„Sú dve skupiny mužov – tí, čo močia počas sprchovania a tí, čo klamú. Do ktorej skupiny patríš?“  Takáto otázka padla na jednej žúrke a v súvislosti s miestom činu nebola ničím výnimočná. Takmer všetci prítomní chlapi priznali, že áno, robia to. Jeden to tak urputne zatĺkal, že by dostal do pomykova aj detektor lži. Až keď dostal informáciu, že veď to nie je nič nechutné, moč je vraj sterilný (fajnšmekri, ktorí fičia na urinoterapií vedia dokonca finty, aby moč chutil) a odborníci vzhľadom na šetrenie vodou a peniazmi močiť do sprchy dokonca odporúčajú, vymäkol.

Po tomto silnom zážitku o mužských klamstvách som sa cítila inšpirovaná, ako keď si prečítal Jim Morrison začiatok básničky o dverách a šup, máme hudobnú skupinu.

Muži klamú, klamstiev majú plnú tlamu. Keď klamú, netreba hrať dámu. Nech si klamú, nerobme z toho drámu. Možno si zvykneme, yeah...

Tak som si to odrapovala, lebo spievať neviem a teraz poďho na tie klamstvá, pri ktorých sa divia divožienky, že čo to na nás skúšajú:

Klamstvo Nr. 1 – kaleráby o našom výzore. Keď nám už klamete, treba kaleráb gigant. Žiaden bio-kalerábik, tých sa napcháme v procese ozdravných kúr dosť. Panic je nanic, vôbec nie preto, že by žinenkové tréningy a doučovanie nezvládol, len im nejdú práve tie kvalifikované poľnohospodárske práce. Treba sadiť poriadne veľké kaleráby, tie milujeme. „Nevadí ti moja celulitída?“ „Jooooj, tá je práve milá, nôžky sa ti pekne trasú.“ Tak to nie, nechceme sa triasť ako aspikové rolky. Chceme počuť, že máme nohy ako depilované lanie nôžky, také pevné, že na nich hravo beháme po lesoch, aj po shoppingoch, svižné a rýchle. Ako povedala jedna moja priateľka: „Viem, že mi klame, ale ono sa to tak dobre počúva.“

Klamstvo Nr. 2 – sme jediné, ktoré milujete. Hohoho, 25 % mužov sa vraj v jednom prieskume vyjadrilo, že povedalo žene, že len ju jedinú miluje, pričom to nebola celkom pravda. Nuž dobre, môžete milovať viac žien, Scarlett Johansson je povolená a o novej sekretárke s peknou platinovou farbou vlasov treba veru mlčať, farbu nepriznať, ani sekretárku. Môžete o nej ďalej snívať, my tiež snívame a aby nám to išlo lepšie, nasadíme si ružové okuliare, čítame červenú knižnicu a sivé odtiene a farby nepriznáme. Takže repetitio, mater studiorum - sme jediné, ktoré milujete, pokojne klamte ďalej.

         Klamstvo Nr. 3 – „Nejde mi o sex.“ Jooooj, no a o čo by išlo v konečnom dôsledku, keď nie o to?! Za takéto klamstvo nebude žiaden OTO, však ty aj tak čakáš TOTO. Ale však klamať treba, nech to zas nemáte také ľahké a aby ste si nemysleli, že sme nejaké ľahké... Takže štart povolený, klapky vytiahnuté, vzlietame... aj s klapkami na očiach. Uveríme, že jednorázovky poznáte len vreckovky, péčko ste videli len náhodou u kamaráta a ruka vás bolí z vysávania.

Klamstvo Nr. 4 – „Jasné, že ťa počúvam“. Muži majú zázračnú schopnosť, o ktorej všetky vieme, závidíme im ju a závisť maskujeme hnevom. System offline. Geniálna vec, šetrí to zrejme zložitý mechanizmus, akým nepochybne mužský mozog je. Náš mozog je oproti tomu perpetuum mobile. Nenamietajte, že také niečo neexistuje, máme na to licenciu zhora. Vrátim sa k podstate veci, podstatné je, že muž, aj keď nepočúva a hovorí, že nás počúva, tak je to len preto, aby sme sa nehnevali a to už je pádny dôvod. Nech si teda nepočúva, pekne si odpočinie, však ono sa mu to raz vráti, keď prepočuje, koľko sme z jeho účtu minuli.

Klamstvo Nr. 5 – o neúspechoch v práci. Ak sa vám psychicky rozštelovaný chlap vyplače na pleci, že s ním šéf vyrazil dvere (nevadí, že sú tam lietačky, vrátiť sa aj tak nemohol), tak si lepšie všimnite maskulínne znaky svojho partnera, možno zistíte, že ste lesba. Muž chce byť pre ženu atraktívnym a úspech v práci k tomu patrí, však za čo by ste potom kupovali tie fajné kožené kabelky, ha? Muž je preto v práci dôležitý a keby aj nebol, omg, nepresviedčajte ho o opaku. Ako hovorí jedno celkom múdre príslovie – priateľstvo zahučí na klamstvo a láska na pravdu. Keď miluješ, vydrž aj toto klamstvo a nech je pokojne aj majstrom zemegule.

Klamstvo Nr. 6 – množstvo alkoholu, ktoré vypil. Ale tak tuná by som povedala, že je klamstvo viac ako namieste. Žena má menej ADH enzýmov v tele, neodbúrava alkohol v tele tak statočne ako muž, ale zato nabúra mužské ego, keď ho označí hneď za opilca a to ani netuší, koľko toho naozaj vypil. Okrem toho, chlapi už nechodia na povinnú vojenskú službu, tak o čom majú točiť pri pive, keď nemajú poruke historky o vojne, čo všetko tam museli vydržať?! Takto si aspoň nazbierajú historky o tom, koľko toho vypili a čo všetko si museli vytrpieť.

Šestkou to dnes ukončím, však ani na kocke nie je viac bodiek, ďalšie body nabudúce. Jaaaj, moji zlatí, v skutočnosti nebude žiadne pokračovanie nabudúce, tiež som vám klamala. Game over.