UPDATE: dátum konania potvrdený na 26.5., všetci čo ma kontaktovali dostali mailom detaily a pokyny, nižšie nájdete upravené časy. Ak sa chcete nejak pozvážať, použite diskusiu - Edo, kňour aj Ajka mi písali že môžu niekoho zobrať.

Kamaráti, po dlhšom hľadaní sa podarilo nájsť miesto, kde si budeme môcť niečo povedať o základoch jazdenia a trochu si zablbnúť bez ohrozovania civilistov (hlavne si zablbnúť). Dôležitým rozmerom bude rozmer sociálny, takže vítaný je každý člen DM komunity, alebo auto-moto nadšenec, ktorý si príde pokecať, alebo okuknúť baby/chlapov - účasť na programe nie je podmienkou. Mám taký sen, že niekto príde aj s grilom/hrncom na varenú kukuricu a postará sa o hladné krky (kto sa hlási dobrovoľne, nech sa mi ozve mailom), ale vieme tam objednať aj pizzu. Gril bude, dokonca dva kusy.

Miestom konania bude motokárová trať v Dunajskej Strede, celá akcia bude rozdelená na tri časti:

1. Teória

V teoretickej časti si vysvetlíme pojmy, činnosti a princípy ako grip, prenos hmotnosti, brzdenie, pretáčavý a nedotáčavý šmyk, vyhýbanie sa prekážke a rôzne ich kombinácie, a čo robiť/nerobiť v situáciách, kedy niektorý z uvedených pojmov nastane.

2. Uvedenie teórie do praxe

V tejto časti si každý záujemca bude môcť na vlastnom (alebo mojom, ak nebude mať vlastné) vozidle vyskúšať, o čom sme to vlastne v teoretickej časti hovorili.

3. Jazdy na okruhu

Tretia časť bude, vďaka miestu konania, veľmi zábavná, či už prídete na jednostopovom alebo dvojstopovom vozidle. Neexistuje veľa príležitostí, kde si môžete bez ohrozenia druhých, svojej peňaženky/vodičáku a povesti normálneho človeka (terms and conditions apply) schuti zajazdiť a otestovať schopnosti a limity seba, alebo mašiny. Tu táto príležitosť bude a takisto bude aj čas.

Predbežný časový rozvrh:

09:30 - 10:30: Prezencia 

10:30 - 11:00: Bezpečnostné pokyny

11:00 - 12:00: Teória

12:00 - 14:00: Uvedenie teórie do praxe

14:00 - 17:00: Jazdy na okruhu

Organizačné pokyny:

Na výber vám dám dva nedeľné termíny: 19. alebo Odhlasovali sme si termín 26. mája - ten, ktorý bude vyhovovať väčšiemu počtu účastníkov, zarezervujem. Cena za prenájom je 400€ na deň bez DPH. Kapacita trate je okolo 30 vozidiel, čo pravdepodobne nenaplníme, ak áno, rozhodujúci bude čas úhrady účastníckeho poplatku - ak táto situácie vznikne, budete na ňu upozornení mailom. Pretože dnes ešte neviem koľko z vás prejaví záujem, postup je nasledovný:

Na mailovú adresu drzko@me.com mi napíš mail s informáciou:

  • meno a priezvisko účastníka alebo účastníkov (pripoj aj nick odtiaľto, ak nejaký máš)
  • dátum, ktorý Ti viac vyhovuje
  • info o ktoré časti programu máš záujem
  • info či prídeš na vlastnom aute/motorke a ktorých častí programu sa s týmto strojom chceš zúčastniť
  • info či na svojom stroji si ochotný/á povoziť aj iných účastníkov

Uzávierka mailov je 3. apríla, teda v stredu. Na základe počtu účastníkov a preferovaného dátumu každému zašlem mail s informáciou o odhlasovanom dátume, výške účastníckeho poplatku a číslo účtu, na ktorý treba poplatok uhradiť spolu s údajmi pre identifikáciu platby. Dohlasovaniu na mieste by som sa veľmi rád vyhol, ale zatiaľ ho nevylučujem - záleží od počtu prihlásených. Prihláška účastníka je záväzná a peniaze vracať nebudem, pretože odhlásenie ovplyvní výšku poplatku pre všetkých ostatných.

Dôležité upozornenie: Účasť na podujatí je vyslovene na vlastné riziko a akékoľvek poškodenie vozidla  svojho alebo iného účastníka je zodpovednosťou vodiča. Akékoľvek poškodenie zariadenia alebo súčastí trate bude vinníkovi zosobnené - škoda bude vyčíslená mestom Dunajská Streda (majiteľ okruhu).
 
Pripomínam, že z pohľadu poisťovne pôjde o jazdu na okruhu, čiže väčšina (asi aj všetky) havarijných poistiek  a aj PZP (pre prípad kolízie) má na takéto činnosti výluku, mysli na to prosím, pri rozhodovaní či a s akým strojom sa zúčastníš.

Dôležité upozornenie: Účasť na podujatí je vyslovene na vlastné riziko a akékoľvek poškodenie vozidla je zodpovednosťou vodiča/majiteľa. Pripomínam, že z pohľadu poisťovne pôjde o jazdu na okruhu, čiže väčšina (asi aj všetky) havarijných poistiek má na takéto činnosti výluku, myslite na to, prosím, pri rozhodovaní, či a s akým strojom sa zúčastníte.

PS: Poneváč je to také prvorodené decko, akékoľvek podnety na zlepšenie, úpravu a podobne prosím prezentujte v diskusii.

Teším sa na Vás.