť. Vidíte dobrú myšlienku, vidíte nadšenie, entuziazmus, tá atmosféra vás strhne a chcete, aby sa mu darilo. Je to ako decko, o ktoré sa staráte, chcete ho vychovať, vidieť ako rastie, ako sa učí chodiť, ako si občas natrepe hubu. Nie je čas na flákanie sa. Nehovoriac o tom, ze aj čosi chcete zarobiť pre seba, preto nebudete hrýzť ruku, ktorá vás živí. Startup teda závisí aj na vašej práci a vy závisíte na ňom.

 

Mladý kolektív

Jednou z hlavných čŕt startupov je, že kolektív je skutočne dosť mladý. Nešéfuje vám starý had, ktorý od vás chce tabuľkové plnenie povinností. Neotravujú Vás na pohovoroch klasickými HR postupmi. Pozerajú na to, čo viete, ale aj ako pristupujete k práci. Dobrý kolektív = väčšia radosť z práce. Človek sa hneď viac teší, a aj ten čas v práci nejako rýchlejšie uteká. Hlavne ak ide o dobrých ľudí, pomôžete kolegom ako viete, lebo nechcete, aby sa niečo posralo a oni zas pomôžu vám. Pre dobro vás, iných, firmy.

 

Kariérny rast

Rastúci startup ponúka veľmi dobré podmienky na kariérny rast. Ak rastie firma, vďaka tvrdej práci (viď odstavec č. 2), rastiete aj vy.  Pracovne, osobnostne, ľudsky.  Stále sa otváraju nové pozície. Musíte sa ale veľa učiť, pochytať nové veci, osvojiť si skill problem solving.

 

Samozrejme, druhá strana mince existuje tiež. Najväčšou hrozbou je práve prerod úspešného startupu na korporáciu. Zvyšok sú vlastne nevýhody každej inej práce, bez ohľadu na to, či robíte v korporácii, ste živnostník, majiteľ firmy, whatever. A tie už dobre poznáte.

 

Každopádne, ak si mladý nadšenec, nemáš vážnejšie záväzky, a máš dobrú ponuku pracovať v úspešnom startupe, choď! Stoji to za ten zážitok.