Je dosť možné, že spoločnosť, ľudstvo a svet aký poznáme, pôjde čoskoro masívne do riti a bude to tak rýchle, že na to ani nepoužijem prirovnanie k Saganovi. Pri čítaní niektorých stránok mám pocit, že nakoniec bude lepšie, keď ľudstvo vykape a o vládu na Zemi budú bojovať vesmírni jašteri proti zmutovaným delfínom. Najpravdepodobnejšie príčiny zániku ľudstva momentálne sú:

  1. Boris Kollár sa prizná k homosexuálnej orientácii
  2. Rytmus založí kapelu s Igorom Timkom
  3. Feministky

Priznám sa, rád hľadám všetky možné obskúrne stránky a keď si chcem prečítať niečo, pri čom sa zastaví modzog a na konšpirátorov zrovna nemám náladu, vždy sú tu feministky. Tak nejak som natrafil aj na stránku everydayfeminism, čo je každodenná stránka pre ženy, niečo podobné ako dailymale, iba úplne iné. Tu sa riešia najvypuklejšie problémy ženstva a môžete si tipnúť, aké:

- postavenie ženy v moslimskom svete a hľadanie ciest na zlepšenie situácie

- pseudoproblémy typu "keď černoške povieš, že má pekne afro, tak si sexista a rasista"

Keď raz existujú ženy, ktorých najväčším životným úspechom sú dva chromozómy X a zároveň si hľadajú svoje sebaurčenie tým, že sa chcú zapojiť do cool vlny bojovníkov za sociálnu spravodlivosť s vidinou toho, že dokážu zmeniť svet tak ako feministky v 60-tych rokoch, tak to momentálne môže dopadnúť iba zle. Problém je, že ženské pokolenie sa, bohužiaľ, už dávno presunulo z kuchýň do kancelárií, volebných miestností a iných, kedysi výlučne mužských miest, a tak dnes už len ostáva riešiť chujoviny a hľadať, čo nové zas prispelo k stereotypizácii žien a v akej hnusnej rape-kultúre žijeme. Najjednoduchšie je priživiť sa na nejakej mediálne zaujímavej informácii, napríklad dojebať vedca za to, že si na konferenciu obliekol tričko, ktoré je prudko sexistické, čo na tom, že mu ho darovala jeho frajerka. Bežne sa môžete rozčúliť na týchto zbytočných témach iba raz ročne, a preto som si povedal, že sa s vami podelím o zopár absurdností zo súdka boja za rovnaké práva oboch pohlaví, nech sa nerozčuľujem sám.

Period shaming / Free bleeding

Absurdita tak veľká, že si ani feministky poriadne nevšimli, že si strelili do vlastných radov. Na začiatku všetkého bol 4chan, kde sa pár ľudí znechutených z toho, ako sú ženy stále niečím obmedzované, rozhodlo vytvoriť absolútnu blbosť, ktorú nikto nemôže brať vážne, a tak vznikol free bleeding. Nemusíte mať dedukčné schopnosti Jupitera Jonesa, aby vám už z názvu došlo, že pôjde o menštruáciu. Základná myšlienka bola: Ženské pravidelné krvácanie je prirodzená vec a prečo by sa to malo potláčať umelými prostriedkami ako vložky, tampón alebo leukoplast a sekundové lepidlo. Vznikol hashtag freebleeding a zopár postov na Twitteri. Vyzeralo to tak, že sa nič vážnejšie neudeje, až kým sa niečo vážnejšie neudialo. Konkrétne, keď odbehla jedna ženská maratón bez tampónu, aby podporila free bleeding.

Tampón je symbol patriarchálnej spoločnosti, ktorá utláča ženy. Ozajstná žena si nechá zakrvaviť oblečenie.


