Internet je plný kadejakých idiotských testov kvality výrobkov. Premotivovaných rodičov zaujíma, aby ich zasran jebal iba zdravé kečupíky z neplesnivých rajčín. Napichaní malomestskí sráči sa zas chcú v práci pomachrovať vegetariánskou šunkou v bio sendviči s eko syrom a fair trade análnym dildom z prírodného brazílskeho kaučuku v prdeli. V najčítanejšom slovenskom propagandistickom plátku minule bola recenzia na kancelársky noťas. Za 1500 eur. Aby sa vám z tých supa efektov v powerpointe neusmažila grafika, vy pózeri.

 

Ale slovami Jirku Paroubka – kto z vás na to má? Možno Bratislavčania, no ako všetci dobre vieme, Bratislava nie je Slovensko. Pre všetkých nezamestnaných, študentov, dôchodcov, mamičky na materskej, bezďákov, žebrákov, stokárov, tulákov, pustovníkov, askétov, východniarov a iné socky je tu konečne záchrana. Feťák vie, že nie sme takí bohatí, aby sme kupovali drahé veci a duchovná potrava je dôležitejšia než materiálne statky, takže prichádza s prvým spotrebiteľským testom určeným pre dolných päť miliónov.

 

Konšpiračné weby sú neodmysliteľnou kratochvílou každého krčmového filozofa. Na trhu je ich dostupných veľmi veľa. No, on to vlastne nie je tak celkom trh, lebo všetky sú zadarmo, ale o to ťažšie je si vybrať ten správny zdroj Pravdy.

 

Proti Prúdu

Slávny Prop kedysi vyvolal najväčší shitstorm paradoxne na diskusiach SME, keď to začalo cenzúrovať linky na jeho stránky. Toto samozrejme vzbudilo spravodlivý hnev v srdciach bojovníkov za slobodu grafomanstva, ktorí veľmi ťažko niesli skutočnosť, že svet je ukrátený o linky na konci ich walls of text, kde hlásajú zásadné životné pravdy každému, kto je ochotný tie šialenosti čítať a nestratí sa skôr ako v tretej vete litánie, ktorá je čo do obsahu síce nesúvislá, ale čo do formy súvislá až príliš.

 

Inak klasika – zlí židia, moslimovia, cigáni, EÚ, younameit. Dobrí Rusi. Je to tak nenormálne monotematické, že po chvílke ste ochotní odprisahať, že tie články píše rovnaký generátor textov, aký použil Hitler pri písaní Mein Kampfu.

Celkové hodnotenie 14.88 %

 

Beo

Prop v červenom. Reakcionárske orgie v plnej sile a, samozrejme, hlavnú úlohu hrá Rusko. Beo má svoje diskusné stránky, ktoré šialene spamuje akýsi m.s., ktorý má dostatočne dlhý názor na každú tému. Napadlo mi, či to nebude skratka mena istého mladého bratislavčana, ktorý má tiež názor na všetko, hlavne ak sa to týka MHD v Bratislave.

Celkové hodnotenie 14.88 %

 

Czech Free Press

Česká hviezda v oblasti konšpiračného spravodajstva ponúka multitematický obsah – ekonomika, Putin,  jóga, kríza na Ukrajine, Putin, drogy, náboženstvo, Putin a mnohé ďalšie ako napríklad Putin. Web je bohato štrukturovaný – ponúka tematické seriály, správy, blogy, dokumentárne filmy, hudbu a ďalšie fičúry. Stránka nežije len vlastným obsahom, ale nehanbí sa ujebať prebrať aj Malíkovej blog z Pravdy. Negatívom je čiastočne spoplatnený obsah, čím autori podporujú kapitalistické otrokárstvo a tiež anglický názov, ktorý propaguje globalizáciu a svetovládu pod jarmom neslovanských národov.

Vyberáme článok: Nahrazujeme léky konopím 

Celkové hodnotenie 78 %

 

Svět Kolem Nás

Tak tomuto už hovorím ľúbozvučný slovanský názov v zhode s obsahom – čo si myslí Rusko? Stránka by bola len bizarným propagandistickým plátkom, nebyť sekcie „kontroverzní realita“, kde možno nájsť také vypečené špeky ako „Tajná smlouva illuminátské elity“ alebo „Julia – neobjasněný případ posedlosti ďáblem“.  Pripomína mi to dávne časy legendárnej Bosorky, ktorá v čitateľovi evokovala podobné dojmy ako lysohlávky.

