Uvedomili ste si iba nedávno, že prišlo leto a budete tým pádom nútení vystaviť svoje šunky na obdiv svetu? Začali ste sa potiť zo stresu pri samotnej predstave vyzliekania sa na verejnosti? Držíte v ruke bôčik a manželka vás neoslovuje inak ako „hovädo“? Dali by sa s vašimi súčasnými plavkami loviť sumce v stojatej vode? Neprepadávajte panike, vždy existuje efektívne riešenie...


Medzi moje najobľúbenejšie články v priebehu letnej sezóny vždy patria duchaplné výlevy o tom ako bleskurýchlo zhodiť 20 kíl za týždeň tzv. „do plaviek“. Predčia ich v tomto rebríčku iba odporúčania v zmysle „59 zaručených spôsobov ako dať najavo, že na sebe máte tango nohavičky!“. V čom spočíva ich stupídnosť? V tom, že im občas v zúfalosti či frustrácii zo seba samého uveríte. Nie, ale skutočne NIE, nepomôže zmena stravy ak sa nezačnete aktívne hýbať. Nepomôže ani keď budete týždeň jesť iba kapustovú polievku, lebo jediné čo dosiahnete, sú opovrhujúce pohľady susedov ak s nimi zdieľate jednu záchodovú šachtu. Ak váš BMI dosahuje závratné čísla, ostávajú iba dve možnosti. Buď sa vyrovnajte s tým ako vyzeráte a neobťažujte nárekom svoje okolie, alebo začnite cvičiť a rozlúčte sa s nevyváženou stravou. Alternatívnych riešení sa natíska hneď niekoľko. V rámci propagandy mojej vlastnej teórie, trvám na tom, že moja metóda je najúčinnejšia a samozrejme najlepšia, avšak dám vám na výber najprv aj iné možnosti odstránenia tukových zásob.


Tabletky na chudnutie – Ich úlohou je zrýchliť váš metabolizmus, obmedziť chuť do jedla či znížiť nutkanie spásť kilo čokolády na posedenie. Hlavnou úlohou je vyprázdniť vám peňaženku. Už ste snáď niekedy stretli človeka, ktorý naozaj schudol iba tým, že žul denne hrsť predraženého chrómu v kapsulách?


Čaje na chudnutie – Akýkoľvek produkt s týmto označením je sám o sebe vtipný. V podstate si iba vylúhujete a vypijete odvar z burín, ktoré majú mierne laxatívne účinky. Radšej začnite žuť prebytočné seno z kompostu.


Hydro Colon Therapy – Ak chcete instantne odľahčiť o niekoľko kilogramov usadených v nánosoch čriev, jednoznačne to vyskúšajte. Po cca 45 minútach za cca 30 Eur sa dostaví požadovaný efekt s trvaním po najbližšie vianočné objedanie. S odstránením tuku to však nemá nič spoločné, iba sa budete cítiť ľahšie a brucho bude mať tvar obráteného lavóru.


Liposukcia – Naozaj nad tým uvažujete? V tom prípade je pre vás lákavá predstava, že strávite v celkovej anestézii niekoľko hodín, po prebudení budete cítiť iba bolesť, a šesť týždňov budú inkriminované partie vášho tela modrých odtieňov prekryté bandážou na spevnenie. Odporúčam pozrieť si neestetické fotografie ľudí, ktorí liposukciu podstúpili a následne náhodou pribrali pár kíl. O finančnej stránke celej záležitosti asi netreba diskutovať.


Hypnóza – Ku podivu finančne najnenáročnejšia metóda, ktorá je v podstate neškodná. To najhoršie čo sa vám môže stať je, že uveríte sile vlastnej autosugescie a jej vplyvu na podvedomie. Prehnali ste to ak sa začnete znenazdajky cítiť ako králik.


Na záver teda pripájam môj sľubovaný diétny program. Bol preverený v dlhoročnej praxi. Aby vás náhodou neobvinili z úmyselného alkoholizmu, radím vám skúsiť ho po prvýkrát pri vhodnej príležitosti. Možno za ňu považovať oslavu štátnic/maturity, all inclusive dovolenku, narodenie prvého až siedmeho dieťaťa či úmrtie milovanej svokry. Cukor viaže alkohol, takže žiadne miešané drinky. Alkohol sa spaľuje kyslíkom, tak si zabezpečte prísun čerstvého vzduchu. Aby vám nebolo ráno nevoľno, vyžmýkajte si ku každému poháriku polovicu citróna.

