Na Slovensku ľudia nevedia stáť v rade! Okrem toho že nevedia používať správne slovo - rad. Stále hovoria rada namiesto rad. Pritom rada je, keď ti niekto poradí a ešte Národná... Tak v tom rade nevedia ani poriadne stáť. Vážne! Ty si spokojný s tým, ako to vyzerá, keď čakáš v rade? Slovák sa za hranicou postaví do radu ako normálny človek. Ale vráti sa na Slovensko a už sa tlačí, predbieha... A keď sa spýtaš ľudí: "Prečo to robíte?! Prečo sa správate ako jebnutí?!" Mnohí ti povedia: "Lebo by nás predbehli." A je to tak!!! V každom rade sa nájde aspoň jeden chuj, ktorý sa začne tlačiť alebo predbiehať! Stojím v rade, príde človek po mne a nepostaví sa za mňa, ale vedľa mňa! A o chvíľu už je vedľa predo mnou! Alebo sedia ľudia v čakárni. Otvoria sa dvere do ordinácie a ten čo prišiel posledný, prvý vyskočí a uteká dovnútra! "Ja sa len niečo opýtam." "Ja potrebujem len potvrdenie." Potom keď sestra znova otvorí dvere, vidíš ako tam vnútri sedí a čaká, lebo pôjde aj dnu k lekárovi. A ľudia na takých kokotov hundrú a nadávajú. Ale samozrejme väčšinou tak, aby ich dotyčný nepočul. Po skúsenostiach už asi nie sú zvedaví na prúd slov, prečo jeho prednosť je dôležitejšia... Pozor! Ak si na začiatku na otázku odpovedal, "Ja nemám žiadny problém v rade. Nikto ma nepredbieha, nikto nenarušuje môj osobný priestor." mám pre teba zlú správu: Pravdepodobne si ty ten kokot, na ktorého ľudia nadávajú...

Od marca tu máme anti covid opatrenia. Zo začiatku to vyzeralo nádejne. Konečne budú ľudia stáť v radoch normálne. Rúška sú povinné, nebudú mi dýchať na krk. Stáť vedľa mňa a predbiehať sa. Nebudú sa ma dotýkať, opierať sa o mňa, tlačiť do mňa vozík. Budú 2 metre za mnou. A ako to je v skutočnosti?! Postavím sa do radu. Ľudia stoja s ani nie polmetrovými rozostupmi. Stojím meter - meter a pol za nimi. Aby som nebol v osobnom priestore niekoho a hlavne aby som ja nemal žiadneho jeba v mojom osobnom priestore. 2 metre nemôžem dodržať... Lebo by ma predbehli. Ale čo si viem zariadiť predo mnou, to je takmer nemožné z opačnej strany - Príde človek a postaví sa za mňa. A začne mi dýchať na krk... Od jari - cez rúško. Alebo cez ten vystrčený nos. Veď to poznáte dobre. A tipujem, že aj niektorí z vás sú postihnutí podobnou mentálnou slabosťou a zistenie vedcov, že nos je spojeny s hornými dýchacími cestami, je pre vás šokujúca novinka...

Človek za mnou sa okrem funenia mi na krk samozrejme aj začne na mňa tlačiť. Neviem, o čo mu ide, ustúpim. A znova sa o mňa pritlačí. Netúžim po zážitku s frotérom a keďže neviem, či ma chce zneuctiť, tak zase ustúpim. A zase sa pritlačí! Ale skús mu povedať: "Prosím vás, ja pred vami neustupujem, aby som vám uvoľnil miesto. Ale aby ste sa ma nedotýkali." Bude sa na teba pozerať ako prijebaný! Všade okolo to má napísané vo výške očí! Dodržujte 2 metrové rozostupy!!! Na zemi to má nakreslené, kam sa má postaviť. Ale nie! Sme na Slovensku!

Minule som sa postavil do radu do pokladne v obchode. Bola to krajná pokladňa, tak čiary na zemi nesmerovali priamo do regálov, ale stáčali sa do strany. Bol som druhý v poradí, podľa čiary mierne bokom a tretí mal byť už naboku. Prišli dve ženy a postavili sa do medzery medzi mňa a človeka predo mnou. Pozerám. Čo som neviditeľný? Zaregistrovali môj pohľad a jedna vraví: "Jaj! Vy čakáte v rade?! He - he." No nie! Máš to napísané všade okolo na stene. Dvoj metrové rozostupy. Nakreslené na zemi. Tadeto je rad, sem sa postav! Ja tu stojím len tak zo srandy!!!

Už pár rokov je tu dosť veľa všelijakých putinofilov a konšpirátorov. Je ich stále viac, možno aj polovica obyvateľstva a stále viac ich počuť. Vidíte také stránky: Pán prezident Vladimír Putin - prezident sveta.  Vladimír Putin - môj prezident. A podobné. Obdivujú Putina alebo Rusko a chcú tu zavádzať úžasné ruské spôsoby... (Inak.. to bol dvojzmysel. Lebo užasne znamena po rusky hrozné. Taký interný humor pre rusofilov. Ha ha. Ale pokračujme.) Chcel by som sa ich spýtať, či už boli niekedy v Rusku. A či videli, ako stoja v rade Rusi?! Rad vyrovnaný ako podľa pravítka! Rozostupy. Čo keby sa týmto inšpirovali a toto zavádzali na Slovensku?!

Videli ste nedávno, ako sa Fico sa sťažoval, že videl nejaké videá? Mladí ľudia na diskotéke nasápaní na seba. Žiadne dodržiavanie anti-covid opatrení. Tancovačky, bozkávačky so všetkým čo k tomu patrí. Podľa mňa tie videá, ktoré Fico pozeral, neboli z diskotéky. Podľa mňa boli z čakania v rade!

Pamätáte sa na Dzurindu? A pamätáte sa, ako zavreli naposledy toho vydierača a vraha Černáka? Pustili ho z vyšetrovacej väzby a vyšetrovali ho na slobode. Dzurinda ho stretol na lyžovačke. A tento človek bol schopný zvolať bezpečnostnú radu štátu kvôli Černákovi a dať ho zavrieť. Lebo sa strkal a predbiehal v rade na vlek!!! A odvtedy sedí doteraz! Dzurinda je skutočný slovenský hrdina!