Na úvod treba povedať, že prípadná podobnosť štýlu písania autora s povestným Nemešizmom©® nie je vôbec náhodná. Napodobňovanie lídra je úspešná stratégia na trhu a rozhodne najbezpečnejšia z pohľadu risku. Autor s úctou skladá pomyselný klobúk a priznáva, že dlhodobo piluje do dokonalosti svoj fejknemeš, ktorý bude potrebovať vo svojej budúcej kariére. All glory to the Hypnotoad.

 

Teraz k veci. Nepozerám telku, lebo som lepší človek ako vy, ale na podnet z miestnej diskusie som si pozrel kúsok tohto príťažlivého formátu. Stihol som asi desať minút prvého dielu, a možno to bolo tou Ballantineskou, ale namotivovalo ma to pozrieť si aj druhý diel, najmä keď som zistil, že nakupovať bude tá Plačková a ja snáď konečne zistím, prečo je okolo nej teraz väčší hype než okolo Rytmusa. Spoiler: nezistil som.

 

Pointa tejto šouky je, že štyri ženy dostanú od Jojky&Centrálu každá po 500€ a dve hodiny času, aby tam dali dokopy čo najlepší outfit. Jedna časť spočíva v ženskej, čo nakupuje a troch čo sa jej medzitým doma hrabú vo veciach, všetko vtipne komentujú a tipujú, aký outfit si asi vyberie. Plačková prerába byt, čiže si všetky svoje outfity preniesla toť vedľa do Kempinski aj so starými silikónmi, čo bolo celkom vtipné, lebo sa všetci  tvárili akože prekvapene, keď ich tam našli. Na konci sa stretnú pekne v štúdiu a tie tri, čo na ne práve nevyšla možnosť stráviť dve hodiny v malebnom prostredí nákupného centra, hodnotia výsledný outfit. Keď budete po dočítaní tohto článku alergickí na slovo outfit, budete na tom rovnako ako ja, keď som to dopozeral. No a to VIP v názve znamená, že tieto štyri nešťastnice nebudú bežné Jozefíny Makové z ľudu, ale akože známe osobnosti, ktoré sa stajlujú na módnu prehliadku v Paríži, menovite Máziková, Sklovská, Plačková a Zpičipoleva. O každej si teraz povieme niečo viac, teda okrem Kičidoleva, o tej to bude menej, lebo to fakt netuším kto je.

 

Eva Máziková je z nejakého dôvodu známa speváčka nestarnúcich melódií, aj keď od nej nepoznám inú vec ako platinový megahit transvestitov Iná žena. Kreatívci slovenských „zábavných“ relácií ju vždy raz za pol roka vytiahnu z hrobu, aby mohla divákom pripomenúť, že žije v Nemecku a že je veselá, žoviálna a stále plná energie. Sympatické mi na nej je ale to, že sa na rozdiel od Sklovskej aspoň netvári, že má navždy tridsať. V súťaži predstavuje hlas skúseností. Sklovská – Lelcashová je takisto známa speváčka, v širokej verejnosti sa preslávila najmä najhoršou verziou slovenskej hymny v histórii moderného svojstojného štátu a manželstvom s nevlastným starším bratom Števa Skrúcaného. V poslednej dobe jej PR manager nadčasuje a minulý týždeň som ju videl aj v chladničke medzi plechovkami Kozla a dvojtýždňovou cesnačkou. Na tom by možno ani nebolo nič zlé, keby sa na ňu aspoň dalo pozerať, ale so Sisou je to ako s tuningom na Felicii – pred dvadsiatimi rokmi ste s tým ešte mohli niekoho ohúriť, ale dnes to len smrdí sedlačou. V súťaži predstavuje hlas extravagancie. Ivana Vpitschikolená je podľa relácie modelka a tanečnica, podľa webu hnojky sa v minulosti angažovala aj v politike. K nej budem zhovievavý, lebo mi počas sledovania najmenej liezla na nervy a navyše je celkom pekná a najmenej používala slovo outfit. V súťaži je do počtu, Studenková už asi neudrží pred kamerou otvorené oko.

