Tento článok obsahuje vulgarizmy, veľa. 

Peter choď si spraviť čajík a mne kávičku.

 

Kuaaaa, kua, kua, piči tam!!! Mňa jebne! 

Zase, zase, prečo sa to znova deje?!?

Dohodli sme sa jasne na pol, a ona mešká! Aj keď som niekoľkokrát volal, zobudil ju, presvedčil sa, že vstala a je hore, že vníma. Vie, že sa ponáhľame, že musíme byť niekde tam a vtedy, ale nie. Milosť pani má opäť čas a mešká. A ja, ktorý chodím všade skôr, lebo meškanie považujem za prejav neslušnosti, zúrim. Lebo nikto vám nevie vrátiť tú jedinú vec v živote a tou je váš čas. Keď niekomu venujeme svoj čas, venujeme mu kúsok seba. Ale niektorí jedinci tým kúskom doslova plytvajú. Mne vtedy vždy napadne pár vecí, prečo môžu ľudia meškať. Zlomili si väz a nemôžu zavolať, že sa niečo stalo a logicky nemôžu prísť, nieto ešte načas. Vezú sa v sanitke. Zobrali im mobil, poprípade sa im poškodil. A iné. Ale po rôznych skúsenostiach som zistil jednu vec. 

Majú v piči. Hlboko. Vás.

Však ten chujus na mňa počká. Má aj prečo. Však mu venujem svoj čas. Aké ironické, však? Však vy vlastne môžete byť radi, že vám venujú akúkoľvek pozornosť. 

Nie ste nič, len prinajlepšom nejaký taxík, zábavka, vec na vyplnenie nudy v inak ich úžasnom živote. Že vám stúpa adrenalín a hnev vám ničí vnútornosti ich necháva chladnými. Je to váš hnev, strávte ho. Skúste im niečo vyčítať! Pozor, pozor! To ste si dosť dovolili. Majú plnú náruč výhovoriek. Museli ešte poliať kvety. Mama, otec, sestra, brat, teta, krstná, bratranec, sused, frajer, manžel, milenec, milenec manžela, proste niekto strašne dôležitý im volal a dlho, a nemohli položiť, ani povedať zázračnú formulku: Teraz nemôžem, zavolám neskôr. To, že vám nezdvihnú je iné. Šéfovi museli súrne niečo odoslať. Ukradol im niekto z pred nosa výťah. Hľadali mobil, alebo kľúče od bytu. Ešte tie zemiaky neboli uvarené a nemohli to nechať tak. Nemohli nájsť TO tričko čo si chceli obliecť. Tento zoznam je nekonečný a závisí len od fantázie opozdilca.

A potom, s akože hranou ľútosťou dokvitnú, ale vy vidíte ten úsmev pod maskou. Vždy si vravím, že ju ani netrtkám, ani mi neskôr nevyfajčí, tak prečo toto všetko trpím? 

Lebo som slušne vychovaný kokot! Inak sa to nedá nazvať. Ale čo s tým? 

Preto meškanie vyhlasujem za prvý z nových hriechov. Aj keď viem, že existujú tie staré a aj nové hriechy 21. Storočia. Dovolil som si zostaviť vlastný zoznam. Nie rebríček, zoznam, kde moja miera nasratosti nemá vplyv na poradie. Serú ma všetky rovnako.

