Áno je to tak, SMSky už čochvíľa môžete mať zadarmo. Nehovoríme o aplikácii, ktorá pomocou internetu posiela texty, ktoré imitujú SMS. Spoločnosť Pinger totiž umožní posielať reálne SMSky, na reálne (nové) telefónne číslo, cez hoc-aký telefón, či dokonca iPod Touch.



V USA platí za SMS rovnako prijímateľ, ako aj odosielateľ správy. Prechod na európsky trh bude teda ťažší, pretože na rozdiel od amíkov u nás ten užívateľ, ktorý dostane SMS neplatí nič. Telekomunikačné spoločnosti si však platia za oba typy transakcie, aj keď neúmerne, a práve toto komplikuje expanziu. Ak by ste totiž dostávali viac SMS ako posielate, Pinger by si musel manko vyrovnať a zaplatiť telekomu. Pinger sa však chytil najnovšieho trendového slova gamification, ktorý zaručí, že užívatelia pošlú a dostanú rovnaký počet SMSiek.

Ako bude vyzerať integrácia herných konceptov? Budete jednoducho strácať body ak odošlete SMS, a budú vám navýšené ak SMS dostanete. Čo teda robiť ak pošlete masovú SMS a nik vám neodpíše? Pinger vás upozorní, že by ste mali využiť sociálne siete a požiadať priateľov nech vám pošlú SMSku. Alebo sa môžete prvý krát modliť nech vám konečne príde nejaká marketingová SMS.

Vyzerá to tak, že zatiaľ telekomunikačné spoločnosti v Európe nápad podporujú a prvý test sa chystá v najbližších týždňoch v Nemecku. A ako na tom zarobí Pinger? Samozrejme vám ukáže reklamu (už teraz majú miliardu zobrazení mesačne) a teda sa môžu živiť primárne predajom reklamného priestoru. Budú tiež dúfať, že pošlete viac SMS ako dostanete, a oni ešte zhrabnú čosi od operátora. V USA dokonca testujú aj hovory zadarmo, ale na dobitie kreditu treba popreskakovať viacerými reklamnými prekážkami.

Tešíme sa na bezplatné SMS z dovolenky!

 

https://techcrunch.com/2011/07/13/pinger-to-bring-free-texting-to-europe-with-the-help-of-gamification/