Je to už nejaký čas, čo sa multitalentovaný čávo upísal spolupráci s nemenovanou Tatra bankou. Na marketingovom oddelení TB si niekto zmyslel, že Rytmus ako symbol úspechu a luxusu je práve to, čo priláka mladých ľudí práve do ich banky, niečo ako keby Charlie Sheen lákal ľudí na odvykačku. Názory sú rôzne. Niektorí tvrdia, že to bola zo strany banky chyba – strata serióznosti v očiach klientov, ktorí sú mimo cieľovky projektu, naopak Paťolíca na svojom fb pravidelne informuje fanúšikov, že čísla sú dobré a projekt má úspech, kde ako hlavný argument uvádza to, že rytmausovu finančnú akadémiu ešte nezrušili, čo by určite spravili keby to bolo napiču no ne? Najlepšie ten kontrast vystihla obluda s obrázkom Tatra banka komunikuje po novom:

 

 

Ako vo všetkom, počnúc expanziou slovenského rapu do širšieho povedomia ľudí cez musicbox a discorapom končiac, aj tu Rytmus vyšliapal cestu ostatným a nič už teda nebráni masívnemu prieniku lyrických zabijakov do reklamnej sféry. Predkladám teda návrhy pre najvýraznejšie mená zo scény, finančné vyrovnanie v prípade úspešného realizovania kampaní si nárokujem vo výške 15% z prípadných ziskov - nič nechcem zadarmo, lóve za výsledky, zo stoky hore a kým stúpa dym.

 

 

Majk Spirit (H16) a Spolok priaznivcov dvoch-troch krespapuľu

 

Dilema aka Mladý Rebel aka Majk Spirit aka slovenský Puff Daddy čo sa frekvencie zmeny umeleckého mena týka, je taký vymakaný marketingový artikel, až sa úprimne čudujem, že ešte v žiadnej reklame neúčinkoval. Posolstvo celej jeho tvorby sa dá zhrnúť do troch viet: „Dokážeš všetko čo si zmyslíš, len musíš chcieť“ a „Nežné pohlavie je hodné iba tých najúprimnejších citov“. Druhá mantra o tom, ako ženy treba ľúbiť, je jednoducho použiteľná v kampani za pomoc obetiam domáceho násilia – Každá piata žena. Keď sa to spojí, vyjde nám niečo ako „Každú piatu ženu treba ľúbiť“.

 

Žijeme ale v slobodnej krajine, teda aspoň si to radi nahovárame, a teda Majk Dušička si pokojne môže zvoliť, že podporí opačnú stranu, a slogan pre ÚOBS – Úniu obývačkových bojovníkov Slovenska – „Ženy treba biť“ sa núka sám.

 

Väčšina jeho produkcie sa nesie v duchu skombinovania náhodných motivačných bulšitov do 3 minútovej skladby. Inšpiráciu čerpáme z profilov na pokeci užívateľov pod 15 rokov a tých obskúrnych facebook skupín ako „Nekecaj a pobozkaj ma :P“ s podobným vekovým zložením. Ideálna hudba do posilky, na teambuildingy podomových predajcov poistiek, do šatne 1FC Horné Plachetnice, alebo aj:

 

Tu sa neni koho neni čoho báť,

Rob, rob, rob čo máš rád!

 

Majk Spirit – Nebuď tragéd

 

Ak by sa nerozpadli, ideálne volebné motto pre PVND (The Party for Neighbourly Love, Freedom, and Diversity), inak známej aj ako holandská strana pedofilov.

 

 

Cigo (H16) + Bene (Modré hory) a Centrum liečby pacientov po mozgovej porážke

 

Neverím tvojim slovám, neveríš im sám,

Píšeš o veciach, ktoré si neprežil ty sám,

Schovávaš sa za rap, nejsi v tom sám,

Vyhovuje ti byť v dave, lebo bojíš sa byť sám.

