Máj je takmer za nami a počasie je také, že by sa tie hokejové majstrovstvá dali hrať aj vonku. Tak, tým sme dali tejto udalosti presne toľko priestoru, koľko si zaslúži, tak môžeme prejsť na podstatnejšie témy.

Z domova/zo sveta

Sme volili

„Ty kokfo!“

Ibrahim Maiga, černoch z povolania

A takmer aj europoslanec. Teda ak by získal asi o stotisíc hlasov viac, ako získal. Lebo cez víkend sme si zase poriadne zavolili. Po ostatnom ročníku, kedy sa na to vysralo 87% Slovákov, to bol teraz o dosť lepšie a došlo vyše 20%, čo stačilo na to, aby sme.... zase skončili poslední. Ale nevadí, bola sranda! Eurovoľby sú vždy takým prajdom prijebaných dementov bez sebareflexie politického pokrytectva. Černocha z Mali, ktorému strašne vadia imigranti (čomu sa až tak nečudujem, keby som bol zaujímavý iba tým, že som čierny, asi by ma tiež sralo, keby hrozilo, že mi príde konkurencia... snáď ešte viac, ako keby sa ma pýtali, čím sa vlastne živím) sme si už spomenuli. Ten si svoj volebný fail vysvetlil po svojom – slobodné a demokratické voľby sú podvod. Veru, také niečo by sa v Afrike nestalo, tam sa do vysokej politiky dostane ten, kto vie najrýchlejšie podojiť antilopu, alebo čo...

Potom samozrejme Kotleby, ktoré síce Európsku úniu považujú za „žalár národov“, ale keď im ten žalár pošle každý mesiac na účet 15 litrov, dá sa to v ňom celkom vydržať. Z podobne názorovo konzistentného cesta je teta Šimkovičová, ktorú do politiky pretiahol vytiahol Boris Kollár a ktorá je známa svojím silne zakoreneným slôviänstvom (žije v Rakúsku) a presadzovaním tradičných rodinných hodnôt (je rozvedená). Potom Andy Hryc, ktorý nepotreboval žiadnu politickú stranu, lebo ho „každý pozná“. Každý pozná aj pleseň na nohách, ale...

Potom tam bolo asi päť kresťanských strán, tri maďarské, štyri robotnícke, 6 konzervatívnych, dvakrát ľudáci (kotlebovci a hlinkovci), k tomu štandardní vládni kleptomani a opoziční pseudolídri, takže človek dostal toľko papiera, že by ním vytapetoval celú volebnú miestnosť a ešte by mu zostalo na nebo-peklo-raj, do ktorého by si mohol napísať shortlist, koho z tých 500 kandidujúcich kokotov vlastne má voliť. Hlavne, keď sa krúžkovali iba dvaja. A hádzal jeden lístok. Ale voľby sú ako komunisti, netreba ich chápať, len zabaliť a hodiť do urny.

Takže sa odvolilo a nakoniec to nedopadlo až tak hrozne, ako sme si hnedou na zelenú maľovali. Vyhrali progresivisti s liberálmi, čo podľa hejtu, aký dostávajú od prakktov a smerákov, asi nebude až také zlé. Hejtuje ich ale aj Sulík, lebo šak kradnú mu hlasy. Čo už, Svätý Richard zjavne nedokáže rozmýšľať nad rámec excelovskej kontingenčnej tabuľky a prekročiť svoj tieň držadla balóna, inak by mu došlo, že teraz sa nehrá o to, kto je aký liberál na stupnici od 0 po Adam Smith, ale ide o to zbaviť sa ficovskej mafie a ľudáckej politickej rakoviny. Zjavne to ale došlo jeho, teraz už bývalým voličom, takže podľa toho vyzeral aj volebný výsledok SAS. 9,62%. Ešte aj kresťoši z KDH mali viac. No a hlavne, Smer dostal niečo vyše 15%, konkrétne 155 000 hlasov (prepočítané pre poslanca Blahu – Smeru dalo mandát 3,4% oprávnených voličov, t.j. 96,6% voličov je proti strane SMER-SD), a aj za to sa môžu poďakovať Flašík-Beňovej (90k preferenčných hlasov). Takže si zoberte, ako je Smer fpiči, keď im druhé miesto v eurovoľbách vyhrá niekto ako Beňová. Takto:

Z domova

Smer dno

15 percent v eurovoľbách je ešte stále asi o 15 viac, ako by tento politický nádor mal dostať. Veď si to zhrňme, len čo sa stalo za posledný mesiac:

- zistilo sa, že Kočner si písal s generálnym manažérom (po starom: pokladník) Zderu – Viktorom Stromčekom. To je chujko, kvôli ktorému napríklad meškala rekonštrukcia električiek na Špitálskej, lebo jebko nechcel pred domov zastávku, aby sa mu ľahšie vyparkovávalo z dvora. A to je ešte to menšie chujstvo, čo tento karček povystrájal. No a tento trtko si písal s Kočnerom, či by mu nemohol niečo vybaviť u fízlov a ešte v takom servilnom štýle, že už na konci chýbalo len „ručičky bozkávam“

- vyzerá to, že Kočner vedel vybaviť kadečo – pokojne aj kontrolu zo sociálky u Tódovej, lebo veď keď už si platil SIS-károv a fízlov, riaditeľ odboru ministerstva práce je to najmenej – hlavne keď je to rezort, ktorý vedie hnusný brav, ktorý sa vybúral na aute s balíkom cashu, frcgúm a viagry, kúsok od resocializačného centra, kde vraj organizovane znásilňovali chovankyne.  

