Známe osobnosti boli vždy nositeľom múdrosti a duchaplnosti a nie inak je to aj v otázke novoročných predsavzatí. Takže sa vykašlite na tie banality, ktoré ste sami sebe sľúbili pod vplyvom akciového Huberta de luxe, ako napríklad schudnúť, menej masturbovať, prestať chlastať okenu alebo menej kurva nadávať a inšpirujte sa hlbokými sebazdokonaľovacími predsavzatiami zahraničných celebrít.

 

Speváčka Sara Bareilles: "Rozhodla som, že o roku 2012 budem hovoriť ako o roku, v ktorom mi narástli hustejšie vlasy. Uvidíme, čo sa stane."

 

Neviem síce, kto to je, ale podľa mňa študovala právo. Lebo hovoriť môžem hocičo, napríklad aj Bruce Willis môže povedať, že mu v roku 2012 narástli hustejšie vlasy. Ale inak sa stotožňujem s vetou „Uvidíme, čo sa stane“. Sám by som to lepšie nepovedal.

 

Herec Ashton Kutcher: "Dohodnime sa, že sa v roku 2012 vcítime do bolesti i radosti iných ľudí a pokoj, po ktorom túžime, si vytvoríme tak, že budeme štedrí k iným."

 

Bla bla bla.... Teda, chcem povedať: ok, dohodnuté. Ale aby som bol motivovaný, mohol by Anton Kučera rozdať celý svoj majetok. Napríklad mne. Ja potom budem mať radosť a Tóno sa potom môže do nej vciťovať. Win – win.

  

Televízna celebrita Kim Kardashian: "Rozhodla som sa vymazať si svoje pozadie na Twitteri. V roku 2012 chcem žiť jednoduchšie."

 

Odhliadnuc od toho, že Kardashianovej obrprdel twituje, je to asi najväčšia výzva zo všetkých predsavzatí. Veď kto už žije jednoduchšie ako profesionálna dcéra obchodníka s perzskými kobercami a bielym mäsom (alebo čo vlastne robí starý Kardashian)? Snáď kocúr mojich rodičov má zložitejší život ako ona – a to 20 hodín denne spí, potom sa nažerie, 5 minút si olizuje gule a nakoniec niečo rozbije. A to si dokonca podľa mňa vyberá, že čo, takže aj mentálne je ešte o krok pred Kardamonovou. Každopádne, držím palce.

 

Speváčka Lady Gaga: "Moje novoročné predsavzatie: Nikdy sa nebudem báť úderov. Nech krv a modriny definujú vaše dedičstvo!"

 

No ja neviem, priať si od nového roka viac krvi a modrín, to vyzerá na nejakú poruchu osobnosti. Ale u niekoho, kto nosí na hlave pokrútený železný roxor a namiesto podprsenky bravčovú krkovičku, ma to zase až tak neprekvapuje.

 

Ale predsa len máme ešte nádej:

 

Herečka Olivia Wilde: "Tento rok sa pokúsim prečítať viac kníh."

 

To je tá príťažlivá bisexuálka z doktora Housa? Lebo ak hej, tak Olivia, kontaktuj ma v diskusii, môžeš si niečo vybrať z mojej bohatej knižnice. Hocičo. Teda okrem Kulhánka. Toho určite nevrátiš, jak ťa poznám.

 

Gitarista Dave Navarro: "Vyhľadať terapeuta pre moju závislosť od zvuku, ktorý vydávajú šteniatka, keď im omylom stúpite na nohu."

 

LOL, pokiaľ tá závislosť neprepukne do štádia, keď namiesto „omylom“ tam bude „naschvál“, by som to zase tak netlačil. Náhodou tá terapia odfajčí zmysel pre morbídny humor, a to by bola škoda.

 

Inak hľadal som predsavzatia lokálnych celevríť, ale nič som nenašiel... Preto som si musel nejaké vymyslieť. Takže:

 

Speváčka Darinka Rolincová: „V roku 2012 by som sa chcela naučiť lepšie jazdiť.“

 

Spevák Rytmus: „Robiť ešte vác dobrej hudby a nech mi ešte vác núl závidí. Vy pucmoly!“

 

Herečka Zdena Studenková: „V pokoji osláviť 39. narodeniny.“

 

(doplň povolanie) Peter Justin Topoľský: „Kúpiť si novú košeľu.“

 

Herec Ján Koleník: „Vyjsť zo šatníka.“

 

(doplň povolanie) Boris Kollár: „Vyliečiť si alergiu na latex.“

 

Viac bohumilých predsavzatí sa dočítate napríklad na topkách (všimnite si absenciu výkričníka v titulku, zrejme sa topkám nepredĺžila licencia na výkričníkový sofvér)