No čo, zlatúšikovia? Ešte stále ľubqáte leto? Lebo v júli sme si mysleli, že je teplo, ale to bolo len také demo, až v auguste sme si užili finálnu verziu Krematórium simulátor 2015. Pripekalo tak, že sa v  Hydrometeorologickom ústave takmer minuli červené fixky na tretie stupne výstrahy – „Tento jav predstavuje všeobecné ohrozenie ľudských aktivít.“ A že horúčavy ľuďom naozaj neprospievajú, zistíte aj po prečítaní nasledovného:

 

 

Celebrity

Občan Marián

 

Nositelia krstného mena Marián sú zjavne predurčení k veľkým veciam. Medzi známych loptošov s týmto menom patrí napríklad Kočner, Kotleba a najnovšie aj Magát, ktorý trpí podobnou diagnózou ako Marián uvedený pred ním, a síce vlastenectvom. Z učebníc psychológie pre tretí ročník osobitných škôl vieme, že vlastenectvo vzniká z nedostatočne saturovanej potreby byť na niečo hrdý. Štandardne môžeme byť hrdí na niečo, čo sme dosiahli vlastným pričinením, napríklad že sme postavili dom, tí skromnejší, že zmaturovali, tí najskromnejší, že im neprihorela dusená ryža. No a tí, čo dokázali v živote úplné hovno, sú pyšní na to, v ktorom geopolitickom útvare svojej mame vypadli z vagíny. No čo, každý máme niečo.

 

Horšie je, keď naše patriotické kvílenie prerastie interiér obľúbenej kysuckej krčmy, kde nám už odmietajú nalievať na sekeru a nieto ešte nás počúvať. Veď ale práve pre takých priniesli iCyril a eMetod internet, takže Marián nelenil, založil akčnú skupinu podobne postihnutých s názvom Vzdor Kysuce a dokonca sa vybral so svojou stand-upovou šnúrou aj do ďalekej Prahy. Kukajte napríklad tu. Medzi najväčšie hajlajty patrí napríklad ponosovanie sa na to, že v rýchliku do Prahy bolo 30 ľudí a iba štyria bieli. Kokos, tak nie, aby sa tešil z takmer prázdneho rýchlika, on sa ešte sťažuje.  Ďalej údiv, koľko je v Prahe negrov a šikmáčov (my skazení mestskí ľudia vieme, že sa to volá turisti a keď nerobíte prudké pohyby, tak vám väčšinou neublížia) a celé to zaklincoval tým, že on nie je rasista. Českí fízli mu to ale aj tak nezožrali a keďže na rozdiel od tých slovenských, ktorí sú s náckami väčšinou bývalí spolužiaci z učňovky, ho tak normálne zbalili do CPZ-ky. A potom už to išlo klasicky – cenzúra! diktatúra! nesloboda! intolerancia!... a vôbec, ja chcem internety z časov, keď tam boli iba cecky, warez a fotky mačiek.

 

Ale možno som mimo ja a Idiocracy bol dokument a toto je skutočne jeden z budúcich lídrov tohto sveta, veď aj USA budú mať zrejme o chvíľu podobne retardovaného názorovo vyhraneného prezidenta. Možno raz bude Marián na bankovkách, poštových známkach a v učebniciach literatúry, minimálne v sekcii dadaizmus.

 

 

Politika

Stále jebe (takže to bude stručné)

 

 

Deti sú malí zákerní zmrdi, normálne sa vás spýtajú hocičo, čo im napadne. Napríklad ministra financií, že či by mohli študenti prestať platiť DPH, keď nezarábajú, ale iba dostávajú vreckové. Ale náš vrchný dyskalkulik sa nedal a prišiel s geniálnym comebackom v štýle „počúvaj, mladý, drž chrapu, aby som ti nezdanil aj to vreckové, dobre?“. Lebo šak aj to je podľa neho príjem (to nevadí, že vznikol rozdelením už raz zdaneného príjmu). Ja teda chápem, že takému ministrovi stačí vedieť len to, ako sa nastupuje do bavoráka, ale mohol by tomuto šašovi niekto vysvetliť aspoň to, že dary sa už dosť dlhú dobu nezdaňujú? Alebo radšej nie, ešte by sa rozhodol to zmeniť a prípadne vylepšiť aj o zdanenie pôžičiek. Lebo chápete, ja niekomu požičiam – on má príjem, vráti mi – ja mám príjem. A to by sa nemalo nechať len tak.

 

 

Ľudo Kaník z SDKÚ dostal super nápad, že za účasť na voľbách bude deň voľna. Toto mne osobne úplne vyrazilo dych, lebo som zistil, že v SDKÚ nezostal už iba Freššo, ako som si pôvodne myslel, ale  sú tam stále minimálne dvaja ľudia. To znamená, že sa tam stále má kto s kým pohádať (a založiť novú stranícku platformu napríklad). Čo sa týka uvedeného nápadu, tak ako zamestnanec v trvalom pracovnom pomere tlieskam všetkými dvoma rukami a ako človek, ktorý si pamätá, že SDKÚ je strana, o ktorej sa kedysi hovorilo, že je pravicová, si hovorím „brácho, čo ti drbe?“ a ostávam s prianím ďalších dobrých nápadov a nech  má SDKÚ vo voľbách aspoň toľko hlasov, koľko má bilbordov s tými spuchnutými jasomsdkú ksichtami.