 

Zuzka Plačková, okrem toho, že podobne ako posledná slovenská misska chýbala na hodine geometrie, keď sa vysvetľovali stupne a rovnako ako DJ Ičko G nevie, koľko dní ma rok ("Môj názor na Evu sa zmenil o 365 stupňov. Či 360? Počkaj teraz sa mi to mýli s tým že dni v roku. Máme 325 dní v roku, takže 360, dobre som povedala."), je bývalá účastníčka jednej z dementných reality show, čo ju u nás automaticky katapultuje medzi VIP a v súťaži predstavuje hlas mladosti. Na Slovensku reprezentuje v zahraničí overený obchodný model Plastika ceckov a predĺžené blond vlasy. Na webe o nej ešte píšu, že je známa tým, že hovorí čo si myslí a nedáva si servítku pred ústa, čím sa preslávil napríklad Slota a aha ako dobre to pre neho dopadlo. Vyhodili ho z vlastnej strany a tým nadobro znevážil môj hlas, ktorý som mu dal v parlamentných voľbách roku 2006. Dosť bolo šťania si na vlastný hrob, späť k Zuzke. Prišlo mi, že síce nebude asi veľmi inteligentná (inteligentný účastník reality show je niečo ako usmievavý bratislavský biletár), ale zasa nie každý musí byť a pravdepodobnosť životného šťastia sa vraj so stúpajúcim IQ znižuje, takže vyzerá, že je spokojná tak, ako je.

 

Dozvedeli sme sa nejaké podrobnosti z jej života, trebárs že nefotí ani za 50, ani za 300 euro, a keď si ich podľa niekoho nezaslúži, tak ona má na pekáči, lebo „Závisť je najvyššia forma uznania“, čo je inak asi pravdivý výrok, lebo keď to dáte do googlu, tak vám vyhodí desať profilov na pokeci. Ďalej prezradila, že dostala jednu z troch hlavných úloh v americkom filme, kde nebude ani nahá a ani to nemá v scenári. Bude vraj aj rozprávať, a na to som zvedavý, lebo jej úroveň angličtiny odhadujem niekde medzi Jahnátek a začiatočník. Ale určite držíme palce. Inak to nevyzerá byť zlé dievča, červený bod u mňa získala za tringelt 40€ pre predavačku, čo jej pomohla vymyslieť celý outfit. Z cudzieho sa síce ľahko rozdáva, ale mohla to minúť trebárs aj na rulete. V súťaži všetkých prekvapila a neobliekla sa ako štetka a vyzerala nakoniec celkom dobre. 7/10, would bang.

 

Čerešničkou na torte celej relácie sú vstupy dvoch buzer... odborníkov na módu, fotografa Kimličku a moderátora (?) Cibereja. Sedia v štúdiu a dopĺňajú sa navzájom rádobyvtipnými komentármi a glosami na práve prebiehajúci nákup. Z ich prejavu bolo jasné, že by o Zuzanu ani bicykel neopreli, aj keby teda pravidelne neopierali svoje bicykle o iné bicykle. Podľa úsmevčekov, ktoré si celý čas vymieňali, hádam, že opierajú aj jeden druhého. Podobný, povýšenecko – zhovievavý prístup na ňu uplatňovali aj ostatné VIPičky, aj keď samozrejme len v prípade, že tam nebola a pri hodnotení z nej všetky odpadávali a nemali možnosť dať iné hodnotenie ako najvyššie. Ja hodnotiť nebudem, lebo to už by som bol s tým napodobňovaním BigL úplne trápny. Určite to poznáte, každému sa už určite stalo, názor nech si urobí každý sám.

 

Pic by DREAMCA7CHER