Vyberáme článok: Prezident Eisenhower byl v kontaktu s mimozemšťany, tvrdí bývalý poradce Kongresu USA 

Celkové hodnotenie 83 %

 

Osud

Tak toto je čistá Bosorka reloaded. Kto toto píše, ten musí riadne fetovať. Pod heslom „pravda je na dosah“ sa dozviete všetko o reptiliánoch, vykopávkach mimozemšťanov a vôbec všetkých možných konšpiráciach, aké si viete predstaviť. Dokonca je tam aj obhajoba stalinizmu, čo je na mňa už celkom silná káva. Samozrejme, nechýba povinná dávka ruského vplyvu. Má to však jednu zásadnú chybu a totiž, že obsah je z veľkej časti platený. No nie je to škoda? Je, a veľká. Päťdielna séria o energetickom zložení ľudského tela totiž zostane navždy skrytá pred celým svetom okrem pár zasvätencov. Ale zadarmo sa aspoň dozviete, že milióny Afričanov sa menia na autistov pod vplyvom západných vakcín.

Celkové hodnotenie 80% (Keby bol obsah zdarma, tak je to za sto. Za takýto matroš sa snáď aj oplatí zaplatiť.)

 

Slobodný vysierač

Kto by nepoznal Alexa Jonesa a Infowars. Teda chcem povedať Norberta Lichtnera a Informačnú Vojnu. Čože, vy ste si mysleli, že vysierač nie je kopírka? Nechajte ma hádať - mysleli ste si, že celá slovenská konšpiračná scéna nie je bohapustou kopírkou? Vedzte, že tinfoil hats fičali v Emerike už pred desaťročiami.

 

Ale späť k téme. Chcel som napísať niečo v tom zmysle, že pointou vysierača je dať priestor obmedzencom, ktorí si myslia, že zožrali všetku múdrosť sveta (and got it all figured out!), aby vyjadrovali svoje názory na spoločenské dianie. Potom mi došlo, že vlastne píšem o SME. Nie je to zábavné, že napríklad medzi takou Mezenskou a Kernovou nie je v podstate až taký veľký rozdiel? Jedna verí na teleportáciu, druhá na mikiny s vlastnými, nezávislými politickými názormi. Obe sú ochotné obetovať svoju dôstojnosť, aby o svojich názoroch presviedčali verejnosť.

 

Čo vám budem písať. Toto je povinná jazda pre každého hľadača pravdy.

Celkové hodnotenie 86 %

 

Bonus: Vaského youtube channel

Dúfam, že tohoto človeka už poznáte, lebo inak je veľmi ťažké vysvetliť o čo sa vlastne jedná. Skúsim. Magor chodí na verejné akcie s politickou účasťou, prenasleduje prítomných a obťažuje ich svojimi teóriami, ktoré sa týkajú aj ale nie len: implantácie árijských embryí cigánskym ženám, revolúcie, obnovenia ČSSR, zavedenia bezúročnej ekonomiky, stalkovania Heleny Mezenskej.

 

Nič netušiace obete sú spravidla obšťastnené spŕškou vulgarizmov, pretože nepochopili Vaského geniálneho ducha. Vynadať folklórnemu súboru do kokotov a vysvetliť policajtom plán na umlátenie slovenskej vlády roxorovou tyčou na smrť je tak strašne cool. Pokiaľ vás o pár dní nezatknú za výtržníctvo, keď pred inauguráciou prezidenta hajlujete v kostole. Revolucionárstvo má svoje hranice a tie začínajú a končia v momente, keď ľudia demaskujú domnelého revolucionára ako úplne obyčajného kokota trpiaceho mesiášským syndrómom.

 

Má to aj svoje svetlé stránky. Stret viacerých kokotov rôznych smerov kokotizmu môže vyvolať osviežujúcu zábavu pre nezúčastneného diváka. V tomto prípade to skutočne stojí za to.

Takže. Tak.

Celkové hodnotenie 95 %

 

Drahí hľadači pravdy, bojovníci proti NWO, fanúšikovia dobrej zábavy a znalci dobrého toluénu, vedzte, že toto je len skromný výber z veľkého množstva konšpiračného spravodajstva. Nie je v ľudských a snáď ani reptiliánskych silách všetky tieto zdroje blahodárnej pravdy obsiahnuť v jednom článku. Preto vám odporúčam, aby ste sa sami vydali na cestu bádania a našli si to svoje. Aštar Seran s vami.