Už vás nebaví triafať pod vplyvom desiatich absintov telefón do nabíjačky a mikro USB dieročka  vášho telefónu už vyzerá, ako vagína päťdesiatročnej notorickej nymfomanky? Chvála bohu je tu návod, ako si spraviť indukčnú nabíjačku na vašej galaxii a máme taký pocit, že by sa postup dal replikovať aj na ostatné telefóny. Tento výmysel má na svedomí študent, tento krát z Nemecka, menom Qian Qin, ktorý si zo zúfalstva takto modifikoval svoj Galaxy S Plus.

Najlepšejšia správa je, že vám táto modifikácia neznehodnotí telefón (no dobre nebudete mať použiteľný mikro USB), neporuší záruku a nebude vás stáť viac ako nejakých tridsať až štyridsať eur. Celý návod je celkom jednoduchý. Kúpte si zadný kryt s indukčným obvodom na Palm Pre (približne desať eur) a Touchstone dok (nabíjačka za približne dvadsať eur), potom už zostáva nakúpiť zopár mikro USB káblov, ktorých modifikácia je asi jediná výzva celého procesu.

 

microusb

Z kúpeného krytu, opatrne urvite indukčný obvod a nainštalujete ho na svoj kryt, teraz už zostáva len pripojiť tento obvod do elektroniky vášho telefónu. Treba k obvodu prispájkovať tenulinký drôtik, ktorý bude mať na druhej strane micro USB kontakt, tento však treba manuálne skrátiť aby škaredo a nebezpečne nevytŕčal. Táto úprava nie je zrovna pre každého a tak odporúčame spojiť sa s kamarátom, ktorý má nejakú tú (elektro)technickú zručnosť.



A takto vyzerá konečný produkt:



 

Odporúčame tiež kontaktovať mladého vynálezcu, kvôli detailnejšiemu postupu a prípadným otázkam.

 

Zdroj