Všetko čo sa deje, má v podstate rovnaký priebeh. Začne to ako dobrý nápad, pár vtipných, chytľavých fráz, ktoré sa ľuďom zapáčia a začnú ich používať. A čím viac ich používajú, tým viac sa stanú otrepanejšími a zatiaľčo kedysi možno boli vtipné, cool, in, hip a ešte niečo k tomu, dnes vyvolávajú iba nejasný pocit trápnosti a nakoniec ich zo svojich myslí radšej vymažeme rovnako ako spomienku na sextape Skrúcaného. Týmto apelujem na všetkých autorov a wannabe autorov portálu Dennej ženy - úvody s vtipom o tom, že články, čo majú v názve číslovku sú čítanejšie, tu už boli toľkokrát, že je to rovnako ubíjajúce, ako zisťovať, ako bolo naložené s vašimi daňami. Skrátka serte už na to, aha, zvládol som úvod aj bez toho. Mimochodom, ak ste nepochopili z názvu, alebo trpíte nedostatkom krátkodobej pamäti, tak tento článok bude o selfíčkach, ktoré mi už príliš lezú na nervy. Citlivé duše varujem, že v článku bude použité slove selfie oveľa viackrát, akoby sa v slušnej spoločnosti patrilo. Ktorými selfičkami by ste už nemali spamovať naše drahocenné fejsbukové steny?

Selfie, len aby si mala selfie

Chápem, že nejedna žena trpí pokročilou selfitídou, t.j. nafúknutým egom a nedostatkom sebareflexie, ale čo je veľa, to je moc. Keď už máte potrebu spraviť si selfie, tak aspoň buďte k svetu úprimné a povedzte "odfotila som sa preto, lebo som sa chcela odfotiť" a nedávajte pridrbané nesúvisiace komenty typu "idem do obchodu". Koho kurva zaujíma, že ideš do obchodu a prečo sa musíš dvadsaťkrát cvaknúť a vybrať z toho najňuňu sexy fotku? Prípadne si myslíš, že ľudia veria tomu, že si si práve sadla do auta a odfotila si sa len tak, lebo sa ti chcelo a potom si náhodou dostala nápad pochváliť sa svetu, že ideš na dovolenku? Ja viem, ja viem, dostaneš na to osemsto lajkov a ja dostanem hovno s makom, ale tie lajky a komenty "mojááá ty si krááásna" sú od kamošiek, ktoré recipročne očakávajú od teba to isté, takže možno ste v skutočnosti iba škaredé mrochty. A tie lajky od chlapov, tak to sú tí, čo sa tvária, že sú tvoji dobrí kamaráti a vedia oceniť tvoju krásu, no v skutočnosti sú to tí zúfalci, čo dúfajú, že raz dáš práve im za to, že majú s tebou trpezlivosť a pri každej tvojej fotke nadšene vrtia chvostom, a ty dobre vieš, že práve preto im nikdy nedáš, máš ich iba na masáž svojho ega. Viac o týchto mužoch tu. To, že ti tam nikto nenapíše "koho zaujímajú tieto chujoviny a prečo sa fotíš?" je len preto, že všetci s rozumom ťa majú už dávno zablokovanú, alebo vymazanú a nikoho nezaujímaš, lebo čo je vlastne zaujímavé na človeku, ktorý sa iba fotí, a ešte k tomu stále v tej istej polohe a tým istým výrazom? Áno, my muži sme veľmi esteticky založené bytosti a vždy sa radi pozrieme na peknú ženu, ale niekde pri piatej takej istej fotke nás to baviť prestane a jediný, kto si pravidelne pozerá tvojich sedemstojedenásť selfičiek si ty a honiči tak hlúpi, že ani nevedia nájsť poriadne porno. Ako redaktor novinár serióznej stránky som nútený denne browsovať po profiloch mladých pičiek ako ty, ktorých jediný životný úspech je, že vyzerajú lepšie ako priemerná angličanka a už by som ocenil, kebyže sa s tými selfíčkami krotíte, novinársky chlebíček je ťažký.