- Robko Fico medzi neustálym popieraním, že by nejaký Kočner bol napojený na Smer a že Smer nie je žiadna mafiánska strana, sa už takmer stihol odsťahovať z bytu odsúdeného dépeháčkara a krátko sa ukázal na verejnosti, aby nám predostrel ďalší zo svojich nápadov ako z hlavy senilného zdochýnajúceho diktátora – a síce neanonymné internety. Robkovi zjavne prekáža, že ľudia o ňom hovoria bakané veci a on ich nemôže ani predvolať na fízlicu a nechať zmlátiť obuškom, lebo sa ani nepodpíšu a neuvedú adresu domov a do práce. Vraj sa pri tomto inšpiroval Nemeckom, akurát zabudol doplniť, v ktorom jeho historickom období. Pritom pokiaľ ide o mňa, tak ja názor, že Fico je hnusný zmrd a mal by zhniť v base, pokojne nadiktujem aj do notárskej zápisnice.

- no a už sa žerú aj vnútri Smeru, lebo East coast divízia vraj nechce byť spájaná s týmito hnusobstvami. Zaujímavé, že im začali vadiť, až keď preferencie padli na hlbšie historické minimum ako májové teploty. A nie napríklad vtedy, keď tam grófka Rošková nechala mlátiť farmárov a brala agrodotácie na asfaltové parkoviská.

- no a najväčšia sranda je, že keď Kiska povie, že Slovensko je mafiánsky štát, tak sa idú všetci dosrať.

 

Ekonomika

Reťazce sú ešte stále fuj

 

Centrála Slovenskej národnej strany, Šafárikovo námestie, Bratislava, hlavná zasadačka. Slovo má predseda strany Andrej Danko.

- Dobrý deň, kolegovia a kolegyne, s vami stretol som sa tu, ako sa pravidelne budeme stretávať v minulosti, aj v budúcnosti a ako pomôcť nám, Slovákom, nápady predložíme, ako strana, ako jednotlivec. Pravidlá poznáte, mnou vytvorené, jeden glg-jeden nápad.

Andrej Danko otvorí litrovku borovičky a dá kolovať. Fľaše sa iniciatívne ujme Anton Hrnko. Po päťsekundovom glgu a desaťsekundovom grgu nasleduje jeho príspevok:

- No takto. Tá slovenská televízia ma strašne sere. A o rozhlase ani nehovorím. Už ten názov s dvojbodkou, to čo má byť? Ja ako Slovák som dvojbodku v živote nepoužil, to musíme zrušiť.

Danko: - Úplne súhlasím, Tonko. Pekne rozbieha nám sa to, kto je ďalší? Karolko?

Farkašovský: -Ja si myslím, že by na hokejových dresoch mal byť štátny znak, nie nejaké hokejky.

Hrnko: -No to je snáď jasné, kurva! Čo majú hokejky spoločné s hokejom?

Farkašovský: -No hlavne, naši chlapci určite budú lepšie hrať so slovenským znakom na prsiach, uvidíte na Majstrovstvách!

Danko: -Áno, určite. Teraz idem ja. Podľa mňa by zahraničné reťazce, nám Slovákom, viac peňazí mali dávať. A nielen to! Viac slovenských predávať výrobkov!

Matečná: -Andrejko, a tie letáky ešte.

Danko: -Dobre, že hovoríš, Gabika! Veru, toto, to nie je možné, že si kúpim leták, otvorím ho... teda nekúpim, ale ja začnem čítať a všetko tam nemecké, poľské... Toto je slovenského hospodárstva národného deštruizmus!

Uznanlivé pohmkávavanie.

Danko: -A Martina, ty čo tak ticho? Veď napi sa.

Fľaše sa ujme ministerka Lubyová a neochotne si odpije.

- Fuj... no ja neviem. Napríklad... by sme mohli zrušiť povinnú angličtinu na školách.

Danko: - To je ale dobrý nápad! Národný, spravodlivý, výborne! Zapisuje to niekto? Rafael, si tu?

Ozve sa súhlasné psie zaštekanie.

Danko: -Dnes nám to ide ako s maslom na hlavách!

Lubyová: -Myslíš asi po masle.

Danko: -Ja viem, čo ja myslím, Martina! Niekto ešte? Áno, Tonko?

Hrnko: -Ja len, že už neni borovička!

Zasadačkou sa ozve zborový smiech. True story.

