Toto nosím už dlho v hlave a keďže je uhorková sezóna, o čom inom písať, ako o ženách. (Myslím, že si zaslúžim uznanlivý úsmev za toto premostenie.)

 

Ženské priateľstvo nie je mýtus ako priateľstvo medzi mužom a ženou, ono totiž reálne existuje. Prepracovať sa do tejto fázy so ženou je jednoduchšie ako s mužom, pretože odpadá obligatórne chceš ma-mne to lichotí-preto sa s tebou stretávam-ale spať s tebou nebudem, prípadne páčiš sa mi-rozumieme si-buďme spolu-neklape to-budeme kamoši. Polopatisticky - na to, aby ste boli kamarátka so ženou, sa s ňou nemusíte vyspať a jej to vadiť nebude. Čo je v podstate dobrý základ každého priateľstva.

 

Ak si myslíte, že ženy sú kravy, vo veľa prípadoch máte pravdu. S týmto sa potýkame aj my, nie každá žena môže byť predsa naša kamka. Vyfiltrovať z toho zástupu vypatlaných, nudných žien s nízkou morálkou ozajstnú spriaznenú dušu dá zabrať. Takú, čo sa nielen zasmeje na vašich vtipoch, ale briskne ich posunie na ešte vyšší level. Takú, s ktorou keď si vymeníte jeden pohľad, presne viete, že jej názor na prísediacich sa zhoduje s vaším. Takú, ktorá s vami bude v aute bliakať Don't stop me now a v živote by nepretiahla vášho minulého/súčasného/budúceho chlapa, pretože má úroveň (a okrem toho, aj tak ho vo väčšine prípadov považuje za kreténa). Proste, že sa na ňu môžete spoľahnúť.

 

Keď toto máte, najťažšia časť je za vami. Ale vzťahy sa čo? Vzťahy sa vyvíjajú, ako mi povedal jeden môj kamarát, takže nezaspite na vavrínoch. Dnes môžete byť nerozlučná dvojka a za rok vám už ani neodpíše na Facebooku. (Pretože ste na ňu rok kašlali, zjavne.) Dovoľte mi preto nadhodiť zopár tipov, ako upevniť, posilniť a tak celkovo apgrejdnúť ženské priateľstvo:

 

1. Založte si spolok.
Neviem, či len ja trpím tou úchylkou, ale zakladanie spolkov je super. Po prvé - musíte vymyslieť názov, slogan, skratku, krédo, ktoré vás všetky vystihuje (takže si realizujem svoju copywriter-wannabe časť ega), po druhé to musíte osláviť - takže pripíjačky, lebo veď na nový spolok si treba štrngnúť, no a po tretie - dodáva to vášmu priateľstvu punc výnimočnosti, pretože ste výlučnými členmi spolku len vy. Ha.

 

2. Urobte niečo nezištne.
Ale nie nejakú hovadinu, že pošlete šek v kamoškinom mene do Unicefu. Niečo, o čom viete, že ju to brutálne poteší. Napríklad - zverejníte spoločnú fotku na sociálnych sieťach, pričom ona na nej vyzerá viditeľne lepšie ako vy. Alebo urobíte hummus a smoothie, dáte ich do sklenených dózičiek s mašličkami a donesiete jej ich, aby ohúrila spoločnosť na grilovačke plnej "foodies" - pretože dobre viete, aká je v tejto oblasti neschopná (díky, Siska!). Alebo jej pripravte narodeninovú párty, o ktorej nebude dopredu vedieť. Keď vám zavolá, že jej to mešká, prineste jej rovno dva tehotenské testy a výsledok oslávte spoločnou cigaretou. Jednoducho, buďte občas dobrým človekom.

 

3. Majte pochopenie.
Je to vaša kamoška, nie váš frajer, ani vaša matka, takže by ste jej naozaj nemali zbytočne nič vyčítať. Nesúhlasí s vami v niečom? Dobre, veď nebudete spolu vychovávať vlastné deti. Zachovala sa inak, ako by ste sa zachovali vy? Je to pomerne logické, keďže ide o inú osobu. Pokiaľ je kľúčom k šťastnému manželstvu heslo Zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať, heslom k šťastnému ženskému kamarátstvu je Neodsudzovať, neodsudzovať, neodsudzovať. Teda pokiaľ nespácha naozaj ohavný čin, ktorý sa prieči všetkým pravidlám, nebudem sa o tom rozpisovať, všetci vieme, o aké veci ide. V takých prípadoch sa nemusíte ostýchať a poslať tú mrchu do paže. Jaj, ale o tomto som chcela. Pochopenie. Slnko v duši, čisté čakry, poznáte ju, viete, čo môžete očakávať, typická Peťa!, zasmejeme sa a ideme ďalej.

 

4. Chodievajte spolu na výlety.
Lebo výlety sú sranda a vždy tam zažijete niečo, o čom môžete rozprávať ostatným a zároveň sú studnicou nekonečných interných vtipov, ktorým nebude nikto iný rozumieť. Takže zase sme pri tom pocite výnimočnosti, no a čo je lepšie ako pocit výnimočnosti? Neodpovedajte, všetci vieme, že nič.

 

Nájsť si kamarátku na život a na smrť je náročná vývinová úloha. Niektoré ju zvládnu už na základke, iné sa cítia spriaznené až s kolegyňou v kancelárii v treťom džobe. To nie je ako nájsť si chlapa! S chlapom nikdy nebudete môcť na balkóne horekovať, ako ste v poslednej dobe pribrali, ale zároveň sa tešíte, že sa vám aspoň zväčšili kozy.

 

No a pokiaľ máte v živote také šťastie ako ja, nie je taká osoba vo vašom okolí len jedna. Šecky vás lúbim, starostlivo vybrané kamky moje!