Jäu, ahojte! Takže... ja by som sa iba v rýchlosti vyjadril k tej situácii, ktorá tu nastala. Vec sa má tak, že Slovensko má jeden skvelý november. Vôbec ho nemá zmysel porovnávať s nejakým iným novembrom z roku 2007... zastaraným. Lebo vtedy vôbec novembre nemali ani mnohosrd. Takže tak. Jäu. Pís.

 

Z domova

Už sa vozíme zadarmo

 

Zoznámte sa, toto je pán Zdeno. Pán Zdeno je vychcaný starý zmrd (čo môžem pokojne napísať, lebo si ho SME určite vymyslelo a takýto človek existovať nemôže), ktorý sa rozhodol medzi prvými vyskúšať tie nové vlaky úúúúplne zadarmo ako darček všetkým dôchodcom a študentom od súdruha precedu. Pekne sa obliekol, ako keby išiel do kostola, na voľby alebo na pondelňajšie akcie do Lííídla, vyzdvihol si nulový lístok a odviezol sa do Trnavy. A nabudúce pôjde až do Trenčína a potom do Čiernej nad Tisou. Prečo? Lebo barania chachara, preto! Síce to bude také plné, že aj rušnovodič bude stáť, ale pán Zdeno je starý, tak mu určite niekto v produktívnom veku a s reálnym cestovným lístkom odliepajúc si spotenú riť za jasne počuteľného šššmmmfffrrrrčččč z bordového koženkového sedadla v 40-ročnom vagóne, ktorý si len za 150 éčiek za deň a kus požičiavame od Čechov ktorí sa určite teraz smejú, jakí jsou ti čoboláci opravdu pitomí, uvoľní miesto. Veď staroba rovná sa múdrosť, a to si zaslúži rešpekt. Ideš, Zdeno! A navyše „Ide o racionálne opatrenie, ktoré pomôže študentom, zvýši vyťaženosť vlakov a zníži počet cestujúcich v autách“, povedali súdruch preceda a ja musím súhlasiť. Prečo nudne sedieť v aute, keď sa môžete družne potlačiť vo vlaku s naftalínom smrdiacimi gerontmi a nechať omlátiť hikingovými ruksakmi študujúcej omladiny. A ani to nefunkčné kúrenie vás nebude srať, lebo vás pri srdiečku bude hriať dobrý pocit, že ste to celé zaplatili. A to sa oplatí!


 

Film

Lucy

 

Predstavte si, že využívate sto percent svojej modzgovej kapacity. Teda zle, lebo to si už predstavovať nemusíte. Predstavte si, že žijete vo svete, kde ľudia využívajú iba desať percent svojej a vy využívate sto. Čo by ste urobili? Napríklad by ste mohli nakrútiť film na túto tému, ktorý by nebol úplne nebotyčná trotlovina. Ale to už sa stalo pred štyrmi rokmi, keď vyšiel Limitless. Vy ste ale Lük Besó, oceňovaný francúzsky režisér, ktorý mal pred dvadsiatimi rokmi pár dobrých filmov, ale nejako sa to s vami odvtedy vezie, že vám ľudia zožerú aj film o lietajúcom bielom taxíku alebo čúze, čo jej do brucha zašijú drogu a ona sa preto premení na stolový počítač.

 

