98 % chlapov (bisexuáli sú tiež súčasťou uvedenej štatistickej vzorky) sa delí na preferujúcich ženské pozadie alebo poprsie. Proste buď rite alebo cecky.

Chlapi v tom majú jasno a ak tvrdia žene niečo iné, napríklad nezmysly ako mám rád inteligentné a cieľavedomé ženy, je to len preto, že chcú dotyčnú dostať do postele. Veď ako by Jon Lajoie povedal: „I can´t have sex with your personality and I can´t put my penis in your college degree“

Obdobná analógia sa dá použiť vo vzťahu mačka/ pes. Ja v tom mám úplne jasno. Mačky nemusím. A uvádzam pár jasných argumentov prečo, ktoré vyvracajú fámy okolo ich „údajných“ vlastností.

 

Mačka je nenáročná na chov

Obstarávacie náklady môžu byť rovné nule, ak je to jedinec výberového plemena od suseda, identifikovaný štýlom: „Zober si ktoré chceš, kľudne aj dve, lebo ostatné večer utopíme“.

Slovo „nenáročné“ potom môže platiť v prípade, že si zaobstaráte kocúra na dedinský dvor. Ak si zaobstaráte mačku, ešte počas jej puberty treba počítať s cca. 40 € za kastráciu. Ak nechcete dopadnúť ako sused, od ktorého ste si mačku zaobstarali, prípadne ušetriť svoj čas postovaním inzerátov – darujem krásne 4 mačiatka, PS: len do dobrých rúk.

Ak si beriete mačku do bytu, kastrácia je povinná položka (na pohlaví nezáleží). Inak jej bude v istom období totálne jebať, čo si odnesie aj zariadenie vášho bytu.

Inak ujmy na zariadení bytu beriem ako nepriame, každopádne nie zanedbateľné náklady. Sestra má bytovú mačku, ktorej kúpila to škrabadlo na brúsenie pazúrov. To síce občas používa, ale podobnú funkciu plní aj gauč alebo čalúnenie vchodových dverí.

Vrchol bol, keď sme nalepili nové tapety v kuchyni a pri rozjímaní nad dobre vykonanou prácou na stôl vyskočila tá mrcha a začala tapety driapať. Darmo, mačky vedia motivovať.

Najsmutnejšie na tom je, že psovi by ste dali jednu po pysku a v jeho hlave by sa vytvorila jasná asociácia pre budúce situácie – škriabanie tapiet = bolesť. Kamarát vlastniaci potkana ho bol schopný naučiť nehlodať káble od počítača tým, že keď si potkanko zahryzol do kábla s cieľom obrúsiť zuby, dostal po nose. A už to viac nerobil. Teda tým, že aj potkan je učenlivejší ako mačka, sa dostávame k ďalšiemu bodu.

 

Mačky majú vlastný rozum

To, že je niekto totálny mámvpičista podľa mňa neznamená, že má rozum. Ak mi ešte raz niekto povie, aká je mačka múdra, budem apelovať príhodou, ktorá sa každoročne opakuje u kocúra, ktorý býva u starej mamy.

Keď príde “to“ obdobie, kocúr sa vyberie na inventúru mačaciny na celom hornom konci mestečka. Každý rok príde jeho čas, keď ho riadia len jeho pudy.

Ani toho roku ho niekoľko dní nebolo. Po pár dňoch zátrtov v jedno nedeľné popoludnie sme v diaľke na ceste zazreli tackavú siluetu. Zdala sa mi povedomá, ale istý som si bol, až keď kocúr podišiel bližšie. Hotový zombieland. Pánko vyzeral, ako keby si dal spoločný narodeninový žúr s Jimom Morissonom, Janis Joplin, Kurtom Cobainon a Amy Winehouse a jediný z nich sa dožil 28 rokov. Chudý na kosť a kožu. Ľavé ucho natrhnuté. Za pravým kvitlo ložisko žltkastého hnisu, ktoré vyzeralo, ako keby sa mozog pýtal vykuknúť na vzduch.

Kocúr sa z posledných síl vytackal hore kopcom k svojmu plácku s miskou a prešmátral sa popri nechápajúcom psovi, ktorý by ho inak s radosťou ponaháňal. Zožral zbytky nedeľného obeda (žiadne granule alebo nejaké balené paté pre buzmačky, ale poctivý nedeľný obed), ktoré mu pravdepodobne zachránili život a ľahol si pod schody.

A spal.

Niekoľko dní.

Že tam stále leží, dokazovali aj kŕdle múch, ktoré sa nad ním vznášali ako supy. To, že žije, dokazovalo len pravidelne miznúce jedlo, ktoré mu bolo 3 krát denne servírované.

Po pár dňoch sa ale dal dokopy a fungoval ďalej životom starkinho kocúrika, ktorý väčšinu dňa predrichme na schodoch a syčí na každého, kto ho prekročí, keď chce vojsť do domu.

Horšie dopadol kocúr môjho bratranca, ktorý sa počas mačacieho džihádu vybral zasievať budúce generácie a vrátil sa v vydlabnutým okom, ktoré mu viselo z očnej jamky.

Verdikt zverolekára znel jasne, kocúr musel stretnúť alfa samca a naoko bolo každému jasné, že z boja nevzišiel ako víťaz. Ďalšie obháňanie mačaciny už nezažije. Jeho osud bol nezvratný a so súhlasom najbližších podstúpil eutanáziu. Aj tak by žiadna cicka nechcela kripla.

 

Mačky sú prítulné

Mylná domnienka naivných rojkov. To, že mačka sa obtiera hlavou o nohy znamená, že si vás značkuje. Týmto obsmradením sa stávate súčasťou jej teritória.

To je analógia, ako keby vás pes ošťal.

 

Mačky sú čistotné

Tu musím predsa len vyzdvihnúť sympatickú vlastnosť. Mačka sa vonku vykadí do diery, ktorú si sama vykope a aj zahrabe. Na rozdiel od psa, ktorý sa len vykadí a následne naoko rozhrabe okolie výkalov, ale bez toho, aby to dotyčný exkrement nejako zakrylo alebo zneviditeľnilo.  Ten teda môže ľahko skončiť na vašej podrážke.

Preto na ulici nikdy nepočujete výroky typu: „Ten **** mačičkár si akože nemieni upratať hovno po svojej mačke!?“

Mačky však na rozdiel od čoklov smrdia. Môžu si svoje kožúšky oblizovať, koľko chcú. To ich odporný mačací pach len zintenzívni.

Viem o tom svoje. Som alergik a prítomnosť mačky v byte cítim už v jeho dverách. Je to rovnaké, ako keď abstinujúci bývalý náruživý fajčiar má byť v blízkosti aktívneho náruživého fajčiara. Proste hnusí sa mu to. Akurát v mojom prípade odpor prejavuje aj moje telo a bráni sa. Svrbením očí, sopľami a červenými vyrážkami, ktoré sa mi zakrátko zjavia na krku.

Ešte jedna vec ma napadá pred tým, než to celé uzavriem. Všimli ste si, že blázni, najmä staré pojašené ženské, sa často obklopujú mačkami?

Za všetky uvediem príklad tej bláznivej zo Simpsonovcov.

zdroj:pinterest

 

Aby to ale záverom nevyznelo voči mačkám úplne nenávistne, napríklad gifká s mačičkami a ceckami si vždy rád pozriem. Preto ich pár desiatok očakávam v diskusii.