Všade samý Jaroš a Mirgová, ale čo takto skúsiť pozrieť aj na opačnú stranu spektra? Na slovenské garážové kapely so zaujímavým soundom, ktoré ešte neprerazili v mainstreamových rádiach a pritom by sa počúvali lepšie ako tie súčasné odrhovačky.

 


    V Rajeckej doline vznikla už v roku pána 1997 kapela NASIBIR. Po hľadaní štýlu a obmenách v zostave sa nakoniec ustálila na počte 5 kusov s klasickým rozložením nástrojov – spev s klávesami, dva kusy gitár, basa a bicie. Od roku 2007 je zostava viac-menej stabilná a aj smerovanie hudby. No to to trvalo. Chlapci hrajú Crossover, čo je vlastne všetko, prevláda však rock a pop. Hudba inšpirovaná Faith no More, Beastie Boys či hudobnými kudrlinkami a hraním sa s rytmom ako kedysi predviedli System of a down.

 


    V súčasnosti majú na svojich amatérskych kolenách zbúchané 3 EPčka, ďalšie pesničky sa priebežne nahrávajú v štúdiách.  Ich nadčasovú tvorbu si môžete vypočuť na tvojej trubke pod frontmanom Janom “Kapsom”. Tak smelo do toho.

 

 

 

 

K hudbe patrí aj príslušné video. K natáčaniu prvého vyššie zmieneného svojpomocného videa ste si už možno prečítali report tu. Plány do budúcnosti sú jasné. Vypredané štadióny, MTV, Grammy, duet s Britney či Madonnou, fanynky, pri ktorých sa budú aj Zakiho gify červenať. A ak nie, hudba snáď aspoň niekoho poteší.