Ale poďme poporiadku. Lucy je americká pizda, čo išla do Malajzie na erazmus, tam sa ožiera a zašuká si s dílerom drog, ktorý ju pošle vybaviť za seba jeden drogový díl so šikmáčmi, ktorí nerobia nič iné, len všetkých strieľajú do hlavy, a to úplne bez dôvodu. Luciu hrá Scarletta Johanssonová, čo má asi niečo znamenať, ale keďže krpaté tvarohovité bloncky nikdy neboli môj typ, mohla ju hrať pokojne aj Mičkovicová alebo mladý Dibarbora. No a ešte tam je Morgan Freeman ako vedec, ktorý tvrdí, že keď človek využije ten ružový puding, čo má v hlave, naplno, tak môže čokoľvek. Nie, vy tomu nerozumiete. Akože fakt ČOKOĽVEK. Ovládať telekinézu, čítať myšlienky, meniť hmotu a dokonca aj zaparkovať do piatich minút v Auparku počas tretej adventnej nedele. Akurát teda nemôže robiť nič s tým, že sa náhle začne rozpadávať na piesok. Zdá sa vám to zmätené? No šak... V každom prípade končí to tak, že Lucia sa rozleje na takú čiernu hmotu, z ktorej sa utvorí veľké pécečko ako od Alienware a vygeneruje usb kľúč, ktorý strčí do ruky Freemanovi, na ktorom je všetko vedenie nášho sveta. A vám ani nepovedia, koľko giga to je a či to je USB 2.0 alebo 3.0. No nasrať. Besson by mal radsej ísť na dôchodok a maximálne sa venovať výrobe domáceho kozieho bio camembertu. Dve Freemanove lícne pehy z desiatich, a to jedna len preto, že to bolo našťastie dosť krátke.

 

 

 

 

Bratislava

Nová šalina!

 

Moja babka mi kedysi hovorila, že keď ako deti videli na ulici auto, tak rýchlo vybehli a potom za ním ešte hodnú chvíľu bežali, taký vzácny to bol jav. Aby som to vysvetlil, moja babka sa narodila v roku 1915. No a iba o necelých sto rokov neskôr nám naši samosprávni vládcovia umožnia vidieť iný zázrak techniky naživo tiež. A nemusíme ani bežať, normálne nám električku pristavia na námestí, príde aj hlavný povereník dopravy a iní známi bratislavskí veľmoži. Búcha sa hubert, zahrá folklórny súbor Blaváčik alebo do mikrofónu zastonajú Fragile, no jednoducho krása. Až mi prišiel na um ten známy videoklip Láska moja de si so živou panorámou a pamätným sloganom „možnosť dotknúť sa ratraku“.

 

A ja si to veľmi vážim, lebo v iných európskych mestách nakúpia električky, tie potom vykotia na dráhu a ony tam jazdia jak keby na to boli robené a človek z toho vôbec nič nemá. To v bratislavskej bubline pred vás postavia električku, vy zalapáte po dychu, nesmelo sa prštekom dotknete červeného laku, tak aby vás nikto nevidel a nešvacol po ruke a potom príde Borat a povie, že keď ho budete voliť, tak na jar budú v Bratislave takéto električky možno aj tri. A nielen stáť, ale aj jazdiť. Akurát, že nepovedal, v ktorom roku. A preto bol zvolený Nesrovnal. Nahaha!

 

 

Zo sveta

V USA to vrie

 

Niekde v St. Louis:

 

- Jou, nigga, bacha s tými dlažobnými kockami!

- Sorry, mate! LeShawn?

- DeMarcus? Modafoka, teba som nevidel od polepšovne!

- Mi hovor, nigga! A teraz sa stretneme tu na barikádach, to by ani Tupac nevymyslel.

- Jou, sila! Vidíš, teba sa môžem spýtať. Kvôli čomu sa dneska vlastne márujeme?

- Ty to fakt nevieš? Fízli normálne odbachli Mikeyho jak urobil LP-éčko a utekal s čornutými cigaretami. A to ani nemal real gun!

- No shit, yo??? Dafuq, to akože homies nemôžu ani vykradnúť večierku, aby ich nezajebal nejaký hnusný fízel??? Tak to som sa teraz fakt nasral! Skurvené biele svine! Skurvený rasizmus! Toto zbytočné násilie musí skončiť!

- Word! Pome podpáliť hentie autá!

- Damn straight, yo! Jáj, počkaj. Chcel som si ísť ujebať najprv nejaké domáce kino.

- Fuck yeah, dobre že hovoríš. Sľúbil som Ashanique, že urabujem nejakú telku. Furt pičuje, že tá, čo som potiahol po Katrine neni ani full HD.

- Daaamn bitches, amirite? Ale jasné, pome, aby nám zase šecko nerozchytali.