Svet veriacich v posledných týždňoch zasiahla významná novinka - čerstvý prírastok k plejáde svätcov, tentokrát dokonca z tých najvyšších cirkevných kruhov. Blahorečenia sa dočkal všetkými milovaný papa Ján Pavol II. 

 

Nie je náhoda, že práve v tom čase sa v jeho domovine uskutočnila aj výstava mladého slovenského umelca, nášho kamoša Aleša Vojtáška, ktorému nie je téma náboženstiev cudzia. 

 

Pôda Slovenského inštitútu vo Varšave ožila duchovno-úsmevným čarom Vojtáškových farebných koláží z cyklu „Circus Caelestis “ (Nebeský Cirkus). 

 

Aleš sa nebojí kontroverzných tém a búrania klišé.  Mária sa hompáľa na gumičke, Ježiš frajersky žongluje s plným náručím polodrahokamov, svätci sa spolu s Pani Mačičkou preháňajú na surfoch ako predzvesť veselej apokalypsy. 

 

A to sú len útržky z pestrého 3D sveta Alešovej fantázie, ktorý sa nebojí nastaviť zrkadlo dnešnej materiálnej dobe a poukázať na tie pravé hodnoty. 

 

Tiež sme si všimli, že je táto doba nebývale materialistická, a vôbec voľajaká zvrátená. A svätci na surfoch sú určite lepší ako chlapcov-chtiví peďáci v sutanách. 

 

Alešove diela si môžete mrknúť na Facebooku alebo tu: 

https://www.myspace.com/alesvojtasek

https://alesvojtasek.com/