Väčšina našich životov sa zakladá na odhadoch. Najintenzívnejšie asi spracovávame odhad, ktorým chceme odpovedať na otázku "Koľko mi tipuješ?" Nejedenkrát si tipneme správne vek, ale zabudneme si tipnúť akú odpoveď žena čaká (mladá čaká nadhodnotenie, staršia zas podhodnotenie a tie medzi radšej nehádajte.)



Odhadov dôležitých pre reprodukciu je viac, a môžeme viesť dohady o pochodoch, ktoré sa odohrávajú v hlavách žien. Väčšinou vás totiž žena vyradí odhadom zo závodu, ešte pred tým než sa vy do neho prihlásite. Neberte si to k srdcu, po rýchlom skontrolovaní vašich sedacích svalov totiž nasledujú nevedomé odhady o veľkosti (bankového konta), ktoré vám môžu prilepšiť alebo vás totálne zničiť.



Zaujímavú skutočnosť zistili vedci pri malom teste, v ktorom sa zúčastnilo tridsaťtri študentov, ktorých postavili na Wii Fit (váha napojená na hernú konzolu). Študenti potom museli odhadovať neznáme fakty zatiaľ čo stáli rovno, trik však bol v tom, že reprezentácia postoja získaná z Wii bola zmenená. Testovaný sa v snahe vyrovnať sa, nakláňali tak ako vedci chceli, bez toho aby si to uvedomovali.



Ak sa študenti pri odhade nahýbali na ľavo, ich odhady boli menšie, ako tie ktoré dali pri vychýlení na pravo. Preto, keď chcete aby vám žena hádala viac a väčší, uistite sa, že sa nakláňa do pravej strany. Keď ju však chcete nahovoriť na niečo, kde je menšie prijateľnejšie, nakloňte si ju pred opýtaním do ľavej strany.

 

Zdroj