Kto by nemal rád kozy? Fixácia na túto časť tela je zrejmá, jednak nám podvedome pripomínajú tie krásne časy, keď sme boli malí šušni, ktorých jedinou starosťou bolo cucať mlieko z bradaviek, srať do plienok a spať 20 hodín denne a dvojak – cecky sú super. A to netvrdím ja, ale veda. Tak napríklad na Viktóriinej univerzite vo Wellingtone zistili, že dudy sú časť tela, na ktorú sa chlapi pozrú ako prvú, navyše na ne hľadia dlhšie ako na hocičo iné. Ja som síce oportunista, ktorý sa pozrie najprv na to, čo je na žene najviac vidno, ale niečo na tom byť môže. Navyše iný výskum preukázal, že zízanie do výstrihu jednu minútu denne, zlepšuje mužské zdravie a môže nám pridať až štyri-päť rokov života. Takže dámy, nehnevajte sa na nás, keď sa vám nepozeráme do očí. Tu ide o naše zdravie.

 

Na veľkosti (ne)záleží

Z estetického hľadiska je samozrejme všetko vec osobných preferencií, no z anatomického to vyzerá tak, že väčšie rovná sa lepšie. K tomu sa ale dostaneme. Najprv nejaké suché fakty. Tak napríklad jeden bežný prsník váži asi pol kila a obsahuje asi 4 – 5 % telesného tuku. Jednotlivé prsníky nie sú nikdy rovnako veľké, no podľa štatistík ten väčší je väčšinou ľavý. Navyše ani bradavky nie sú rovnakej veľkosti, často majú dokonca iné smerovanie. Najväčšie prírodné kozy má istá Norma Stitz, no rekord drží Sheyla Hershey z Brazílie s veľkosťou 38KKK (a stálo ju to len asi 8 plastických operácií a štyri litre silikónu). Prsia môžu navyše priberať na váhe – v procese starnutia prsia strácajú kolagén na úkor tuku, to znamená, že sa síce zväčšujú, no zároveň strácajú pevnosť a stávajú sa z nich tzv. lajdáky.

 

Čo sa týka demografie, najväčšie podprdy nosia vo Veľkej Británii. Aspoň to tvrdí prieskum výrobcu podprseniek Triumph, ktorý zistil, že až polovica Angličaniek nosí D-čka. Najmenšie nárazníky majú podľa tohto prieskumu Talianky, z ktorých 68 % nosí podprsenky veľkosti Béé. Avšak dobré správy! Iný prieskum potvrdil, že prsia žien sa neustále zväčšujú! Len v Británii sa počas jednej generácie zväčšila priemerná veľkosť podprsenky z 34B na 36C. Aj vo zvyšku sveta sa priemerná veľkosť zväčšila takmer o jeden košíček (to je miera veľkosti pŕs, asi ako karáty pri diamantoch), a to len za 15 rokov. Jasné, že istú úlohu tu zohráva rozmach plastickej chirurgie, no nezanedbateľný podiel na tom má aj životný štýl a výživa – žerieme viac a hýbeme sa menej a tuk sa niekde ukladať musí.

 

Kozy vs. život a smrť

Má vôbec poprsie nejaký dopad na žitie a umieranie? Samozrejme, že má, inak by som sa nepýtal. Tak napríklad ženy s prsnými implantátmi majú vraj trojnásobne väčšie sklony k samovražde, než ženy s prirodzenými. Niežeby implantáty obsahovali nejaký suicidálny kill-switch, skôr je pravdepodobnejšie, že ženy, ktoré postúpili plastiku majú väčšie predispozície k psychickým ochoreniam, ktoré môžu viesť až k samovražde.

 

Na druhej strane, implantáty zachraňujú pred smrťou. O čom svedčí napríklad prípad Izraelčanky, ktorá prežila raketový útok v Libanone. Počas neho ju zasiahol šrapnel priamo do hrudníka a nebyť silikónov, ktoré si dala spraviť dva roky predtým, by ju zasiahol priamo do srdca. A ako vieme, šrapnel nie je Amorov šíp. Silikóny vás môžu zachrániť tiež pred autonehodou. Ako ženu v bulharskom meste Ruse, ktorá v roku 2006 prežila pomerne brutálnu zrážku dvoch áut. Jej dva silikónové balóny pohltili energiu nárazu presne ako airbagy a žena si tým pádom nezarazila volant až do chrbtice. Možno by taká Barkolová s Heringhovou mohli dostať zľavu zo životnej poistky...

 

Ale nielen pred smrťou, ale aj pred basou vás objemný hrudník dokáže zachrániť. Ako v roku 2007 v prípade ženskej menom Serena Kozakura. Tá bola obvinená z poškodenia majetku, keď neznámemu mužovi vraj rozmlátila dvere a vnikla mu do bytu. Pri rekonštrukcii trestného činu sa ale zistilo, že Serena so svojím impozantným 110 centimetrovým objemom hrudníka nemala šancu vliezť do bytu cez dieru, ktorú vo dverách mala urobiť. Vidíte, keď máte dosť veľké kozy, nepotrebujete ani právnika.

 

How bizzare!

Ak aj vy chcete väčšie prsia, napríklad aby vás uchránili pred obvinením z vlámania, nemusíte hneď kontaktovať plastickú chirurgiu, alebo skúsiť Judínyovej tabletky (t.j. kontaktovať plastickú chirurgiu). Môžete napríklad vyskúšať vynález doktora Tomabechiho, ktorý tvrdí (a dokázal to aj pokusmi), že dokáže zväčšiť poprsie až o dva a pol centi len tým, že pustí žene istú hudobnú melódiu. Tá v sebe obsahuje podprahový zvuk, a to plač malého dieťaťa, ktorý má za následok, že sa ženské prsia naplnia mliekom a zväčšia – keď sa to počúva 20-krát za deň po určitý čas. Tomabechi z toho teda urobil zvonenie na mobil a nazval ho „Rock Melon“.

 

Ak ste videli Total Recall so Schwarzeneggerom, asi sa nemusím pýtať, ktorá bola pre vás najzapamätateľnejšia scéna z tohto filmu. Pre tých pár ľudí, ktorí to nevideli, jednak odkazujem, že hanbite sa a dvojak oznamujem, že je to scéna s trojprsou prostitútkou. Aj keď vo filme bol tento stav dôsledkom mutácií pre nedostatok kyslíka na Marse, v skutočnosti ide o kozmetickú anomáliu, nazvanú polymastia. Mať tri kozy môže byť fasa, problémom je akurát to, že tretí prsník môže vyrašiť hocikde na prednej strane tela, t.j. nielen medzi regulérnymi dvoma.

 

A na záver niečo pre nerdov a bifľošov. Na Polytechnickej univerzite v Hong Kongu môžete získať titul z „Prsných štúdií“. Hej, znie to super, ale účelom je vlastne dizajnovanie a  výroba podprseniek. Snáď ste si nemysleli niečo iné, vy prasatá!

 

Viac tu alebo tu

 

Pic via ghulmil.com