Kráľovstvo dokonalosti by malo byť pre všetkých. V nedávnej diskuške sa objavil podnet od pisateľa, že články by mali byť zrozumiteľné aj nepravidelnému aktérovi diskusií. Pokúsime sa teda v tejto rukoväti priblížiť začiatočníkom jeden z tajov tohto nihilistického portálu. Na túto neľahkú úlohu sa podujala tvúrčí skupina Edo a Fľushky.

V raných časoch diskutovania, to jest, keď ešte bolo pod 300 príspevkov denne, sa začali opakovať nejaké tie heslá, slová, či pojmy s rôznym významom. Pri desiatom spomenutí FC Bayernu, narážok na výšku, či navrhnutí zriadenia Binga, sa zriadilo Bingo. DM Bingo. Heslá sa postupne menili a pridávali. A občas aj uberali na základe žiadostí z diskusie alebo sa stali obeťami mojej svojvôle. Už je to pár rôčkov a pri niektorých heslách bol aj problém si spomenúť, ako to vzniklo. Snáď to máme správne, pamätníci opravia v diskusii. Hesiel je čosi okolo 90, tak bude viac článkov. Prvá dávka. Zdarma. Na ďalšiu použite tlačidlo "Prispej autorom na rožky".

Heslá

 

FC Bayern - v časoch, keď sa na tomto portáli dalo diskutovať aj o futbale, sa Niekto flameoval s Vercasiou o krásach nemeckého futbalu a najlepšom účese Oliho Kahna.

Som vysoká - kedysi Lučiak bola vysoká a mala dlhé stehná, ktoré sa nezmestili do lietadla.

Motrokáreň - odvodenina od otrokárne, poväčšine nadnárodný openspace moderných otrokov vypĺňajúcich excelové tabuľky.

Bingo - spomínalo sa toľkokrát, až sa dostalo do binga.

Kozy - netreba vysvetľovať, postačí sledovať obrázky v diskusii.

Modzog - obľúbená skomolenina mozgu. Kto s ňou prišiel, nevädno.

Košice - druhé najväčšie mesto svojstojnej Slovenskej republiky, srdce Mordoru.

50 kg - preferovaná hmotnosť frajerky u Niekta, keď bolo menej, tak zle, keď bolo viac, tak zle.

Mínuska/y - diskusný jav, keď ktosi v diskusii spomenie toto znamienko, udejú sa na počítadle divy.

Dailystretko - nepravidelný teambuilding pravidelných prispievateľov, diskutérov a stalkerov. Na ňom býva spravidla možnosť konzumovať alkoholické nápoje. Príchod nováčika je sprevádzaný rituálom, kedy v pokľaku bozkáva Luborgov prsteň na ľavej ruke. Menkib napáchnutá holandskou štedrosťou najnovšie účasť na Dailystretku spoplatnila.

Ahoj, ako sa máš? - Joeyho "opener" bol preložený do slovenčiny a slúži na naznačenie náklonnosti denného muža k miestnym dailyfemalkám.

Sex - mám občas, gratulujem

Od veci gif - často ktorýsi z diskutérov nájde skvelý gif, ktorý s článkom a diskusiou síce súvisí len pramálo, ale stojí za to sa oň podeliť.

Nechutný gif - časy, keď milovníčka hororov GhostGirl podrývala Fľushkyho scénami z hororov - reakciou bolo "Prekristovenohy! DžiDží!!!" - čo je aj ďalšie heslo v Bingu.

Som pekná - správne tušíte, autorkou je Lučiak. Dokazovala to puzzle skladačkou svojej tváre, postupne publikovanou ako jej profilová fotka.

Prešov - časy, keď sa Niekto flameoval s Vercasiou o krásach jej rodnej časti Mordoru.

Webičinec - sranda sa pravidelne robila aj z elektronických obdôb ženských časopisov. 

Gramatika - rozoberanie tvrdiek / hrubýc / jednoducho chíb miestnymi grammarnacistami. Posledné slovo spravidla mávala teamlíderka korektorov Anorwen.