Najlepšie sú protiargumenty, že veď aj ty si minule meškal! Že to bolo v roku 19..a preto, že vás spolubydlo omylom vymklo v byte je druhá vec. Dobre, ešte ten defekt v roku 20... Vy všade chodíte načas, poprípade dopredu, aj 15 minút, lebo neznesiete pomyslenie, že by niekto na vás čakal. Neexistuje. To by ste boli v tej sanitke vy. A preto sa vaša doba čakania vlastne predlžuje o tých vašich 10-15 minút a nakoniec tam trčíte pol hodinu a viac. Jeden rekord zo siene Slávy meškania. Išli sme na koncert. Len taký klubový, začínal presne, však bol v bare. Kapela tam popíjala už hodinu pred začiatkom. Ale my sme rôznymi prípravami a posúvaním...počkaj na mňa pôjdeme spolu...nepôjdem tam ako piča sama...zoberieme spolu taxík... už som volala taxík, ale nebol voľný, nemáš nejaký overený?... prišli presne o dve a pol hodiny po začiatku a kapela hrala poslednú pieseň a ešte dva prídavky. Oni už končia? Hmmm škoda ☹ Pičiiii!!!! Čakali len na teba! Alebo nie. Čakáte nejaké sorry, alebo mrzí ma to? Čakáte márne. Jedine, že kapela netušila, že aká tam dorazí hviezda. 

Aspoň dostali zaplatené, dopredu.

 Ďalšie príbehy možno v diskusii. 

Ale to sú ženy, no meškajú aj chlapi. Len ich meškanie má iné príčiny. Ale nefandite si! Tiež vás majú hlboko...

Prvý typ je takzvaný Ťapko z Ťapkoviec, komótny jedinec, ktorý je prevtelením leňochoda do ľudskej podoby. Ich deň začína päť až desať minútovou meditáciou počas sedenia na kraji postele. Alebo možno len premýšľajú, prečo neumreli počas spánku a tešia sa z toho. Dlhé raňajky, ktoré majú však len jeden chod. Presun dopravným prostriedkom je pre nich ako cestovanie svetelnou rýchlosťou. Všetci sa tak ponáhľajú a ich zase niekto sotil na schodíkoch. Blink! a sú v práci, ak nejakú majú. Len nesmú šoférovať. Pomalosť vo všetkých činnostiach spôsobuje, že nič nestíhajú aj keď podľa nich makajú na 120%. Poznám taký pár. Sú zlatí, len keby boli s niekým iným tak ten druhý ich asi v noci pridusí vankúšom. 

Ďalší a oveľa častejšie sa vyskytujúci typ je dôležitý a závisí na ňom minimálne celá firma, krajina, kontinent, planéta. Títo majú problém s načasovaním. A nie, nehovorím o happy endingu už počas predohry. Cesta autom, ktorú si naplánovali na 15 minút zrazu trvá 45. Je to čudné, ale po tej ceste ide ďalších x áut. Šokantné! (krásne slovko Luc). Vezú dieťa do škôlky, školy a tam je rad áut ďalších podobne postihnutých rodičov. A oni nemajú kde zaparkovať. Všimli ste si, že čím sa viac blíži hodina kedy je možné odovzdať dieťa, tým je tam takýchto ľudí viac? A nie, nezmení sa to ani na druhý, ani na 365 deň. Potom ťažko pracujú a idú na obed. Ale na obed si vyhradili slabú polhodinku, však potom ich čaká dôležité stretnutie. Ale zase tí ľudia! Čo nevedia, že on má prednosť a ponáhľa sa? Prečo musia ísť práve teraz aj oni na obed?!? Ďalšia polhodina plus...a takto sa to nabaľuje a nabaľuje. Niečo sa dá predvídať, alebo nie. 

Arogancia, nadradenosť, sebestrednosť a ignorancia týchto jedincov mi ostáva záhadou. Mne sa ježia chlpy len pri predstave, že nestíham prípoj. Stretnutie, pohovor, alebo len ak musí na mňa čakať kuriér pred vchodom kým nastoknem šľapky a vezmem peňaženku. To sú tie trápne chvíľky, ktoré iní majú hlboko.... Prečo nemám tento „mám v pičizmus“? Koľko vecí v mojom živote by bolo inak? Otec alkoholik by sa zadusil už dávno zvratkami, exka by sa odsťahovala oveľa skôr, nerobil by som za ďalších troch kolegov...Ale učím sa. Minule som odišiel presne načas, lady nebola na mieste a ja už dávno na ceste a zrazu mi zvoní telefón, že kde som? No v piči...

 

Poznámka autora: Članok bol písaný v aute počas čakania, len tak do mobilu.