Dnes som našiel na slovenskom ženskom portáli Feminity článok o tom, aké rôzne výhovorky používajú muži. Volá sa „TOP výhovorky mužov“ a autorka sa snaží dekódovať mužské správanie a vysvetliť, čo sa za výhovorkami skrýva (lenže tragicky zlyháva). Ponúknuté verzie majú k realite asi tak blízko ako tvorba Braňa Mojseja k hudbe a preto sa na pár vecí z tohto článku poďme pozrieť a vysvetliť si ich.


Zlatko, mám jarnú únavu
„Keby v tom bola len jarná únava, nemá to tie správne grády. Rado obmedzoval vzájomné stretnutia aj v lete, pretože to mu bolo permanentne teplo. Na jeseň ho skolila jesenná depresia a v zime prepadol vianočnej melanchólii. Samozrejme 2 mesiace po rozchode si už veselo štebotal s novou priateľkou, pri ktorej  klimatické zmeny nepociťoval ani náhodou,“ spomína Linda na svoj nedávno ukončený vzťah.


Blbosť. Rado nemal jarnú únavu, Rado bol unavený z teba, Linda. Na jar bol z teba otrávený, lebo si asi nudná a furt mrnčíš, cez leto ho do horúca vytáčali tvoje poznámky, na jeseň chcel byť ďaleko od tvojej depresie z odchádzajúceho leta a v zime si chcel ísť zalyžovať s niekým, kto nejde pol kopca pluhom a netreba sa po neho 3x vrátiť, lebo mu vypla lyža. No a čo?


Bolí ma členok - rameno - iný orgán
... a to už dobrých pár rokov. Vlastne možno už od detstva, keď spadol pri kotrmelcoch z preliezky. Zaujímavé je, že oná bolesť sa dostaví výlučne s vašou túžbou navštíviť festival, operu, či baletné predstavenie. Pri pravidelných squashových turnajoch so svojimi kolegami je však váš drahý ku podivu za každých okolností v závideniahodnej kondícii.

 

Blbosť. Veľmi radi s vami pôjdeme na festival – ale nie na festival pouličného cirkusu, kde sa vy budete spolu s deťmi chichúňať na veselom chlapíkovi na chodúľoch. Čo tak ísť na Pohodu, dva dni sa nesprchovať, každý deň si dať desať pív a v polo-kómatickom stave sa hojdať na kapele Madness alebo M.I.A? Problém nie je v tom, že nemáme radi kultúru. Problém je v tom, že nemáme radi Kulyho, Ďurovčíka a divné moderné umenie.


Internetová hra nadovšetko
„Inzultovala by som osobu zodpovednú za zrodenie hry Travian,“ rozčuľuje sa hneď v úvode Petra a jedným dychom dodáva: „ Oto so mnou nešiel na predĺžený víkend, pretože ostatných spoluhráčov nepoznal natoľko, aby im na ten čas zveril do opatery svoje vojsko. Ak už u mňa spal, šiel skontrolovať armádu aj 10 x za noc. Vrcholom bolo, keď mi oznámil, že môžeme mať sex až po 1,00 v noci, nakoľko je dohodnutý so spoluhráčom Petrom na výmene niekoľkých vriec obilia. Tak uznajte ...“

 

Blbosť. Smejete sa nám, že hráme hry, odohrávajúce sa vo fiktívnom svete s cudzími ľuďmi. Naše úniky k internetovým hrám sú úniky pred nudným čumením do bedne a sledovaním CSI: Miami, Kostí a Prison break – ktoré sú predsa rovnako odtrhnuté od reality. Alternatívou k tomuto typu večera je „rozprávanie sa“ o odtieňoch oranžovej a o šatách, čo mala Marianna Ďurianová včera v kaviarni v Eurovei. Tak to radšej fakt vymieňať vrecia pšenice...

 

Ďalšie výhovorky nájdete tu: https://feminity.zoznam.sk/c/856107/top-vyhovorky-muzov. Všimnite si, aké alternatívy trávenia času k tým „výhovorkám“ ženy ponúkali. Trávenie času s ich rodinou, rekonštrukcia bytu, alebo ďalšia nudná dovolenka plná hádok po tom, čo ju neviete ukecať na spontánnu usmiatu rannú fajku. No ďakujem pekne...