 

Nejako takto musia vznikať ad hoc nápady SNS pre zlepšenie našich životov. Zmätečná zjavne nebude spokojná, kým reťazce budú mať akýkoľvek zisk, takže teraz ide „rozpisovať ceny na etikete, aby ľuďom otvorila oči“. Lebo nič tak nepomôže tomu mentálnemu planktónu, ktorý ich z nejakého nepochopiteľného dôvodu stále volí, ako keď teta Betka bude vedieť, koľko by zaplatila za kilo bôčiku, keby si ho sama odrezala z prasaťa na bitúnku v Mecome, alebo ujo Laco konečne zistí, koľko by vysolil za desinu Bažanta, keby si ho dal načapovať rovno do gágora z cisterny v Hurbanove.

Na druhej strane, nie je to úplne blbý nápad, len by som to trochu zmenil tak, že by sa tam nepísal zisk pre obchodníka, ale koľko mi z každého nákupu ujebal štát. Lebo DPH-čku (ktorú máme pri potravinách inak tuším tretiu najvyššiu v Európe) na bloku vidím, ale ako sa na cenách prejavili spotrebné dane a všelijaké sociálne balíčky, povinné firemné poukazy, príplatky za prácu a iné koaličné kokotiny, aby som si prácne zisťoval. Hlavne pri obľúbených národniarskych komoditách ako chlast a cigarety, by to boli pre voličov SNS asi prekvapivé informácie. A nebolo by super napríklad, keď natankujete plnú, aby ste na bločku mali niečo ako „Týmto nákupom ste štátu venovali 53,12 eur, ďakujeme!“? Jasné, že bolo. A preto sa na to SNS hrdo, odborne a slušne vyjebe.  

 

Zo zahraničia

Danko bljať

Na čo sa ale SNS, a hlavne jej preceda, nevyjebe nikdy, to je robiť si hanbu. Kým je Danko izolovaný na Slovači, tak to je ešte dobre, väčšinou si akurát jebneme taký facepalm, že dostaneme otras mozgu a potom tri dni artikulujeme ako on. No ale keď si tento parlamentný do-re-mi-fas povie, že ide reprezentovať do zahraničia, tak to ešte len začína sranda.

Ako tento mesiac. 8. mája je štátny sviatok konca WW2, ktorý si každý slušný Slovák pripomenie tak, že ide na nákup do krajiny, ktorá nám dala toho jedného z tých dvoch, ktorí WW2 začali. Za tohto sa Grusgoťáci aspoň dosť hanbia, to ten druhý je v Rusku doteraz hrdina. Preto iba o jeden deň neskôr oslavujú Rusáci koniec tzv. Veľkej vlasteneckej vojny (to je niečo ako druhá svetová, len si treba odmyslieť tie prvé dva roky, keď to Rus ešte ťahal s Hitlerom). No a ako si lepšie pripomeniete vojenský konflikt s najväčším body-countom v dejinách, než prehliadkou tej najmodernejšej vojenskej techniky? Asi preto sa tam žiadny príčetný politik neukazuje, no my máme Danka. Ten by snáď aj prestal rozprávať ako mesiac po mŕtvici, ak by mu to prikázal Putin. Takže keď Voloďa zapískal kaťušu na ultrazvukovej píšťalke, Danko pricupital do Rosije, pofotil sa s oligarchami zo sankčných zoznamov, pricapil si georgijevskú stužku a predviedol pred Putinom úklon, za ktorý by sa nemusela hanbiť ani gejša pripravená obslúžiť šéfa jakuzy.

Na druhej strane, dá sa to pochopiť. Rusko je pre politika karpatského typu úplne vysnívaná krajina. Teda akože, nie že by tam chcel žiť, to zase pŕ! Veď aj bežný putinofil niekde vzadu v plazom mozgu aspoň tuší, že v Rusku sa žije dosť napiču, ale chce kúsok Ruska priniesť sem, lebo putinofil je spravidla neúspešný frustrovaný dezolát, ktorý sa nechce mať lepšie, len chce, aby sa ostatní mali horšie. Preto je úplne zbytočné argumentovať tým, že sa tam majú presťahovať. No a politik Dankovho typu zase vie, že Rusko je fasa, lebo politici sú tam presne takí chránení papaláši, aký by podľa neho mal byť aj on. V Rusku by Dankovi nikto nepičoval, že vytuneloval Lesostav, lebo politici sú tam podnikatelia a naopak. Ani nejaká pajcnutá rigorózka by nikomu nevadila, lebo by si titul normálne oficiálne kúpil. A žiadne  protištátne presstitútky by do toho nerýpali. A nikto by sa Dankovi nesmial, že nevie naraz stáť aj rozprávať, lebo aj to si vie ten Putin ošéfovať. A celkovo to tam systémovo funguje ešte oveľa horšie ako tu, a to je presne rašelina s optimálnym PH pre zdravý rast každého neschopného profesionálneho politického prijebanca. Suka bľjať idi nachuj!