Comic sans - naj citáty v diskusii si zaslúžia uvedenie týmto fontom. Prípadne s podpisom Coelha-Lasicu.

Britskí vedci - majú tendenciu prísť so zaujímavými výskumami. Postupne sa britskí vedci vyprofilovali v diskusiách na synonymum zmysluplnosti a dôveryhodnosti.

Bratislava - opak Mordoru, vedú sa spory, či jeho hranice začínajú za Sencom alebo už perimetrom Rača/Vajnory.

OT:link - je len otázkou času, kedy sa v diskusii k článku objaví. Z úcty k autorom by mal prichádzať čo najneskôr. Príklad: OT: link

Kňourov politicko-korektný komentár - sociálno-politické komentáre majstra Kňoura sú spestrením diskusie minimálne vo vlákne s Luborgom a tým socanom Jokim.

Anorwenin chlieb - často sa spomínal aj s receptami, ako sa piekol. DailyFemales si navzájom vymieňali recepty a kvasinky.

Zakiho účtovné školenie - keď nebudete poslúchať, dostanete školenie od zakladateľa praekonomiky, keď budete poslúchať, dostanete cecky. Holé cecky. Na rozdiel od školenia, cecky sa denne vyskytujú doteraz a Zaki je ich praotec. Teda nie tých ceckov, ale príspevkov s nimi.

MacGyverovej motorka - aby sa nezabudlo, máme tu aj hellgirl s motorkou. Nejedná sa pritom o žiadne tintítko, ale o poriadnu plnohodnotnú mašinu, čo rada jazdí na plný plyn. A ozaj, aj tá motorka je super.

Diszakia - pojem, ktorý vymyslel Fľushky pre Zakiho, označujúci znížené nadanie na uplatnenie slovenského jazyka v jeho čistej forme, klinické výskumy ukazujú, že diszakia je síce nákazlivá, ale zato neliečiteľná.

Roxor - nie, nesúvisí to s Vaským, jedine, že by kedysi dávno Niekto Vaského poznal, každopádne na Fľushkyho podjebávanie vždy reagoval tým, že mu naloží roxorom.

Hokerlík - tie, čo Niekta poznali, mu odporúčali na mlátenie Fľushkyho zaobstarať si hokerlík, nie namiesto roxoru, ale ako kompenzačnú pomôcku.

Weekly female sestra - sen každého diskutéra, stačilo, aby sa objavila na jednom dailystretku. "Ozaj. Neviete, ako sa má?" Sestry sú vo všeobecnosti miestnym osadenstvom dobre prijímané. Napr. Držkova sestra má silný nábeh dostať sa do binga tiež. "Ozaj. Neviete, ako sa má?"

Anorwenina sedačka - Ako malé deti sme si robievali bunkre z rôznych častí sedačky. Niektoré sedačky boli na to vhodnejšie, iné menej. Tá sedačka, z ktorej si svoje prvotné hobitie nory robila v detstve Anorwen, bola na takéto účely strašne vhodná. Priblíženie čitateľom bola nutnosť, fotka nebola k dispozícii. A tak prišiel jej popis plný geometrie, materiálov, tvarov, textúr, priestorov náročných na predstavivosť. Odvtedy sa datuje vznik novej formy textu - literárny neokubizmus. Pri snahe o nakreslenie tejto n-rozmernej, do viacerých dimenzií zasahujúcej sedačky, diskutujúcim vznikali rôzne napodobeniny Escherových obrazov. Najbližšie sa k jej pravej podobe dostal Otras Mozgu a o výsledok sa podelil v diskusii.

Po nejakom čase som mal možnosť osobne ju vidieť a pomáhať pri jej sťahovaní a musím povedať, že vyzerá presne podľa opisu.

Bonus: Kravmagučko - jeden z posledných prírastkov, ktorý sa síce objavil zatiaľ len v jednej diskusii, ale stojí za to. Má status čiernej labute, takže kto vyhrá bingo s týmto pojmom, získava v daný deň internety.

Zostaňte verní, pokračovanie nabudúce.