Včera sme tu mali titulku TIME magazínu s rajcovnou mamičkou v rozkošnom modrom tieločku z ktorého vykúkal ešte rozkošnejší prsník (tá podstatnejšia časť bola však ukrytá v ústnej dutine jej cucajúceho syna).

Provokatívna titulka zabrala, hystéria vzbĺkla, TIME si môže mädliť ruky.

 

A čo na to Newsweek?

 

Nepochybujem o tom, že hoši z Newsweeku vedia všetko o konkurenčnej titulke v tom istom momente ako ju šéfredaktor v TIME schváli.

Ako sa vyrovnať týpkom z TIME? Ako ich presrať? Dá sa to ešte vôbec?

Mimoriadna porada, búrky mozgov, analýza možností, prekutrávanie šuflíkov s nádejou, že pod haldami konceptov ostala ukrytá tá správna kontroverzná téma.

Po niekoľkých hodinách oscilácie medzi nadšením a frustráciou je dobojované. Toto by na cieľovku mohlo zabrať. Nie je to síce úplne ono, ale debatu to rozprúdi a možno bude aj pochvala od akcionárov.

Titulka je na svete - z Obamu je gay.

 

obama001

 

Slušná odpoveď - umný profesionálny kalkul. Koktail politiky, sexu, homosexuality a viery. Napriek tomu to nemá také gule ako Jamie Lynne na obálke TIME. A už vonkoncom to nemá také kozy. Ale má to svoju logiku. Obama nahral na smeč svojím posledným výrokom o podpore homosexuálnych manželstiev.

 

obama002

 

A stačí si pozrieť niekoľko diskusií na webe a je nám “jasné”, že Michelle Obama je len zásterka, deti sú zo skúmavky a Obama sa po ukončení svojej kariéry v Bielom dome rozvedie, aby mohol žiť so svojím asistentom. Alebo kuchárom. Alebo viceprezidentom. Hocikým. Hlavne že je chlap.

A možno by si rozumel aj s Hugom. Nenadarmo sa hovorí niečo v zmysle: “Co se škádlívá, to se rádo mívá” (na SK verziu si neviem spomenúť, sorry).

obama003


Neplatí to len pre Baracka s Hugom, ale aj pre Mahmúda s Benjamínom.

obama004


A dokonca aj Benedikt si padol do oka s Egyptským imámom Ahmedom Mohamedom el-Tayebom.

obama005


Aj keď nie nadlho - túto verziu nakoniec Benetton z médií stiahol. Vatikán sa durdil, svätý hovorca otec Federico Lombardi hrozil súdmi, zatratením a pánboh vie, čím ešte všetkým.

Asi by sa mu nepáčil ani Ricky Gervais na titulke magazínu New Humanist.

obama006


Amen.