 

(Cigo) H16 – Neverím ti

 

Toto Cigovo najlegendárnejšie štvorveršie v histórii slovenskej hiphopovej tvorby dáva jasne najavo, že aj s rečovou vadou sa dá presadiť v hudbe. A nie je v tom sám. Ten lepší z dua Modré hory si postavil kariéru na dvoch veciach. Jednou je inteligentný rap, ktorý uznáva za inteligentný aj Kušnierik z .týždňa, a získať si jeho priazeň veru nie je jednoduché, na to musíte byť minimálne garážové kapelka, čo vo svojej tvorbe spája grunge, indie a prvky ázijského folklóru, alebo hrať na .Pohode na vodovodnom potrubí a hajzlovej doske. Druhým poznávacím znamením je, že šušle.

 

A čo už môže obete mozgovej príhody, navyše pri zotavovaní trpiace nejakými motorickými a rečovými komplikáciami potešiť viac ako fakt, že aj s podobnými príznakmi vás spoločnosť stále akceptuje a dokonca oslavuje ako umelca. Kampaň „Nie fi f tom fám“ spustíme začiatkom septembra.

 

 

Mišo Biely + Tomi Popovič a Support group pre obete straty semenníkov

 

Mišo Biely je asi najznámejší vokalista bratislavskej hopčipčiririp scény a dvorný zavýjač pre Čistychova a jeho novovzniknutú formáciu 4D. Tomi Popotovič je hitmejker a smažáčik. Oboch spája smutná udalosť z mladosti, ktorá ich, podobne ako napríklad Ushera, pripravila o druhú najcennejšiu časť mužského tela, a tou je hlboký hlas. Michal sa viezol obkročmo na tyčke kamarátovho bicykla, keď nabehli na prvý nainštalovaný retardér v Petržalke, (alebo prvý odinštalovaný betón a následne vytvorený výtlk, tu sa zdroje rozchádzajú), a Tomášov príbeh ilustruje nasledovný gif.

 

Ako to dopadlo vieme. Ani jeden z nich už nikdy nebude dabovať žiadneho akčného hrdinu, táto úloha ostane Jožkovi Vajdovi až do jeho smrti. S týmto neľahkým údelom sa ale popasovali ukážkovo a obaja sa presadili v žánri, kde je drsný hlas v základnom balíku na prerazenie spolu s absenciou skromnosti. (Keď si vypočujete skladbu ľubovoľného slovenského rapera, zistíte, že je najlepší a ostatní to robia napiču. Ako môžu byť všetci najlepší a zároveň všetci napiču ostáva záhadou. Niektoré veci asi majú ostať tajomstvom, ako napríklad prečo chlap môže šťať bez toho aby sral, ale nemôže srať bez toho aby šťal.)

 

Ďalej už len v krátkosti,

 

Vec

Ten má na reklamu nos. Doslova. XXL vreckovky, Muconasal plus, extra výkonné vysavače, záber produktov je široký a Zlatý MoraVEC sa určite nestratí.

 

Moja reč

Ich tvorba je prešpikovaná slovami ako houmboj, weed, shit, bitch, track, beat, helou alebo džastin timbrlejou, čiže spojenie s jazykovou školou alebo iným vzdelávacím inštitútom je len logické. Len treba počkať kým sa Delik dostane z depresie, momentálne by na krehké detské duše mohol mať horší vplyv ako jeho angličtina.

 

4D

Keď ucítiš ten zelený dym -> ekologické kurivo, vonné sviečky s aloe vera, pocta upálenému policajtovi…

 

Separ

OLO, toto asi viac netreba rozvádzať, „Separuj so Separom“ je na tri zlaté klince a dva strieborné levy.

 

Bacil + Rakby

náhodne vybratý bordel v pohraničnej obci, 365 dní Vám ukazujeme lásku po poslednom panáku (keď máte love).

 

 

Pic by Pacsaman