Ministerstvo vnútra minulý týždeň oficiálne zaregistrovalo nový názov politickej strany – Obyčajní ľudia. Nezaregistroval si ho ale Igor Matovič, ktorý je s týmto názvom už vyše roka a pol spájaný (a mňa stále desí predstava krajiny, kde sa „obyčajní ľudia“ správajú ako on). Zaregistroval si ho Víťazoslav Móric – politický zombík z SNS, o ktorom sme si mysleli, že je už definitívne na cintoríne dejín, v spoločnosm hrobovom mieste s Augustínom-Mariánom Húskom a Jozefom Prokešom. Ale nie je. Je naktívny, no pozoruje a keď treba – zasahuje! Tzv. „Nehybný hýbateľ Viťo".

 

Keď premýšľate nad motívom, aký mohol Viťo mať aby Matovičovi ukradol názov, napadne vás, že chcel pomôcť !pronárodným“ silám na Slovensku ešte viac rozbiť koalíciu a urobiť ešte väčší chaos pred predčasnými voľbami - no o to mu vraj nešlo.

 

Viťo chce podľa vlastných slov registráciou názvu: „prispieť k upokojeniu politickej scény, v ktorej 10 rokov nie som a nechcem byť, ale pozorujem ju.“ Fakt zaujímavý prístup v štýle „budem podrypovať, aby som ich upokojil“.

 

Ako sa k zmene názvu strany Víťazoslava Mórica postavia je však otázne. Neverím, že ľudia čo vstúpili do strany „Slovenská národná koalíca – Slovenská vzájomnosť“ sa len tak zo dňa na deň vyrovnajú s tým, že sú zrazu len „Obyčajní ľudia“.

 

Go Viťo!