 

 

Fico, na rozdiel od Kaníka, štátnice na Fakulte politického marketingu Univerzity Josepha Goebbelsa absolvoval s červeným (žmurk-žmurk) diplomom. Lebo zamontovať horúcu tému imigrantov aj do prejavu k výročiu SNP, a to celé vyargumentovať tým, že tu máme pol mega Cigáňov, s ktorými si nevieme dať rady (fakt, že na čele vlády trapošíme už osem rokov, samozrejme opomenieme), to je na poctivých volebných štyridsať percent. Minimálne.

 

 

Bratislava

Parkujem ako Petržalčan

 

 

Pamätáte si, keď sa kedysi dávno zavádzalo piano? Ľudia mindžovali najmä na to, že najprv od nich niekto chce peniaze s tým, že v budúcnosti im (možno) prinesie lepšiu kvalitu. Petržalský richtár Bajan (to je taký komunálny Fico) na to išiel preto úplne inak, a vymyslel systém parkovania, v ktorom:

a) najprv zaplatíte

b) potom budete  parkovať rovnako na hovno

c) zisk*.

 

*vzťahuje sa iba na Bajana a s ním spriaznené s.r.o.-čky

 

Ak máte v 5tržke trvalý pobyt, tak to máte fasa, lebo zaplatíte iba nejakého padíka ročne a môžete parkovať v tzv. rezidenčných zónach a vytešovať sa z toho, jak ste to tým CP-čkárom pekne natreli. Tí totiž budú platiť niekoľkonásobne viac. Alebo môžu svoju služobnú feldu oprieť do bezplatnej zóny. Áno, aj také bude a zo všetkých parkovacích miest až celých 5%. Keby ste chceli vedieť, koľko to je presne, tak si holý kokot vydeľte stoma a následne vynásobte piatimi.

 

 

Horšie však je to, že britskí vedci nedávno zistili, že 93,78% ľudí si auto kupuje nie preto, aby im stálo na parkovisku, ale aby ním jazdili, mnohí dokonca na vzdialenosti presahujúce hranice jednej mestskej časti. Takže, ak na tento genitálny systém prejde napríklad aj Dúbrafka, Ružinof alebo Karlofka, tak to bude celkom prdel. Lebo ako Petržalčan síce (možno) zaparkujete doma za padíka ročne, ale keď pôjdete na Bajkalskú do roboty, potom sa nažrať k babke na Kadnárovu a ešte si zrušiť životnú poistku do pobočky poisťovne na Račko, tak sa vám to teda dóóósť, že preplatí. Ale za ten pocit lokálpatriotizmu (viď. aj podrubriku celebrity) to určite stojí.

 

 

Zo zahraničia

Udusenci na úteku

 

Tak zomrelo 71 utečencov. Len tak normálne, bez špeciálnych efektov. No na rozdiel od tých migrantov, ktorí na úteku umierajú každodenne, títo spôsobili oveľa väčší poprask, lebo jednak sa to stalo blízko a dvojak to bolo v náklaďáku, o ktorom sme si chvíľu mysleli, že bol slovenský. Zmena firemnej politiky týkajúcej sa odpredaja hmotného majetku bez predchádzajúceho odstránenia propagačných polepov bude asi markantná, a to nielen v Babišových hydinárňach.

 

A je to samozrejme tragédia, a to je to jediné, čo sa o tom dá povedať. Teda v ideálnom svete, kde ľudia vedia, kedy držať hubu. Taký svet ale zatiaľ nemáme, takže sme si mohli prečítať vysoko erudované komentáre počnúc „tak ym treba!“(a nech mi teraz odpadne ľavá ruka, keď to nie sú tí istí, čo každú nedeľu rumázgajú pri Rozborilovi... no... čakám... nič mi neodpadlo, je to jasné), pokračujúc sofistikovanými geopolitickými analýzami o tom, či za to môže benevolentná európska migračná politika, neokolonializmus, turbokapitalizmus alebo futurokubizmus a končiac eurodovanými komparáciami, že 71 mŕtvol je predsa oveľa menej, ako je mŕtvol pri bombardovaní Sýrie, vyhladení severoamerických Indiánov alebo potopení Atlantídy. A to celé podtrhnuté konštatovaním, že ide „len o môj názor“. Keďže rešpektujem právo každého urobiť zo seba verejne čistého debila, tak nikomu právo na názor neberiem, ale možno ho fakt netreba mať na všetko. Lebo keď 71 udusených ľudí preteká cez podlahu náklaďáku na diaľnicu, tak to bez ohľadu na to, odkiaľ a kto boli, kam išli, prečo sa to stalo, jednoducho JE tragédia, a to je fakt. A o faktoch sa kurva nediskutuje!

 

Lebo ak áno, tak to si môžeme dať pokojne aj takúto anketu:

 

Súhlasíte s názorom, že Zem obieha okolo Slnka?

a) áno

b) nie

 

Existujú podľa vášho názoru stromy?

a) áno

b) nie

 

Ktoré číslo je podľa vás väčšie?

a) 10

b) 20

 

Chápeme sa?

 

Takže to bol augustový mnohosrd a keď sa pýtate, že prečo až v septembri, tak vedzte, že napriek tomu, že pre mňa neexistuje nič dôležitejšie, než vo svojom voľnom čase a zadarmo produkovať pre vás niečo, čo môžete čítať, na dovolenke (a na mobile) sa mi články fakt že písať nechce. Tak ma neserte.  Jak keby nestačilo, že 12.9. príde do Bratislavy zase celý turnus náckov na kebab do ruky a katolícki bigoti sa chystajú na ďalšiu fázu prorodinného džihádu. Fuj, už teraz mi je zle...