Športová selfie

Lebo status a sharovanie z Endomonda/Sportstrackeru nestačí. Som veľmi empatický človek, otvorený všetkému novému, ale v niektorých veciach som otrasne staromódny. Napríklad do fitka chodím cvičiť, nie vykecávať sa, telefonovať, baliť baby a už vôbec nie fotiť sa. Aby som zas nebol neprávom označený za sexistu, v poslednom čase som videl chlapov natáčať si, ako dvíhajú činky a tečie z nich pot a vydávajú zo seba zvuk ako jeleň s megafónom, chytený do medvedej pasce počas ruje, a viem si predstaviť, ako toto video ukazujú kamošom so slovami "Aha, dvíham železo". Klamem, neviem si to predstaviť, je to dosť prijebané, ale naspäť k selfiečkám, čo je to za smutný nápad fotiť sa v posilke? To keby náhodou neveríme, že cvičíš? Nám je to úplne jedno. Ešte lepšie je odfotiť si po behaní nohy s komentom "dnes nový osobáčik". Čo mám kurva na tej fotke vidieť, ako ti práve narástli svaly na nohách? Samozrejme, vždy sa dá pritvrdiť a odfotiť si po behaní brucho, lebo beh - nohy - brucho - fotka - wtf? - slepačia logika. Ako keby nestačilo dať status "bola som behať". Vlastne aj to je príliš veľa, znovu sa pýtam, koho toto zaujíma? Pred písaním tohto článku som odbicykloval tridsať kilometrov a nemal som potrebu odfotiť si nohy, brucho, penis, hlavu, riť a ani som nemal potrebu písať status, tak si do riti vezmi príklad a prestaň zasierať internet nadbytočným obsahom, ktorý má menšiu hodnotu, ako predvolebné sľuby. Fotky pred a po chudnutí v spodnom prádle schvaľujem, len to drž v rozumnej miere, viď poznámka o estetických bytostiach vyššie.

Sexy selfie

Všetky ženy sú sexi, ide len o to, aký obsah alkoholu v krvi má muž, ktorý sa ne práve pozerá. Samozrejme, že sa chceš zapáčiť, veď len preto sa fotíš, a tak nedáš len tak prvú fotku, ktorú cvakneš, lebo treba vyzerať čo najlepšie. Hneď prinášam aj zopár tipov, čo je sexy a čo nie. V skutočnosti sú to iba tipy, čo sexy nie je. Duckface nikdy nebol sexy a najmä, neexistuje ani žiadny ironický, recesistický, vtipný, milý alebo hocijaký iný duckface, jediný atribút, ktorý má duckface je prijebaný, takže to si môžeš odpustiť. Pokračujeme. Keď muži vidia ženu so zvodným pohľadom a prštekom v ústočkách, tak si nepomyslia "juj, tá je ale sexy, chcem s ňou založiť rodinu", ale skôr niečo v zmysle "prečo si ten prst pchá do huby?". Neviem, skade prišla móda rádoby sexy selfičiek s prstom v ústach, ale nie je to sexy, iba máš prst v ústach. Prečo v ústach? Prečo nie rovno v nose? Prečo iba prst a nie rovno celá päsť? Podobne je to aj so zasneným výrazom s polootvorenými ústami, nie je to sexy, iba vyzeráš, že si hladná, alebo jebnutá, prípadne oboje. Zakončím to originálnymi pózami, otvorené ústa ako na fajku troch nadpriemerných afrických penisov a ruky v geste, akým sa vyvolávajú démoni, ktoré majú vyzerať  originálne, drsne, alebo sexy. Tie pózy sú všetko, len nie drsné, alebo originálne a už vôbec nie sexy. Vlastne ani nie sú všetko, podobne ako duckface, sú iba jebnuté. To isté platí pre vyplazené jazyky, ruky v polohe idem škrabať, posielam pusu na dlani a tak ďalej.

Aby sa znova nepovedalo, že iba kritizujem, tak prikladám aj ľahký návod na to, ako zistiť, či je selfie zbytočná alebo nie. Selfie je absolútne zbytočná pri zápornej odpovedi na otázku "Spravil by toto aj muž?"