 


Sedemdňový plán diétneho režimu:

 


PONDELOK - Ovocno-redukčný deň

Začíname zľahka od 07:00 ráno. Denná spotreba vína bohatého na kvalitné hrozno plné antioxidantov by sa mala pohybovať v rozmedzí 3 až 5 litrov. Vyberáme si podľa ľubovôle. Avšak odporúčame druhy Nebbiola, Merlot alebo Cabernet Sauvignon, bohaté na hormón spánku a mladosti - melatonín, nech vyzeráme aj na druhý deň použiteľne a sviežo.

 

UTOROK - Bielo-červený deň

Minimálny prídel na jednu nenásytnú pečeň stupňujeme na 4 až 6 litrov, s tým rozdielom, že začíname už od 06:00 ráno, a pomer bieleho k červenému musí byť 1:1. Začíname badať zmeny v našom bezprostrednom okolí, ľudia sa zdajú prívetivejší a krajší, spľasol nám pivný pupok a urgentne ubúda zo zásob toaletného papiera.


STREDA - Škrobový deň

Žiadne zemiaky. Ťahajte do Metra po zásoby vodky akejkoľvek percentáže či výrobcu. Sociálnejšie prípady sa uspokoja s variáciami W-40 alebo W0dka, vyrobenými z kvalitných ukrajinských zemiakov. My majetnejší presedláme na Double Cross, Goral, v prípade núdze Absolutky akejkoľvek príchute. Denný prídel predstavuje 1,5 litra pre ľudí do 60 kg, nad 60 kg sa pochlapíme na 2 litre.


ŠTVRTOK - Ovocno-ovocný deň

Štartujeme sa už od 05:30 ráno. Vyberáme podľa lásky k danému ovocnému stromu, pod ktorým sme zvykli za mladších ér spávať. Odporúčame čerešne, hrušky, slivky, maliny, fajnšmekri opáčia čučoriedku či višňu. Aktivisti môžu počas doobedia založiť aj vlastnú pálenicu. Pijeme v priebehu dňa zásadne od 35% do 52% nech si pečeň zvyká. Náš sociálny život sa rozrastá, spoznávame nové úskalia okolia a priekop či vodných tokov v blízkom okolí, túžime sa enormne zbližovať a úbytok na hmotnosti zaznamenávame v podobe -3 až -4 kg. Svalovú hmotu však nezanedbávame. Behaním po schodoch paneláku/internátu hľadajúc vlastný byt/izbu sa držíme vo forme. Denný prídel držíme v norme cca 2,5 litra.


PIATOK - Zeleno-ekologický deň

Pijeme čokoľvek, čo bolo v pôvodnom stave zelené: borovička, kôprovica, jabĺčkovica, hruškovica, obilninová vodka, tequilla, rum, aloe vera. Množstvo je na uvážení daného jedinca, ideálne však 3 litre. Pozorujeme ku koncu dňa ako odchádzajú aj zbytky našej dôstojnosti. Priateľov však máme čoraz viac.

 

SOBOTA - Krst ohňom

Začiatok je 4:30 ráno. Vstávať sa nám bude ľahko, pečeň si totiž od tretej ráno bude pýtať ďalšiu dávku. Pijeme zásadne nad 50% a brzdíme likérmi okolo 16%. Optimálna kombinácia je Absint zapiť limetkovou Nicolauskou. Kto prežije do jednej poobede, môže sa prežehnať, obliať svätenou vodou a dať sa nanovo pokrstiť.

 

NEDEĽA - Produkčný deň váženia

Pijeme od 4:00 ráno nech sa nepovie, že sme chudáci, čo nemajú výdrž. Dodržujeme režim a nešokujeme našu pečeň príjmom akejkoľvek vody bez príslušných voltov. Prípustný je len ricínový olej alebo jablčný ocot, či rybí tuk. Úbytok na hmotnosti pri presnom nasledovaní pokynov sa odzrkadlí v podobe -5 až -8 kg. Povolené destiláty: čokoľvek, čo nájdeme v domácom bare a nestihli sme to doteraz vycediť. Počet nových kontaktov: nespočítateľne. Počet spomienok: mizivý – nevadí nám to, sme totiž ako laňky.

 

 

Pic by Polar Impressions