Ide do to sračiek. Už od včera. Médiá sa predháňajú v zbieraní informácii, premiéri krajín v prúseroch sa cez ne prekrikujú s tými čo by ich (podľa ich logiky) mali vytiahnuť z prúserov a celá svetová ekonomika klesla o ďalších 5% pod čiaru ponoru.

 

Ako informuje SME vo svojom článku, dolu vodou to ide od včerajšieho večera, odkedy sa obajvili obavy, že USA nejde v ekonomike karta ako sa očakávalo a jej ukazovatele sa zotavujú z krízy len pomaly. Burzy padajú, indexy strácajú a my čo máme na účtoch maximálne aktuálnu výplatu sa smejeme.

 

Ak však nejaké peniaze v akciách nebodaj máte (po prvom smiechu prejde humor všetkých nás čo si šetríme v treťom pilieri) a chcete si konečne po celom dni zlých správ chcete vypočuť aj niečo pozitívne – niečo pre vás mám:

 

Internetový denník HuffingtonPost.com vo svojom článku oznámil, že v júni sa v Amerike objavilo 117 tisíc nových pracovných miest, čo je o 27 tisíc viac ako sa pôvodne očakávalo. Nezamestnanosť sa tým znížila na 9.1%.  90 tisíc miest je podľa Center of Economic and Policy Research minimálny prírastok, ktorý je potrebný aby ekonomika rástla.

 

Táto prvá pozitívna správa je však len prvou Lastovičkou (ktorá krízu nezažehná) po sérii zlých noviniek z posledných dní: V Amerike v máji pribudlo len 25 tisíc a v júni len 18 tisíc pracovných miest a nezamestnanosť bola na 9.2 percentách a HuffPost len včera informoval, že v Júli došlo k ďalším väčším prepúšťaniam.

 

Tak uvidíme, či to amíci rozchodia, alebo konečne dostaneme to, po čom sme vždy túžili - budeme sa mať lepšie ako v Amerike!

 

zdroj: https://www.huffingtonpost.com/2011/08/05/unemployment-jobs-july-economy-us-america_n_919040.html