ŠTUDENTI!!!

*teraz ste sa určite zľakli a poskočili na stoličkách – ak nie, tak asi neviete čítať*

Mysleli ste si, že keď majú školy prázdniny, tak sa budeme flákať aj my?! NIE! Prečo? Lebo my nie sme obyčajná škola, my sme dailymale-ácka škola, my sa neflákame. Nás učí sám život a ten si prázdniny nevyberá.
A práve táto ročná doba je práveže jednou z najurgentnejších, čo sa týka ohrozovania vašej pečene, ľadvín a mozgových buniek. Léto, léto, léto – ako spieva drahá Ivetka, známa degustátorka a fanúšička Českých dráh – je obdobím, kedy je príležitosť opiť sa, niekoľkonásobná. Spôsobujú to márnotratnosti ako chaty, opekačky, stanovačky a dovolenky. Nárast týchto aktivít v tomto ročnom období je spôsobený vďaka klišé a vštepovanému „Neseď celý deň doma, keď je vonku tak pekne.“ Napokon, niečo na tom bude, lepšie je hrešiť v stane (pre ženy pod Stanom) pre to, že vám ráno o siedmej začne do neho pražiť slnko, ako hrešiť, že ten spacák do teploty -30°C nefunguje už pri teplote +10°C.


My sa na dnešnej hodine koučovania nebudeme baviť o tom, či je lepšie sa opiť v lete alebo v zime, na to slúži diskusia, my si dnes odhalíme ďalšie tvory z fauny a flóry každého podniku, v ktorom vám nalejú, ulejú, prilejú, prelejú, dolejú CH3-CH2-OH.
Dnes sa pozrieme na zub človeku, ktorému som nevymyslela adekvátny názov. Tuto zlyhala každá typológia so svojou taxonómiou. Charakteristika však existuje.
Ide o človeka, ktorý ide vonku s kamarátmi s veľmi malým obnosom peňazí pri sebe. Nikdy to nie je viac ako 7-10 eur. Vstúpi do podniku a objedná si pivo, prípadne pivo a najlacnejšiu pálenku. Pozor, najlacnejšiu pálenku neznamená nejaký likérik, ale poctivú vodku, borovičku a podobne. Týmto tento človek naznačí pitný režim a každému v podniku dá mlčky najavo, čo dnes pije. Nevinne sa spýta, kto vypije s ním a kto sa prvý ponúkne, je na zozname. Tento človek je ako nejaká čierna vdova, ktorá naláka obeť a tá potom zle skončí. Situácia pokračuje tak, že čo čiernej vdove/čiernemu vdovcovi rozpočet dovolí, toľkokrát si objedná a vy si objednáte s ním. Tí rozšafnejší si zo svojho pár eurového rozpočtu namiesto jedného poldeci alebo piva kúpia balíček čipsov, ale aj keď sedia v skupine kamošov, schrúmu ich sami držiac balíček v ruke. Pijan čierny vdovec má pri sebe vždy presne toľko peňazí, aby veľa neminul, ale zas aby docielil efekt, že ten, ktorý vypije s ním, sa dal ľahko ohýbať. Čierny vdovec sa po vypitých poldeci s vami proste postaví a začne sa srdcervúco lúčiť, že už ide domov, lebo nemá prachy a vy máte v sebe akurát toľko chlastu, že sa vám dotyčný zdá ako výborný kamoš na chlastanie, presviedčate ho, nech ostane, lebo vy prachy máte a ochotne ho chcete pozvať na nejakú tu kapurkovú. Po pití s takýmto človekom odchádzate domov s pokročilou intoxikáciou a s ľahkou peňaženkou.


V tomto druhu degustátorov C2H6O existuje aj ženský ekvivalent, ale mierne sa líši správaním. Čierna vdova ide vonku zásadne len s nevyhnutným obnosom peňazí na dopravu/taxík, nejaký vstup do podniku/na diskotéku a na štartovací drink. Táto osoba buď ide von s mužskou spoločnosťou, alebo s ďalšou čiernou vdovou. Ak ide vonku s mužskou spoločnosťou, spolieha sa na to, že je pekná a že ju mužská spoločnosť pozve na ďalšie drinky. Ak ide vonku s druhou čiernou vdovou, obe si sadnú k baru, objednajú si drink s dáždničkami, paličkami, slamkami alebo fľašu vína, či tie rozšafnejšie dokonca päť eurový sekt za 20 eur, popíjajú, vypínajú prsia a čakajú, kedy sa priblíži nejakú samec, aby opojil ich hlavičky sladkými rečami, tak ich pečienky sladkým sektom a tak ich kund-ehm, srdiečka láskou. Nezamieňajte si čiernu vdovu s každou ženou, ktorá prijme pozvanie na drink, je tam jeden zásadný rozdiel a to, že čierna vdova pozvanie na drink priam očakáva a vyčkáva na neho. Je to potvrdenie ako jej krásy, tak výnimočnosti a zároveň aj možnosť ako sa zabaviť a skoro nič neminúť. Mimochodom, čierna vdova skoro nikdy nenosí peniaze na jedlo, ešte som žiadnu nikdy nevidela jesť. Prečo, to sa mi ešte nepodarilo zistiť. Za podmienky pre pozorovanie tohto druhu žienočíchov ďakujem vybraným prešovským diskotékam.

 

Buďte v pozore, buďte vždy pripravení. Nikdy neviete kde striehne niekto, na koho si dať pozor, nikdy neviete ani deň, kedy budete koučovaní. Ako by povedal alkoholický Coelho „Ži tak ako keby každý deň mal byť dňom koučovania o alkohole.“