Ako to už býva, média to všetko prezentovali ako odvážny boj jednotlivca proti stereotypom mužského sveta a v rámci všeobjímajúcej tolerancie sa nikto neodvážil povedať, že ľudstvo nevynašlo hajzle len tak z roztopaše, ale pretože sú činnosti, ktoré sú síce nevyhnutné, ale dosť neestetické. Ani sa nikto nespýtal, či bežkyni (ktorá mimochodom vyštudovala Harvard) trošku nejebe. Neserieme na uliciach nie preto, že sme sa naučili samoutláčať naše potreby, ale pre úplne iné dôvody. Keď chcete lepšie prirovnanie, tak aj to mám - keď mám sopeľ, tak sa, kurva, vysmrkám a nenechám si ho stekať po brade a kebyže si nechám, tak počítam so znechutenými pohľadmi okolia. Pri krámoch to má evidentne byť inak, lebo to je čisto ženská záležitosť. To, že je celý free bleeding hoax, sa objavilo už v iba pár médiach, bojovníčka za free bleeding potom vyhlásila, že to urobila z iného dôvodu, ale to už bolo všetkým jedno, pretože téma už bola stará. Iróniou ostáva, že aj takáto chujovina, ktorá vznikla iba za účelom trollovania, zažila svojich päť minút slávy ako seriózna téma a väčšina nadšených fejsbukových podporovateliek ani nevie, ako to celé vzniklo. Ja teraz s nádejou čakám, kedy mužský odboj začne propagovať free masturbating a konečne si budem môcť ísť vyhoniť do parku.

Posratý maratónec? Po novom bojovník za free shiting.

 

Medical fat shaming

Medical fat shaming sa teoreticky týka aj mužov, ale prekvapivo, stretávajú sa s ním iba ženy. Tentokrát ide o brutálnu bezcitnosť doktorov, keď si dovolia pacientke povedať, že je tučná. Dovolím si voľný prepis rozhovoru jednej bojovníčky proti fat shamingu s jej doktorom:

"Neznepokojuje ma to a ak to znovu spomeniete, nájdem si iného doktora."

"Každý doktor vám povie to isté."

"Preferujem doktora, ktorý si najprv vypočuje čo jem a až potom mi povie, že mám jesť menej."

"Nie je možné, že nejete príliš veľa."

Jej článok ďalej pokračuje ďalšími príhodami, ako bola doktormi fat-shameovaná, napríklad jej gynekológ nechcel predpísať antikoncepciu, pretože mala príliš vysokú hladinu cukru v krvi. Aby ste si urobili obraz o tom, či mala nešťastie na hnusných doktorov, pridávam jej fotku:

Nie som tučná, mám iba ťažké kosti.

Áno, doktor vám po novom nemá povedať že žijete nezdravo, ale vravieť iba veci, ktoré vás neurazia. Pretože jeho úloha nie je liečiť. Dôležité je nedotknúť sa vášho citlivučkého egíčka a nie povedať, čo je zlé. Fajčiari, alkoholici, narkomani, tešte sa! Nemusíte ďalej trpieť tým, že vás nejaký zaprdený doktor bude poučovať o tom, že to čo robíte je nezdravé a zabije vás to.

To, že toto celé popieranie reality a imunita voči kritike pôsobí ako do neba volajúca pičovina, si uvedomili aj feministky, a preto sa ozbrojili aj "vedeckými" argumentami. Lenže ťažko vymyslíte niečo vedecké, keď jediné čo viete o vede je to, že google doodle je nástroj patriarchálnej lobby, pretože pomer medzi mužskými a ženskými vedcami, ktorých pripomína, je výrazne v prospech mužov. Ale keď sa Zem a Vlek môže považovať za literatúru faktu, tak aj vzniknuté video s názvom poodle science je veda. Pre zachovanie vašej duševnej rovnováhy ho sem nedám, iba vám popíšem, o čo ide. Pudlíkovi sa zdajú ostatní psi veľkí a ťažkí, lebo si myslí, že jeho váha je prirodzená pre všetkých psov. Lenže si neuvedomuje, že pre dogu je prirodzená dvojnásobná váha oproti nemu. A doktori sú v školách učení, že žijeme v pudlom svete a pritom si neuvedomujeme, že iní ľudia sú labradory. K tomuto prirátajte mainstreamovú diétnu lobby a už si zrazu myslíme, že obezita je nezdravá a pritom môže byť úplne normálna. Aj by som sa spýtal tvorkýň, akou logikou k tomuto dospeli, ale odpoviem si sám a dokonca obrázkom.

Áno, k článkom môžu byť aj obrázky.