Asi každý človek z “IT” fachu vie, že Go Daddy je americká webhostingová firma a momentálne aj najväčší doménový registrátor na svete - dokonca údajne štyrikrát väčší ako najbližšia konkurencia.

Spoločnosť založil v roku 1997 Bob Parsons a nazval ju Jomax Technologies. V roku 1999 sa Bob a pár najvernejších zhodli na tom, že potrebujú pútavejší názov. Počas interného brainstormingu padol návrh: “...a čo tak Big Daddy?” Avšak smola, doména bigdaddy.com bola obsadená. Keďže Bobovi sa však tento návrh viac ako páčil, upravil ho na Go Daddy - a tak vznikol legendárny názov, ktorý podľa zakladateľa spoločnosti “núti ľudí pousmiať sa a lepšie si zapamätať značku”.

Úsmevnejšie ako samotný názov je však to, že absolútna väčšina ľudí, ktorí počujú tento názov prvýkrát, si ho vôbec nespája s IT biznisom, ale s oveľa pikantnejšou oblasťou podnikania:

Nuž, v tomto prípade skutočne neplatí “Nomen este omen”. Napriek tomu (alebo práve preto?) je Go Daddy jednou z najúspešnejších IT spoločností na svete s odhadovanou hodnotou 1,5 až 2 miliardy dolárov.

 

Poučenie? Ak vám nefunguje váš biznis tak, ako by ste chceli, skúste zmeniť názov svojej firmy napr. na Veľké kozy s.r.o. a dajte nám vedieť, čo to urobilo s vaším obratom.