Tabletov sa v poslednom čase vyrojilo veľa, najpopulárnejší je samozrejme ten jablčný a keďže Apple blokuje Samsung Galaxy Tab 10.1 v takmer celej Európe, fanúšikovia Androidu na výber moc kvality nemali.


Fujitsu Arrows je tablet ako sa patrí, má 10.1 palcový WXGA displej, ktorý zvládne rozlíšiť až desať rôznych dotykových miest. Poháňa ho 1GHz, dvojjadrový TI OMAP4430 procesor, ktorý vám spolu s Giga RAM a úložným priestorom o veľkosti šestnásť Giga naozaj urobí radosť s plynulosti Honeycomb verzie Androida.


Samozrejmosťou sú záležitosti ako je microUSB (nabíjanie, pripojenie k PC), microSD (rozšírenie pamäte), 1.3MP kamera (na skype), 5MP kamera (fotenie) a komunikačné protokoly Bluetooth 2.1 a WiFi.


Jedinečnými vlastnosťami sú však TV Tuner (aby ste mohli pozerať TV kdekoľvek) a LTE pripojenie. LTE je štvrtá generácia mobilného internetu, ktorá poskytuje rýchlosť a spoľahlivosť, na akú sme navyknutí z lokálnych sietí (momentálna rýchlosť sťahovania 100MB/s).


Vodotesnosť asi poteší tých, čo často v baroch, buď pod vplyvom, alebo kvôli tomu, že sú zažraný do čítania, nešikovne vylejú kávu, či minerálku. Ak ste náhodou závislí na technológii, konečne máte čo robiť pri vode bez panického strachu z špliechania (a následného hysterického záchvatu, ktorý vašu ratolesť navždy poznačí).


Vyzerá to ako ideálny tablet, čo však urobí najviac je cena a rýchlosť distribúcie. LTE si u nás ťažko užijeme, ale táto technológia je spätne kompatibilná s GSM a GPRS.

 

 

Zdroj a foto