Keďže mám Jána Benčíka v priateľoch, nemohol som si nevšimnúť, že v poslednej dobe je jedinou témou toho, koho treba menovať.  Keď ste chlap v strednom veku a dôchodcovi, ktorý odfotí posielanie ľudí do plynu, telefonujete, odkazujete jeho potomkom, nech sa utratia, musíte mať so sebou vážny problém. V rámci nedeľnej pohody som si teda pozrel profil T. E. Rostasa, aby som pochopil, čo ním je.

Na začiatok si ale pripomeňme, že Tibor je šéfredaktor časopisu Zem a Vek. Tibora hnevá, že jeho časopis je označovaný za konšpiračný, pričom on len prezentuje iné názory. V kontexte, každý má právo si otvoriť si reštauráciu a ponúkať v nej akékoľvek jedlo, to ale neznamená, že budeme servírovať hovná a namiesto polievky moč,že áno? Šéfredaktor je človek, ktorý by mal zodpovedať za obsah časopisu, novín, ktoré vydáva. V roku 2016, keď už máme autá s autopilotom a ľudstvo  rieši simulácie života na Marse, u Tibora vychádza článok o tom, že neexistuje globálne otepľovanie a rozhovor s človekom, ktorý verí na jašteriu svetovládu a že Mesiac je ich predsunutá základňa. 

Vládnuť by nám  mali takzvaní aristokrati ducha. Že sa o tento image Tibor zúfalo snaží, musí vidieť aj slepý. Najlepšie o tom vypovedajú atmosferické fotky s koňmi, ktoré však väčšinou končia ako predlohy parodujúce alkoholizmus. Oblečený ako gróf cválajúci z tmy do svetla s fakľou (oheň dorobiť photoshopom a ešte aj bez hanby klamať, že je skutočný) a písať manifesty, ktoré najviac zaujali ľudí, ktorí veria, že im CIA trolluje počítač a nie intelektuálnu elitu, je pomerne veľký fail. Ak  sa  aj nejedná o Tibora bojím sa koho si pod tým predstavuje, lebo aj Kotleba si  myslí, že Uhrík je dobrý ekonóm.

Výskumné cesty sú samostatná kapitola. Chudák Tibor, kým v minulosti ste za protisystémové postoje boli odmení prácou v bani, on musí tráviť svoj čas v Indii. Človek by čakal, že sa dozvie niečo o kultúre, zaujímavosti z danej na nej krajiny. Ja len viem, aké má Tibor plavky a že pri fajčení vodnej fajky si s Arabmi zanadával na Židov. Keby len tak vedeli, čo si myslí o ich islame, hihi, potmehúd.

Nepriatelia číslo jedna. Kiska a Benčík. Kritiku Kisku nejdem rozoberať, letáky a Ficove bláboly sme v prezidentskej kampani čítali a počuli všetci. Benčík nebojuje proti svetovému fašizmu a je to udavač a eštebák. Najúbohejšie na tomto Tiborovom snažení je to, že si zastáva výberovku z ĽSNS, z ktorých keby som mal vytvoriť jednu osobu, dostanem človeka s najnižším vzdelaním, otrasnou gramatikou, názormi z roku 1939+ a záznamom v trestnom registri. Tibora trápia aj žoldnieri na Ukrajine, zastáva si Reitmana, o ktorom si aj na strane separatistov myslia, že je to úplný chuj, ich slovami skurvysyn. Tibor má zvláštny dar zastávať si tých, ktorí sú neprávom perzekvovaní.

Najsmiešnejšie na tom celom je, že Benčíka pranierujú ako špicľa, aj keď zverejňuje len to, čo je verejne dostupné, pričom najznámejší slovenský bakalár urobil zoznam adminov polovice nihilistických stránok slovenského internetu, jednému z nich už sľúbil bitku  s jeho partiou a z ďalšieho, ktorý adminom údajne nie je, si urobil rukojemníka, pokiaľ sa ten skutočný neprizná. 

Vo svetle posledných udalostí si ešte pripomeňme ako Tibor krámoval, keď mu zakázali diskusiu ku knihám na Martinuse. Ak by mu mali posielať nábojnice a vyhrážať sa mu v mieste bydliska fyzickou likvidáciou ako Benčíkovi, tak by ten narcistický chuj o tom urobil 5 článkov do Zem a Vek, 15 statusov na FB, 3 videá a vydalo by aj na jednu reláciu do Slobodného vysielača. Nakladá ľudom na facebooku od rána do večera a potom sa čuduje, prečo mu nechcú dať rozhovor. Pripomína mi to  snahy pacienta psychiatrie dovolať sa svojej žene, potom čo jej nožom urobil facelift. Ak k tomu prirátam sklamanie, ktoré musí zažívať, keď to na jeho prezentácii novej knihy vyzerá ako na predaji novej panvice, na ktorú sa nič nepriškvarí, len s tým rozdielom, že on tam má o polovicu menej ľudí, začínam chápať jeho nenávisť a pripomína mi tragikomickú postavičku. Ak k tomu prirátam jeho narcizmus tak už ma fakt neprekvapí to, že po vyhrážkach ktoré sa udiali, píše o karme a že si umýva ruky ako Pilát. 

Na záver si ešte dáme hádanku, odpovede píšte do diskusie. Aký veľký kokot ste na stupnici od 100 do 100, ak o niekom tvrdíte, že je pokrytec, lebo nebojuje proti skutočnému fašizmu a urobíte rozhovor pre Slovenské hnutie obrody, ktorých vodca chce optimalizovať obyvateľstvo podľa vzoru koncentračných táborov?